Történelmi fordulat: Kim Dzsong Un húga nemcsak találkozott a dél-koreai elnökkel, hanem meg is hívta északra

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 10., 10:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mire jó a phjongcshangi téli olimpia!

Komoly diplomáciai esemény zajlott pénteken: Dél-Korea államfője, Mun Dzsein találkozott az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un testvérével, a hazájában rendkívül befolyásos Kim Jodzsonggal, aki a diktátorhoz legközelebb álló személy: fontos tanácsadó és az észak-koreai propagandagépezet egyik fő irányítója.

false

A két ország között az ötvenes évek, az 1953-ban tűzszünettel véget érő koreai háború lezárása óta nem volt ilyen számottevő diplomáciai vizit. Észak-Korea diktátorának a testvére a phjongcshangi téli olimpia megnyitóünnepségére érkezett Dél-Koreába. Mun Dzsein csaknem három órán át tárgyalt Szöulban a téli olimpiára érkező észak-koreai politikai küldöttség négy vezetőjével, köztük az észak-koreai vezér húgával, aki a Koreai Munkapárt agitációs és propagandaosztályának helyettes vezetője.

Dél-koreai hírügynökségi beszámolók szerint Kim Jodzsong Phenjanba szóló meghívót adott át szombaton a dél-koreai vezetőnek, aki elfogadta azt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 10., 10:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 rworse
  rworse
  2018. február 11., 19:46
  Új Kiegyezés? Dualizmus?


  Gáspár volnék, afféle
  trónörökös személye.
 2. 2 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2018. február 11., 14:53
  Szerintem Orbán Gáspárnak feleségül kellene vennie a hölgyet, ilyen dinasztikus házassági izé, máris lenne atombombánk, meg tudnánk támadni Belgiumot.
 3. 1 rworse
  rworse
  2018. február 10., szombat 18:22
  Repedezik az észak-koreai diktatúra.

Komment írásához