Nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz itt semmiféle barátság Trump és Putyin között

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 08., 10:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Kreml már a forródrótot is felfüggesztette.

„Az orosz védelmi minisztérium szombattól felfüggeszti a Pentagonnal fenntartott forródrót működtetését” – mondta Igor Konasenkov, a orosz védelmi minisztérium vezetője még tegnap este. A lépés hátterében az áll, hogy Donald Trump utasítására az Egyesült Államok haditengerészete magyar idő szerint péntek hajnalban 59 rakétát lőtt ki szíriai célpontokra, válaszul a keddi vegyi támadásra, amelynek több mint 80 halálos áldozata – köztük sok gyerek – volt.

Az orosz külügyminisztérium még péntek reggel jelentette be, hogy Moszkva a Szíria elleni amerikai rakétatámadás miatt felfüggeszti az arab ország légterében végzett megelőző tevékenységét, és a légi bevetések biztonságának szavatolását célzó kétoldalú memorandum hatályát. Trumpék közben arról beszélnek, hogy hamarosan gazdasági szankciók jöhetnek az Aszad-rezsim ellen, Putyin ugyanakkor agressziónak nevezte az amerikai bombázást.

Trump beszédet mond a szíriai légicsapás után

Trump beszédet mond a szíriai légicsapás után

Fotó: MTI/AP/Alex Brandon

A jelek szerint a Trump–Putyin-barátság nem fog egykönnyen létrejönni (Orbán legnagyobb bánatára), és az is érdekes lesz, milyen hangulatban tereferélnek majd a felek júliusban. A jelenlegi információk szerint ugyanis a G20-ak hamburgi csúcsértekezletén fog először találkozni az orosz és az amerikai elnök.

(via MTI, CNN)

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 08., 10:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Kovacs
  2017. április 08., szombat 19:52
  Hát hogy a fenébe jönne létre "barátság", ha Putyin elvállalta, hogy felügyeli Aszad "mérgesgáz" arzenálját. Igaz, még Obamának. Putyin viszont úgy gondolta, hogy ez nem lehet gond "diktátorok" vagy "diktátori hajlamokkal rendelkezők" egymást közt alapon. Ez a "diktátorosdi" sem egyszerű dolog.
 2. 2
  tiszapolgári
  2017. április 08., szombat 13:53
  1
  Vagy pedig beleszólnak a telefonba, de elváltoztatott hangon. Trump mexikói illegális bevándorló akcentussal, Putyin pedig kényeskedő, kirúzsozott szájú, buzis hangon.
 3. 1
  rworse
  2017. április 08., szombat 12:53
  Nem veszik fel a kagylót, ha hívás van? Vagy kihúzzák a dugót?

Komment írásához