Béke vagy büntetés?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 03., 15:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Így reagált a világ Észak-Korea bombájára.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, vasárnap hajnalban Észak-Korea végrehajtotta eddigi legsikeresebb, és legveszélyesebb kísérleti robbantását.

Kim Dzsong Un nem nyugszik: Észak-Korea hatalmas hidrogénbombát robbantott

Több helyen erős földrengéseket mértek.

Az akciót a NATO és az Európai Unió is elítélte. Jens Stoltenberg, az észak-atlanti szövetség főtitkára aggodalmát fejezte ki a történtek után, mert Észak-Korea komoly fenyegetést jelent a helyi és nemzetközi biztonságra is. A főtitkár felszólította Kim Dzsong Unt, hogy azonnal szüntessék be az atomkísérleteket, és kezdjenek nemzetközi párbeszédbe.

Ugyanígy reagált Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője is. „Az Európai Unió üzenete világos: Észak-Koreának fel kell hagynia a nukleáris és más tömegpusztító fegyverek, valamint ballisztikus rakéták fejlesztését szolgáló programjaival, és be kell szüntetnie minden ehhez kapcsolódó tevékenységet” – számolt be az MTI a főképviselő álláspontjáról.

Mun Dzse In, Dél-Korea elnöke a lehető legszigorúbb büntetést követeli szomszédjának, illetve további diplomácia lépéseket és ENSZ-szankciókat sürget, amelyek teljesen el tudják szigetelni az országot.

Angela Merkel és Emmanuel Macron is elítélte Észak-Korea hatodik kísérleti robbantását, és válaszokat, ötleteket, szankciókat várnak az ENSZ-től és az EU-tól.

Trump pedig szokásához híven Twitter-oldalán fejtette ki véleményét, miszerint a megbékítés politikája Phenjannal nem működik.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 03., 15:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 17
  Kovacs
  2017. szeptember 04., hétfő 19:29
  15: Utómegjegyzésként: A kompatibilis kormányretorikát ha valóban komolyan gondolod, akkor igencsak rossz rendezvényen vagyok itt köztetek.
 2. 16
  Kovacs
  2017. szeptember 04., hétfő 19:18
  15: A megjegyzésedet nem értem, de feltűnik, hogy ami nem tetszik nektek, elhatárolódtok. pedig nyakig benne vagytok. A veled való diskurzus pedig tiszapolgári ravasz bejegyzésével kezdődött, hogy bezzeg a franciák is... Meg még mások is, aki teheti... Én meg azt szerettem volna hozzáfűzni, igen...tudjuk...És máshogy is hozzá lehetne állni a "történelem folyásához", mint ami jelenleg zajlik...
  A reakciómat is ismered, amikor ilyen pontra érkezik a billentyűváltás: Elnézést, hogy hozzászóltam.
 3. 15
  szegedi789
  2017. szeptember 04., hétfő 18:57
  És , kovács, tedd hozzá, "Ááámerikában meg verik a négereket" . . .

  Érdekes, hogy balos kommentelő milyen kompatibilis kormány retorikával . . . Tehát, ööö, minden egy kutya. Hm . . .
 4. 14
  Kovacs
  2017. szeptember 04., hétfő 15:45
  13: "Ahogy Afganisztán is keserves trauma orosz és amerikai részről, hasonlóra, sőt, sokkal rosszabbra számíthat az, aki úgy dönt, hogy megdöntené kim dzsong un hatalmát."
  Érdekes yoyo, hogy nálad megállt az idő. Már majd tíz éve a Nato is ott toporog Afganisztánban. Úgy komplettül. Magyar kontingenssel is. Eredmény nélkül. (már ha a béke lenne az, amit célul kitűztek, vagy csak gyakorlótér? Hehe!
 5. 13
  yoyo
  2017. szeptember 04., hétfő 15:26
  Észak-Korea túl nagy fa ahhoz, hogy bárki elhamarkodottan belevágja a fejszéjét.
  Az atomfegyver birtoklásán túl milliós létszámú, állig felfegyverzett, informatikai hadviselésben is top 10-es (3-as?) katonaság, egy szinte túlzás nélkül alábunkerezett országban, mindez egy teljesen kiszámíthatatlan, pszichopata diktátorral az élen.
  Ahogy Afganisztán is keserves trauma orosz és amerikai részről, hasonlóra, sőt, sokkal rosszabbra számíthat az, aki úgy dönt, hogy megdöntené kim dzsong un hatalmát.
 6. 12
  Kovacs
  2017. szeptember 04., hétfő 14:10
  "Kovács, azért Észak-Korea kiszámíthatalnasága , őrült zsarolási játéka (rezsim fennmaradásáért, tehát minden meg van engedve . . .) azért az atomfegyverek történetében most egy új(abb?) szakasz. "
  Igen, úgy néz ki, hogy egy "új szakasz" folytatódik.
  Egy spontán asszociáció: Kicserélem az országot engedelmeddel: Magyarország kiszámíthatatlansága, őrült zsarolási játéka (rezsim fennmaradásáért, tehát minden meg van engedve...)
  És úgy néz ki, hogy minden meg van engedve a (fedő nevén kobra)"Hellódiktárornak".
  Ugyanaz a játék. Egy számmal vagy kettővel kicsiben. (Atomfegyverek hiányában.)
 7. 11
  szegedi789
  2017. szeptember 04., hétfő 13:45
  Kovács, azért Észak-Korea kiszámíthatalnasága , őrült zsarolási játéka (rezsim fennmaradásáért, tehát minden meg van engedve . . .) azért az atomfegyverek történetében most egy új(abb?) szakasz.
  Én csak nem értem,( nem megengedőset akarok játszani) Észak-Korea hogy lett tükörképe USÁnak, Francio.-nak jelen eset fennállásakor. Politikai rendszereik példának okáért megfelelhetők ? Nem az atomfegyverek létéhez akarok ódákat zengeni !
  Reflexszerű megnyilvánulásán (pontosabban annak fura logikáján) ironizálgattam . . .
  Ennyike.
 8. 10
  Kovacs
  2017. szeptember 04., hétfő 13:18
  9: "Csak ennyi, Észak-Koreából ne jussunk már ide. (Kína, India, Pakisztán, Oroszország ? "
  De, jussunk. Mert ha X a szövetséges (ilyen-olyan formában), ne tehessen már kérem szépen ő se azt, amit akar force de froppe-ilag. SE.
 9. 9
  szegedi789
  2017. szeptember 04., hétfő 13:10
  Ööö, csak volt ez az egyensúly, tetszik tudni, sakkban tartjuk egymást és nem pusztítjuk el a világot . . . Csak most elkezdtek zsarolni fegyverekkel, amiről nekem kapásból a Közel-Kelet, Irán, Szaud-Arábia stb. jövőbeni lépései ugranak be,
  ironizálgatni meg azért ironizálgat az ember, mert NATO-tagként Észak-Korea esete nem hiszem tükörfordítása lenne nyugati hatalmaknak (egyébként , persze értem a kritikáját), meg egyébként is adott történelmi-politikai körülmény figyelembe vétele meg stb. stb.

  Csak ennyi, Észak-Koreából ne jussunk már ide. (Kína, India, Pakisztán, Oroszország ? )
 10. 8
  Kovacs
  2017. szeptember 04., hétfő 12:59
  7: Igen, hidegháború nincs, viszont force de frappe-ozás van. A hivatalos francia vízalatti "robbantgatás" 1995 (?) állítólag befejeződött. A Muroroa-Atollra való emlékezésen, hogy soha többé force de frappe, maroknyian voltunk...Ez nem jelenti azt, hogy ha Franciaország több évtizeden keresztül robbantgathatott, Észak-Korea nyugodtan ápolhatja ezt a force de frappe folklórt.

Komment írásához