Isztambulban tűzijátékkal ünneplik, hogy hivatalosan is véget ér a demokrácia

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 16., 20:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Úgy tűnik, győztek az igenek Törökországban, és bevezetik az elnöki rendszert. Nem kizárt, hogy választási csalás történt.

A szavazatok 98,2 százalékos feldolgozottsága szerint az alkotmánymódosítást támogató igen szavazatok kerültek csekély többségbe 51,3 százalékkal, írja az MTI. Az elnöki hivatalból érkező hírek szerint

Erdogan azt mondta: hálás az embereknek, hogy kifejezték az akaratukat az urnáknál.

Erdogan elnök hívei Isztambulban tűzijátékkal ünnepelték az eredményt, amely egyelőre még nem hivatalos részeredmény.

false

 

Fotó: MTI/AP-Lefterisz Pitarakisz


Az ellenzéki Köztársasági Néppárt (CHP) viszont bejelentette, hogy az eredmény hivatalos kihirdetése után kérvényezni fogják a leadott szavazatok 37 százalékának újraszámlálását, mert

"törvénytelenségeket" tapasztaltak a referendum során.

Bülent Tezcan, a párt elnökhelyettese azt kifogásolta, hogy többen olyan szavazólapon voksoltak, amelyet korábban nem pecsételtek le a Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) tisztségviselői. A CHP több képviselője úgy nyilatkozott újságíróknak, hogy az eredmény "még nem világos", és a nemek tábora "még megnyerheti" a népszavazást.

A kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) - amely szintén a kezdetektől bírálta az elnöki rendszer ötletét - a Twitteren jelezte, hogy ugyancsak kifogást készül emelni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 16., 20:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4 Egyvilág
  Egyvilág
  2017. április 18., kedd 13:27
  Apropó, tessék egy alapos kis összefoglaló demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól:

  http://egyvilag.hu/temak.shtml#temaid076

  (A legfelső sor a kép tetején, "Demokrácia és diktatúra". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)
 2. 3 yoyo
  yoyo
  2017. április 17., hétfő 10:32
  sartorius, nem ugyanez lesz, hanem valami ilyesmi.
  Orbán szégyentelen és kreatív.

  Ami nagyon szar, hogy bár elég sokáig - talán a 15-ös menekülthullám megjelenéséig - fennállt egy olyan nemzetközi status quo, ami biztosította, hogy magyarországon az történjen, amit mi akarunk, (sajnos sikerült kihoznunk ebből a lehető legrosszabbat, itt minden a magyar társadalom és politikai elit tragikus közös alkotása volt), ám azóta egyre inkább kezdenek nagy világpolitikai árnyak vetülni fölénk is, és olyan korszak kezdődik, amiben a belpolitika sokkal kevésbé lesz függetleníthető a nagyvilágban zajló változásoktól.

  A konszolidált világgal ellentétben a bizonytalanság korszaka egy ilyen kicsi és rossz geopolitikai helyzetben lévő ország számára semmi jót nem ígér.

 3. 2 sartorius
  sartorius
  2017. április 17., hétfő 00:23
  Par ev mulva Mo-on ugyanez lehet.
 4. 1 rworse
  rworse
  2017. április 16., 23:28
  Félcédulás kékcédulás...

Komment írásához