Izraelben már vádemelésre készülnek Netanjahu felesége ellen

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. szept. 08., 12:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Lehet, hogy egy kamuszakács miatt kell bíróság elé fáradnia Bibi házastársának?

Az izraeli legfőbb ügyész mérlegeli a vádemelés lehetőségét Szára Netanjahuval, a miniszterelnök feleségével szemben a kormányfői rezidenciával kapcsolatos pénzügyi szabálytalanságok ügyében - jelentette be pénteken az igazságügyi minisztérium a távirati híre szerint.

A hír úgy folytatódik, hogy az izraeli közszolgálatit rádió pénteki adása szerint csalás, hűtlen kezelés és bizalommal való visszaélés szerepel a lehetséges vádpontok között. Szára Netanjahu a gyanú szerint egyebek közt hamisan azt jelentette, hogy a rezidencián nincs szakács, s ennek alapján éveken át drága vendéglőkből rendelt ételeket 359 ezer sékel (mintegy 28 millió forint) értékben.

Szára és Bibi

Szára és Bibi

Fotó: MTI

A Netanjahu- család médiához eljuttatott válasznyilatkozatában a kormányfői rezidencia elbocsátott gondnokát, Meni Naftalit vádolta a szabálytalanságok elkövetésével. Menesztése után Naftali munkajogi pert és jelentős összegű kártérítést nyert Szára Netanjahu ellenében, akit a munkavégzése közben vele szemben tanúsított embertelen és megalázó bánásmóddal vádolt.

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. szept. 08., 12:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Netanjahu
Izrael
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2017. szeptember 08., péntek 22:14
  Történelmietlen.
  De fantáziálni persze szabad: ha kétharmada lenne, a lányát Svájcba küldené tanulni, de az esküvőn eltűnne egy titokzatos teló, eközben egy parányi kibuc gázszerelője gyorsan meggazdagodna, az összes kórház lerohadna, és a jeruzsálemi Óvárost átépítenék stadionná. Izrael összeveszne Amerikával és kibékülne Iránnal, másnap szabadon engednék az azeri baltást, harmadnap Jordániával és Szíriával megalakítanák a V'73 zenekart, a hetedik napon megpihenne.
 2. 2
  rworse
  2017. szeptember 08., péntek 21:18
  tiszapolgári

  Ahogy mondani szoktam, Netanjahunak nincs kétharmada. Történelmietlen, de kíváncsi lennék, hogy mi lenne Izraelben, ha lenne kétharmada.
 3. 1
  tiszapolgári
  2017. szeptember 08., péntek 13:50
  A legfőbb ügyész még csak mérlegeli a vádemelés lehetőségét, de nálunk már a mérlegelés is mennyire elképzelhetetlen lenne.

Komment írásához