Megszavazták. Az Európai Parlament a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 17., 13:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Néppárti támogatással.

A magyarországi helyzetről beterjesztett két határozattervezet közül a szigorúbbat fogadta el szerdán az Európai Parlament plenáris ülése, ennek értelmében a testület megkezdi az előkészítését

az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárás megindításának

Magyarországgal szemben.

Az áprilisi plenáris vita nyomán készült előterjesztést a szociáldemokrata, liberális, zöld párti és radikális baloldali képviselőcsoport együtt nyújtotta be.
A határozat szerint Magyarországon fennáll a kockázata az uniós alapértékek súlyos megsértésének, ezért az EP utasítja belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságát, hogy készítsen jelentést Magyarországról, hogy az EP szavazhasson az uniós szerződés hetedik cikke első lépésének megindítására vonatkozó javaslatról.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 17., 13:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10 yoyo
  yoyo
  2017. május 17., szerda 18:46
  amúgy köszi, és bocsánat a szóhasználatért.

  Bayer a lovagkeresztet úgy kapta, hogy az odaítélők egyhangúlag elismerték uszítói életművét, ám volt, aki lábjegyzetben szóvátette, kár, hogy nagyszerű küldetését a csúnya szavak használatával beárnyékolja.
 2. 9 Kovacs
  Kovacs
  2017. május 17., szerda 18:32
  A "vén dörzsölt krampuszt" visszavonom, mert ez egy kompliment lett volna részemről, de valahogy rosszul sült el. A lovagkeresztes szókincsét nem volt szándékomban kihúzni belőled.
 3. 8 yoyo
  yoyo
  2017. május 17., szerda 18:12
  Van az a pont, amikor dörzsölt vén szaros krampuszként, pontosabban önző genyaként már csak az érdekel, mennyire basznak ki velem a honfitársaim, akiken végső soron áll vagy bukik az egész kóceráj sorsa.
  Ha úgy hozza a helyzet, semmiféle elégtétel vagy káröröm érzését nem jelenti majd, hogy magukkal is nagyon kibasztak.
 4. 7 Cheyenne
  Cheyenne
  2017. május 17., szerda 17:29
  Én, azon túl, hogy e hír értelmezésével megvárnám, a CÖF-CÖKA megfelelő beágyazottságú állásfoglalását, annyit megkockáztatnék, hogy minimum be kell hívnunk az oroszokat, és csattanós választ adva a fanyalgó libsiknek téli-nyári olimpiát egyszerre lellene rendeznünk. Mondhatni unortodoxulnunk kell, de qurvára!
 5. 6 Kovacs
  Kovacs
  2017. május 17., szerda 17:16
  Yoyo, pedig te a "vén dörzsölt krampuszok" közé tartozol. Ismered a forgatókönyvet is. A "nép" valahogy nem akarja megoldani a problémát, mert már meg tudta volna oldani, (kvótanépszavazás, a köztársasági elnökválasztás) a reakció az lesz, hogy hogy jön ide a fű, fa virág, meg az egész világ, hogy beleszóljon a magyarok "magánéletébe".
 6. 5 yoyo
  yoyo
  2017. május 17., szerda 16:16
  Kovacs,
  nagyon remélem, hogy felfogja ennek az országnak a népe, hogy helyettünk más nem oldja meg a problémát, ha valaki most olyat mond, hogy hátradől és kér még egy kávét, azt például a taknyánál fogva lenne kedvem kirángatni (© B. Zs.)

  Hogy a washington post vagy a financial times szerkesztőségi cikkben ítéli el a magyar kormányt, hogy uniós vitanapon molesztálják a fényvitézt, hogy befagyasztják a lóvét, vagy megvonják a szavazati jogot, ez semmi más, mint egy jelzés a magyar társadalomnak, hogy rajtatok a világ szeme, zavarjátok már el a francba ezt az alakot! Nem lehettek ilyen birkák, hogy azt tegyenek veletek, amit csak akarnak!

  Félek, hogy a magyar embereket még ez se zökkenti ki abból a rendíthetetlen passzivitásból, amivel eddig végigasszisztálták a sorozatos botrányokat.
 7. 4 Kovacs
  Kovacs
  2017. május 17., szerda 15:18
  Hosszú még az út odáig.
  Yoyo:" Orbánt most jól befenyítik, csak félő, hogy az én heréimet markolták meg az övéi helyett."
  Ez mindig is így volt. De végül is el kell dönteni, hogy végül is mit akartok (akarunk). Halló Yoyo! És a többiek!
 8. 3 HalápyMiksa
  HalápyMiksa
  2017. május 17., szerda 14:35
  Kimagyarázhatatlan? Ugyan már: hát Soros!
 9. 2 yoyo
  yoyo
  2017. május 17., szerda 14:19
  aszta...
  nem gondoltam, hogy erre sor kerülhet.

  Orbánt most jól befenyítik, csak félő, hogy az én heréimet markolták meg az övéi helyett.

 10. 1 rworse
  rworse
  2017. május 17., szerda 13:50
  Hoppácska. Ez már azért elég nagy szégyen. Márminthogy konkrét, kézzelfogható, kimagyarázhatatlan szégyen.
  Ha rendes jelentés készül, az csak azt állapíthatja meg, hogy Magyarországon sok területen, nap mint nap és rendszerszerűen sértik meg súlyosan az Unió alapértékeit, meg kell vonni a szavazati jogot az országtól. Persze lehet mismásoló jelentést is készíteni, meg a jelentéskészítés ideje alatt is tud mismásolni Orbán, ha akar. De mi van, ha nem akar, hanem utána az özönvíz?

Komment írásához