Fukuyama Orbán tusnádfürdői beszédéről: teli torokból védi az etnikai nacionalizmust

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 31., 07:51
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

És tele van antiszemita összeesküvés-elméletekkel.

A politológus vasárnap megosztotta Twitterén Orbán Viktor tusnádfürdői beszédének teljes terjedelmű angol verzióját, hozzátéve: szerinte az teli torokból védi az etnikai nacionalizmust és tele van antiszemita összeesküvés-elméletekkel.

Francis Fukuyama on Twitter

Full-throated defense of ethno-nationalism, replete with anti-Semitic conspiracy theories. https://t.co/qUCWgs6Blc via @Visegr%C3%A1d+Post

Egy ezt követő bejegyzésben Fukuyama kiegészítette gondolatát, miszerint a V4-ek országai már így is eleget szenvedtek az etnikai alapú nacionalizmustól a 20. században.

Francis Fukuyama on Twitter

As if the Visegrad 4 hadn’t suffered enough from ethno-nationalism in the 20th century.

Fukuyama, figyelemmel követve Orbán éves tusnádfürdői beszédeit, 2014-ben maga is megdöbbent, amikor a magyar miniszterelnök az illiberális demokráciát méltatta.

„Orbán átlépett egy küszöböt” – Francis Fukuyama politológus

A világhírű politológust telefonon értük el, hogy a magyar illiberalizmusról és az amerikai Tea Partyról, Kína jövőjéről, Putyin jelenéről és A történelem vége mai olvasatáról beszélgessünk. Magyar Narancs: Mit gondol Orbán illiberális államot vizionáló beszédéről? A szokásos retorikai fogásról van szó, vagy annál súlyosabb a helyzet?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 31., 07:51
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  KassaiSonka
  2017. július 31., hétfő 11:44
  Azért az igazából nehezen érthető, hogy világos tekintetű, értelmes emberek miért foglalkoznak visszataszítóan primitív barmokkal...

 2. 3
  yoyo
  2017. július 31., hétfő 11:18
  sag schon, francis.
 3. 2
  Cheyenne
  2017. július 31., hétfő 11:13
  Ugyan már! Nevetséges! Az Élet menetén izraeli zászló alatt masíroznak zsidó és nem zsidó honfitársaink. Ezen zászló jelentette ország, Izrael, miniszterelnöke, Netanjahu fényesre nyalva Orbán seggét, kvázi kijeletette: Orbán és az orbánizmus a zsidók nagy oltalmazója, felvirágoztatója. Fukuyama menjen a pitsába! Magyarország a fajmagyarok és a magyar fajzsidók Mekkája (sic! hehe). Oszoljunk, minden a legnagyobb rendben.
 4. 1
  rworse
  2017. július 31., hétfő 09:12
  Fukuyama kénytelen átváltozni Huntingtonná...

Komment írásához