Donald Trump betámadta az elbocsátott FBI-igazgatót

szerző
MTI
publikálva
2017. máj. 12., 19:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az amerikai elnök lényegében megfenyegette pénteken James Comey-t.

Trump óva inti az FBI frissen elbocsájtott igazgatóját a szivárogtatásoktól, és a média munkáját kifogásolva felvetette a fehér házi sajtóértekezletek berekesztésének lehetőségét is. Az elnök egy péntek reggeli Twitter-bejegyzéseinek egyikében támadta a volt FBI-igazgatót.
„James Comey, mielőtt szivárogtatni kezd a sajtónak, reménykedjen csak, hogy nem készültek »felvételek« a beszélgetéseinkről" – fogalmazott az első Twitter-bejegyzésben az elnök.
Újabb bejegyzésében James Clappert, az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DIA) volt vezetőjét idézve méltatlankodott: „Mikor lesz már vége ennek, ha maga James Clapper és mindenki más is, aki tisztában van a boszorkányüldözéssel, azt mondja, nincs összejátszás.” Trump ezzel Clapper szenátusi meghallgatására utalt, melynek során a volt hírszerzési csúcsfőnök azt mondta: nincs tudomása arról, hogy lenne bármiféle bizonyíték is Trump elnökválasztási kampánycsapata és Oroszország összejátszására.

false


Egy másik mai bejegyzésben azt pendítette meg, hogy talán a legjobb lenne berekeszteni az összes sajtótájékoztatót a Fehér Házban, és "a pontosság kedvéért írásban kiadni a válaszokat".
Az okot egy másik miniblog-bejegyzésben adta meg: "Nagyon aktív elnök vagyok, akivel rengeteg dolog történik, ezért lehetetlenség, hogy a munkatársak tökéletes pontossággal fogalmazzanak az emelvényen!" Majd ismét a szerinte hamis híreket közlő médiát ostorozta, s egy újabb bejegyzésben azt állította, hogy az Oroszország és a Trump-csapat közötti összejátszás történetét a demokraták agyalták ki, hogy ezzel magyarázhassák választási vereségüket.

szerző
MTI
publikálva
2017. máj. 12., 19:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához