Németországban is kezdődik a kampány: Martin Schulz máris nyakába veszi az országot

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. aug. 01., 18:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az okos ötleteké és embereké a jövő.

Bemutatta kampányát a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) a szeptember 24-i szövetségi parlamenti választásra kedden Berlinben, adta hírül az MTI.

Martin Schulz, az SPD kancellárjelöltje nem vett részt a kampánybemutatón, helyette Hubertus Heil, a párt főtitkára ismertette a kampány részleteit, indoklásul elmondta: az így szokás, különben sem „találja jónak, ha a jelölt maga mutatja be a plakátjait”. A főtitkár elmondta: a kampány és a plakátok

a család, az oktatás, a nyugdíj és a munka témái köré szerveződnek.

Az SPD szerint ugyanis többet kell fektetni az oktatásba, így 2021-ig bevezetnék az egész napos iskolát, és fejlesztenék a digitális oktatást is.

Továbbá szeretnék elérni azt is, hogy megszűnjön a nők és férfiak közötti bérkülönbség, jelenleg ugyanis a nők átlagosan 21 százalékkal kevesebbet keresnek a férfiaknál Németországban. Emellett pedig megerősítenék az ország gazdasági bázisát azzal, hogy „okos ötletekbe és emberekbe” fektetnek. A kampány 24 millió euróba kerül.

Az SPD támogatottsága a közvélemény-kutatások szerint elmarad az Angela Merkel vezette CDU–CSU-pártszövetség mögött, ám a főtitkár szerint a kampány még csak most kezdődik, a „sprint számít a végén, amire jól felkészültünk”. Martin Schulz augusztus 8-tól országjárásba kezd, 30 nap alatt 16 tartományban 30 helyszínen találkozhatnak vele az emberek.

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2017. aug. 01., 18:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  Hóvarjú
  2017. augusztus 03., csütörtök 17:29
  10
  Aha, persze, biztosan.
 2. 10
  Kovacs
  2017. augusztus 03., csütörtök 14:23
  9: Hóvarjú az úgy van, hogy Franciaország időközben már egy "rendőrállam", Németország pedig úgy veri vissza a szélsőjobbot, hogy maga is azzá válik. Úgy lassan, csendesen. Itt Magyarországon nem kellett "válnia", alaphangon egy rasszista országról beszélünk. Úgymint a vészkorszakban, az átkosban, valamint jelenleg a szutykosban.
 3. 9
  Hóvarjú
  2017. augusztus 02., szerda 19:14
  A nyugat alkonya még mindig késik, a szélsőjobboldali támadásokat Macron, Merkel... (több millió? menekült; terrorcselekmények ellenére) visszaverték, míg nálunk menekültek és terrorcselekmények nélkül is 2/3-a van a szélsőjobboldalnak = Fidesz + Jobbik. Akkor, hogy is van ez?
 4. 8
  szegedi789
  2017. augusztus 02., szerda 16:48
  Kovács, igen igaza van, bár adott szövegkörnyezetemtől nem várható el a politikai paletta sokszínűségének (amint igen helyesen rámutatott a klasszik tömegpártok süllyedésére) felvázolása... :)
 5. 7
  szegedi789
  2017. augusztus 02., szerda 16:45
  Sulci már kis falat önnek. Rutin. Uncsi-muncsi...

  Van még pár istvánkirályos, esetleg wassalbis szobrok szerte e honban, amiket pont azért szobortak , hogy ön arra batyogjon és tiszteletét tegye a műalkotáson. Szép komótosan felkapaszkodik, elmereng, és sulci-sulci ...
  Csak, kérem, este, korom sötétben tegye, mert még mindent ebben a 'zországban sem tehet meg a honpolgár... :)
 6. 6
  galambocskám
  2017. augusztus 02., szerda 16:10
  Te sulci!

  Miért nem tanulsz a Botkától?

  Küldesz egy rózsaszín levélkét a Merkelnek amelyben rámutatsz, hogy ha Merkel szereti az édes német hazát.... !.

  A levélhez mellékelsz egy selyemzsinórt.
 7. 5
  Kovacs
  2017. augusztus 02., szerda 15:38
  3: "És Európa szerencsésebb felén tényleg vannak választások ! " Galambocskám bejegyzéseit félretéve, a nyugat eddig szerencsésebb fele legalább olyan tanácstalan, hogy akkor mi legyen, mert ami eddig volt az ne legyen, mert a "tradicionális" pártok süllyednek egyre lejjebb. Demokrácia ügyben is. (Persze, ami ebben az országban folyik, az példátlan)
 8. 4
  Hóvarjú
  2017. augusztus 02., szerda 14:03
  A döglött szélsőjobbos galambba belerúgni sem érdemes, szétrohad magától.
 9. 3
  szegedi789
  2017. augusztus 02., szerda 12:33
  Galambocskában, oh pardon fidezses putyinpincsiben az a "jó", hogy német belpolitika ismerete nélkül, egy bejegyzés után képes magát Európa legfontosabb politikusa és kihívója fölé emelni.
  És Európa szerencsésebb felén tényleg vannak választások ! Mi lesz még a döglött madárból?

  Galambocskában aza jó, ..................... Mondjuk a közterületeket összesz@arja. Az nem jó.
 10. 2
  galambocskám
  2017. augusztus 02., szerda 06:08
  A Sulciban az a jó, hogy általa válik világossá, lehet valaki még a Merkelnél is hülyébb.

Komment írásához