Magyar származású holland képviselő csapott oda Szijjártóéknak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 30., 20:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Piri Katalin szerint nulla az esélye, hogy a holland külügyminiszter bocsánatot kérjen.

Tegnap este a HírTv Egyenesen című műsorának nyilatkozott (magyarul) Piri Katalin, a Magyarországon született holland EP-képviselő.

Piri szerint Gajus Scheltema távozó budapesti holland nagykövet 168 Órának adott, nagy port kavart interjújában nem bántotta meg a magyar népet, kritikája a magyar kormánynak szólt.

Az EP-képviselő semmi esélyt nem lát arra, hogy Bert Koenders holland külügyminiszter az elhatárolódáson túl nyilvánosan bocsánatot kérjen Magyarországtól nagykövete szavaiért. Piri mellesleg Koenders párttársa a holland Munkáspártban.

Kati Piri a Hír TV-ben

Kati Piri a HírTv-ben

 

Azzal Piri sem ért egyet, hogy a magyar kormányt bármilyen módon egy terrorszervezethez lehetne hasonlítani, de szerinte a nagykövet sem erre gondolt, csak más szavakat kellett volna használnia.

Scheltema szó szerint ezt mondta az iszlamista terrorizmusról: „Itt egy csoport, amelynek tagjai a globalizáció vesztesei, ezért a szélsőségesség, a fanatikus vallásosság felé fordultak, mert ez ad nekik biztonságérzetet. Ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány.”

Piri Katalin szerint tény, hogy az Orbán-kormány folyton ellenségeket akar kreálni: a menekültek után jött Soros, Brüsszel, most pedig Hollandia van soron. Igaza volt a nagykövetnek akkor is, amikor az uniós pénzek lenyúlását, vagy a sajtószabadság helyzetét kritizálta.

„A kormány nem Európa közepe felé tart, hanem egyre inkább a szélére sodorja magát, ami nekem magyarként nagyon fáj” – mondta erről az EP-képviselő.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 30., 20:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  yoyo
  2017. augusztus 31., csütörtök 12:46
  a nagykövetnek igaza volt - pont.

  ezt elmagyarázni a fidesz híveinek nem fog sikerülni. Más szavakkal se.

 2. 4
  yoyo
  2017. augusztus 31., csütörtök 12:45
  "szerinte a nagykövet sem erre gondolt, csak más szavakat kellett volna használnia."
  tökmindegy, milyen szavakat használt volna.

  És ez, hogy más szavakat kellett volna, nagyon nem oké.

 3. 3
  rworse
  2017. augusztus 31., csütörtök 12:15
  Scheltema azt mondta, hogy a szóbanforgott iszlamista terroristák ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány. Ez pedig 100%-ban igaz megállapítás. Az elv az emberi történelem hajnala óta működik, a mai gonoszak közül többek között az iszlám terroristák és a magyar kormány is használja, a maga teljességében - Trump például "csak" részlegesen, használja, Putyin, Kim... teljességében.
 4. 2
  galambocskám
  2017. augusztus 31., csütörtök 06:45
  "Azzal Piri sem ért egyet, hogy a magyar kormányt bármilyen módon egy terrorszervezethez lehetne hasonlítani, de szerinte a nagykövet sem erre gondolt, csak más szavakat kellett volna használnia."

  De nem használt, cicus!


  Tudod, kedves Narancs, hogy van az a dakota közmondás: ha észreveszed hogy a lovad megdöglött akkor szállj le róla. Én tudok még dakotábbat is.: ha látod hogy egy ló döglött akkor ne is szállj fel rá.
 5. 1
  yoyo
  2017. augusztus 31., csütörtök 06:36
  Hiba azt remélni, hogy a - bármilyen sok - magyarázat meggyőzi a meggyőzendőket arról, hogy a nagykövetnek igaza volt.

Komment írásához