Orbánnal és Putyinnal riogat a francia elnökválasztás favoritja

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 03., 08:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Emmanuel Macron szerint Magyarországon és Oroszországban nincs demokrácia.

„Mindannyian tudjuk kik Marine Le Pen szövetségesei: Orbán és Putyin. Az ő rezsimjeikben nincs nyitott és szabad demokrácia” – mondta egy politikai nagygyűlésen Emmanuel Macron francia államfőjelölt.

Az En Marche! mozgalom jelöltje arról is beszélt, hogy a szélsőjobboldali Nemzeti Front protekcionista, izolacionista és nacionalista programja gazdasági visszaeséshez, nyomorhoz és általános háborúskodáshoz vezetne.

Macron 24 százalékos eredménnyel nyerte a francia elnökválasztás első fordulóját, a voksok 21,3 százalékát megszerző Marine Le Pen előtt.

A most vasárnap esedékes második fordulóba ők ketten jutottak be, toronymagas esélyesnek a centrista Macron számít, mivel a hagyományos pártok szavazói a második fordulóban többnyire összefognak a szélsőséges jelöltekkel szemben.

Ugyanakkor egy esetleges alacsony részvételi arány még megnehezítheti Macron dolgát. Ebből a szempontból intő jel, hogy a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon regisztrált támogatóinak majd kétharmada távolmaradást vagy érvénytelen szavazást tervez egy kérdőíves felmérés szerint. Egy másik közvéleménykutatás úgy találta, Mélenchon szavazóinak 52 százaléka támogathatja Macront, 17 százaléka Le Pent, és csak 31 százalékuk maradna otthon vasárnap.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 03., 08:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. május 03., szerda 08:58
    "intő jel, hogy a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon regisztrált támogatóinak majd kétharmada távolmaradást vagy érvénytelen szavazást tervez egy kérdőíves felmérés szerint. Egy másik közvéleménykutatás úgy találta, Mélenchon szavazóinak 52 százaléka támogathatja Macront, 17 százaléka Le Pent,"

    Sajnos az emberek jelentős része még manapság is, még a civilizáció élvonalbeli országaiban is, még a demokrácia őshazáiban is alkalmatlan a demokráciára. Csak remélhetjük, hogy nem kerülnek arrafelé is többségbe, mint például nálunk kerültek.

Komment írásához