Merkel és Macron is hajlandó módosítani az EU alapszerződését

szerző
MTI
publikálva
2017. máj. 15., 19:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez lehet az első lépés a kétsebességes Unió felé.

Németország és Franciaország közösen „menetrendet” (road map) készít az Európai Unió és az euróövezet továbbfejlesztéséről – jelentette be Angela Merkel kancellár hétfőn Berlinben az Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott megbeszélése után. Angela Merkel a francia államfővel közösen tartott sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a menetrend az uniós integráció elmélyítését és az euróövezet megerősítését, válságtűrő képességének növelését célozza. Emmanuel Macron hangsúlyozta, hogy "újra meg kell alapítani" az Európai Uniót és az euróövezetet. Mindketten kijelentették, hogy Németország, illetve Franciaország részéről akár az Európai Unió működéséről szóló Lisszaboni Szerződés módosítása is szóba kerülhet.

szerző
MTI
publikálva
2017. máj. 15., 19:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2017. május 15., hétfő 21:13
  Bárcsak komolyan elindulna az Unió elmélyítésének folyamata (pl. közös hadügy, közös külügy, közös adóügy, közös energiaügy...), elválna egy kicsit az ocsú a búzától, például lehetne kétsebességes. Persze az elmélyítésből kimaradók csak töredék uniós támogatást kapnának. Talán a Dagadt is észbe kapna, hogy hova kéne dörgölőznie és hova nem.
 2. 1
  Kovacs
  2017. május 15., hétfő 20:25
  "Merkel és Macron is hajlandó módosítani az EU alapszerződését" És először megkérdezik Orbán Viktort. Mert nem lehet csak úgy elvinni a "sót". Az ötletgazdától.

Komment írásához