Ezt nagyon benézte: hiába imádkozik a győzelméért, Angela Merkel megint nekiment Orbánnak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 04., 10:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A német kancellár szerint lehetett tudni, hogy Orbán nem hajlandó szolidárisan részt venni a menekültek ellátásában.

Tegnap este lezajlott a német választások előtti tévévita, ahol a két kancellárjelölt, Angela Merkel és Martin Schulz mérkőzött egymással. A vita során előkerült Orbán Viktor neve is, mivel a szociáldemokrata Schulz a vita elején a magyar miniszterelnökre terelte a szót. „Angela Merkel német kancellár hibázott, amikor 2015 szeptemberében beengedte Németországba a menekülteket, mert döntésébe nem vonta be az európai partnereket” – mondta Schulz, aki szerint Merkel „kész tények elé állította” az uniós partnereket, és ez vezetett oda, hogy Orbán Viktor Magyarországa és Jarosław Kaczyński Lengyelországa „kivonja magát a felelősség alól” és „cserben hagyja Németországot”, holott „sok pénzt fizetünk ezeknek az országoknak”.

Angela Merkel erre azt mondta, Martin Schulz is tudja, hogy „Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől, és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok”, és „tudtuk, hogy Magyarország nem hajlandó szolidárisan részt venni” a menekültek ellátásában. „Így szeptember 4-én este gyorsan kellett cselekedni a Magyarországon gyalog elindult menekültek ügyében, mert „semmi reményem nem volt abban, hogy Orbán Viktor megváltoztatja hozzáállását” – magyarázta Angela Merkel.

Egy ország, ahol a jelöltek élőben vitatkoznak egymással.

Egy ország, ahol a jelöltek élőben vitatkoznak egymással.

Fotó: MTI/AP/RTL

Merkel nagyjából megismételte azokat, amiket egy héttel ezelőtti interjújában is mondott, amikor arról beszélt, hogy a magyar kormány 2015 szeptemberében megtévesztette a menekülteket, nem engedte őket felszállni a vonatokra, humanitárius katasztrófa fenyegetett, ezért be kellett őket engedni Németországba.

Emlékezetes, Orbán Viktor a nemzeti konzultáció zárórendezvényén júniusban azt mondta, „mondjunk csendes imát Angela Merkel győzelméért”.

Aki ért németül, alább megnézheti a teljes vitát:

-TV-Duell 2017- Angela Merkel (CDU) gegen Martin Schulz (SPD): Das war gar nichts...

Kanzlerin Angela Merkel (CDU) traf auf Herausforderer Martin Schulz (SPD): Alles zum mit Spannung erwarteten TV-Duell.

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 04., 10:01
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  galambocskám
  2017. szeptember 05., kedd 07:22
  Nem én tehetek róla hogy a drága Angela - a hazi liberálok üdvöskéje és vezérlő csillaga - egy retardált óvodásra emlékeztet akik össze-vissza hadovál csakhogy ne kelljen megennie a spenótót.

  És még ő a jobbik....


  :(

 2. 10
  rworse
  2017. szeptember 04., hétfő 23:40
  A grrreselyűhenger beindult.
 3. 9
  HalápyMiksa
  2017. szeptember 04., hétfő 22:36
  Angela meg Martin nyugodtan szájkaratézhatnak, azt hogy marad-e a rettenthetelen oroszlánunk, azt úgyis Dieter dönti el.
 4. 8
  Cyrano
  2017. szeptember 04., hétfő 20:41
  galambocskám, csak verje a nyálát, riogassa önmagát.
  Mi meg pontosan emlékezünk arra, mi történt. Sőt, azt is tudtuk, hogy miért történik.

  De most jobb, ha a háttérhatalmakra figyel, mert a kormány most tőlük védi magát (meg mindenkit, aki az ilyen sületlenségeket elhiszi.)
 5. 7
  galambocskám
  2017. szeptember 04., hétfő 18:20
  "Orbán, a kalauz? :DDDD

  Kezdem megbecsülni a hazai baloldalt. Ilyen baromságot talán még ők sem állítanak."


  emlibbant hozzászólása a Mandin

  Hogy ott mi van...
 6. 6
  galambocskám
  2017. szeptember 04., hétfő 17:45
  "A külgazdasági és külügyminiszter szerint egy vonatjegy nem írhat felül egy európai jogszabályt, és nem az a kérdés, hogy valakinek van-e vonatjegye, hanem az, hogy van-e a határ átlépésére jogosító okmánya.

  A külügyminiszter felidézte: 2015-ben, a válság csúcspontján Orbán Viktor miniszterelnök utasította a minisztereket, hogy a schengeni jogszabályokat minden körülmények között be kell tartani, és a schengeni szabályoknak megfelelően Magyarországot senki nem hagyhatja el nyugati irányban érvényes úti okmányok nélkül. Világos volt, hogy ez alól egy kivétel van: ha a német vagy az osztrák kancellár ellentétes álláspontra helyezkedik; hogy ez miért történt, az az ő belügyük – mutatott rá."

  Szijjártó reagált. A szöveg a Magyar Nemzetből való.

  Angela nem adott beutazó vízumot a kedves szírjeinek és el sem tekintett tőle. Meghívta őket majd az orrukra csapta az ajtót. És a 71 szír bemászott a hűtőkamionba mert csak az embercsempészek maradtak nekik.

  Angela, Angela....említettem már a különlegesen nagy protekciós bugyrot a Pokolban?
 7. 5
  galambocskám
  2017. szeptember 04., hétfő 15:06
  Az előző átkosban, emlékezetem szerint 1987-ben mondott olyant Kádár elvtárs, hogy azért alacsony a GDP mert lusták az emberek, nem szeretnek dolgozni. Akkortájt egyáltalán nem érdekelt a politika, valahogy úgy voltam vele, hogy nem rossz dolog ez a szocializmus csak nem jól van csinálva, szóval efféle bávatag nézeteim voltak. A kádári etvasztól viszont megrendültem. És amikor másnap még mindig ő volt az ország első embere akkortól fogva kezdtem nagyon gyanakodni a rendszerre....

  Namármost, szeretett Angelámnak azon kijelentése hogy Orbán elkobozta a migránsok jegyeit és beléjük csimpaszkodott nehogy mán elmenjenek az országból, hanemhogy maradjanak nálunk a Keleti Pályaudvaron az idők végezetéig.... ez megint ugyanolyan motoszka mint szegény Kádárnál volt, nyugodjék.
 8. 4
  galambocskám
  2017. szeptember 04., hétfő 14:26
  Megjegyzem, fel van adva a lecke Szijjártónak. Is. Mert mit lehet erre lépni?

  Amikor még mindig inkább a merkel mint a sulci.....

  Szerintem senki sem fog szólni semmit és ha csütörtökön felhánytorgatja valaki akkor a Török Szultán csak vigyorogni fog, hogy ja kérem, kampány van.

 9. 3
  galambocskám
  2017. szeptember 04., hétfő 14:16
  "Orbán Viktor elvette a menetjegyeket a Budapesten lévő menekültektől, és egyszer csak nem engedte, hogy elinduljanak a vonatok”,"

  Angéla, Angéla különlegesen nagy bugyorba fogsz kerülni Lucifer háztartásában és kiemelkedő hőfokú kezelésben fogsz részesülni sok ezer évig.

  Rád is fog férni, Angelám.
 10. 2
  Kovacs
  2017. szeptember 04., hétfő 11:46
  1: "Ez az egész"Orbán Viktor fődramaturgnak köszönhető. Aki csak a "zavarosban és tisztátalanságban" érdekelt. (Én akkor szem és egyéb tanúként voltam jelen, nemcsak digitálisan)

Komment írásához