Szijjártó Péter visszavágott Angela Merkelnek, de úgy, mint egy félős kisóvodás

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 28., 11:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Vele már nem mer kekeckedni.

Szijjártó Péter a Kossuth rádió 180 perc című műsorában reagált Angela Merkel tegnapi szavaira. Ahogy arról beszámoltunk, a német kancellár egy vasárnapi lapinterjúban azt nyilatkozta, Magyarország 2015-ben megtévesztette a bevándorlókat, akik ezért indultak gyalog Ausztria és Németország felé. Merkel azt is mondta, szolidárisan kell elosztani a menekülteket a tagállamok között.

Mire ma jött Szijjártó, aki az MTI beszámolója szerint azt mondta, „Magyarországon soha senki nem tévesztette meg az illegális bevándorlókat”. A külügyminiszter szerint Magyarország mindig azt az álláspontot képviselte, hogy az európai szabályokat be kell tartani, illegálisan nem lehet bejönni az Európai Unió területére, és ha valaki menekültkérelmet ad be, akkor az adott uniós tagállam területén belül kell megvárnia az eljárás végét.

Szijjártó kedvesen köszönti Angela Merkelt

Szijjártó kedvesen köszönti Angela Merkelt

Fotó: MTI/Külgazdasági és Külügyminisztérium/Kovács Márton

„Azok után azonban, hogy Németországban elhangzottak azok a nyilatkozatok, hogy ha valaki Szíriából jön, és akármilyen úton is, de eljut Németországba, a szükséges menekültjogi eljárásokat Németországban le fogják folytatni, ezután mindenfajta együttműködési lehetőség megszűnt az ideérkező illegális bevándorlókkal, ők Németországba akartak menni. Tehát sajnos ez egy összetett probléma volt 2015-ben” – mondta a külügyminiszter.

Mondjuk, nincs ebben semmiféle meglepetés, lehetett előre tudni, hogy Szijjártó itt már nem a hollandokkal szembeni tempót fogja nyomni.

Új szinten a diplomáciai abszurd: pár kritikus megjegyzés miatt megszakítjuk a nagyköveti kapcsolatot Hollandiával

Szijjártó Péter egy 168 órás interjú miatt hazarendeli a magyar nagykövetet Hollandiából! Sőt! Szijjártó Péter külügyminiszter rendkívüli külügyminiszteri sajtótájékoztatón jelentette be péntek délelőtt, hogy hazarendelte a Hollandiába akkreditált magyar nagykövetet a holland nagykövet egy tegnapi lapinterjúja miatt. A külügyminiszter úgy értékelte a lépést, hogy határozatlan időre megszakítottuk a nagyköveti szintű kapcsolatot Hollandiával.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 28., 11:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Hofipisti
  2017. augusztus 28., hétfő 21:52
  „Magyarországon soha senki nem tévesztette meg az illegális bevándorlókat”. Csak egy példa minderről: A németországi végállomással hirdetett, s ezért a Keleti pályaudvaról indított, menekültekkel teletömött vonatszerelvény Bicske vasútállomáson való megállítása, s kiürítése egy az egyben másolja Török Bálint 500 évvel ezelőtti sorsát, aki a budai vár aljában tárgyalásra menve Isztambulban kötött ki, de ugyanígy jártak Maléter Pál és társai 1956-ban, akik a Tököli repülőtérre mentek tárgyalni a szovjet csapatokkal. Élve ők sem kerültek elő. Pártunk és kormányunk híven lemásolta az Oszmán Birodalom, avagy a Szovjetunió mentalitását. Igaz, Orbán már '15-ben kijelentette, hogy a PC-nek elmúlt az ideje, (PC magyarul: politikai korrektség)
 2. 3
  szegedi789
  2017. augusztus 28., hétfő 12:03
  Galambocskának biztos elég bizonyítéka van, hogy hatóságok mily' derekasan léptek fel embercsempész bandákkal szemben . . . Nyilván.

  Azért egy szuverén országnak hogy-hogy nincs működőképes határrendészete a nem eus országok fele ? És miért kellett inkább a pályaudvari jeleneteket meg "zavargást" délen előállítani ???

  Szegeden miért a civilek voltak egyetlenek, akik kapcsoltak, hogy valamit kéne csinálni ???


  Galambocska, azért az a több mint 70 ember , aki megfulladt a teherautóban . . .
 3. 2
  Cyrano
  2017. augusztus 28., hétfő 11:34
  A menekülteknek kb 20 %-a volt szír, a többivel, maga szerint mi a helyzet?
  Hagyjuk már ezt a kormány seggét nyaló hülyeségét,amit előad, vegyük figyelembe a tényeket.
 4. 1
  galambocskám
  2017. augusztus 28., hétfő 11:23
  "„Azok után azonban, hogy Németországban elhangzottak azok a nyilatkozatok, hogy, ha valaki Szíriából jön, és akármilyen úton is, de eljut Németországba, a szükséges menekültjogi eljárásokat Németországban le fogják folytatni, ezután mindenfajta együttműködési lehetőség megszűnt az ideérkező illegális bevándorlókkal, ők Németországba akartak menni. Tehát sajnos ez egy összetett probléma volt 2015-ben” – mondta a külügyminiszter."

  Tökéletes helyzetelemzés.

  Bizony, az a nyilatkozat elhangzott. Ezt követóen a migránsok nem voltak hajlandóak együttműködni a magyar hatóságokkal és ...izé.....hm... saját hatáskörbe vonták azt ügyeik intézését.

  Nyomatékosan vonták saját hatáskörbe.

Komment írásához