• Mit tehet ma egy nő, ha nem tudja szoptatni a gyermekét? Betegség-e a laktációs zavar? Gyógyszernek vagy méregnek számít a tápszer? Kik a szoptatási szaktanácsadók, és mi a munkájuk?

  Szerző
  Greff András
  Posztolva
  2013/27. (07. 04.)
  Kommentek
  0
  Feladni kár - Szoptatási nehézségek kezelése
 • Délután öttől: a felvonulók kérték. Zenés ajándékkosár a Pride résztvevőinek kívánságai alapján.

  Szerző
  narancs.hu
  Posztolva
  2013. jul. 06., 07:45
  Kommentek
  0
  Figyelje adásunkat! – A felvonulók kérték
 • Nemrég jelent meg a család szerkezetében és működésében beállt változásokat összegző, a folyamatok hátterét feltáró kötete, a Család 2.0. Az ELTE oktatójával családpolitikáról, a gyerekkor megszűnéséről és arról beszélgettünk, hogy egyre homályosabb, mitől számít valaki felnőttnek. Magyar Narancs: A kormány legutóbb az alaptörvénybe foglalta, hogy szerinte mi minősül családnak. Az sem izgatta különösebben, hogy az Alkotmánybíróság visszadobta a család fogalmának a házasságra és a szülő-gyerek kapcsolatra szűkítését. Ilyenre van példa más országban is?

  Szerző
  Iványi Zsófia
  Posztolva
  2013/15. (04. 11.)
  Kommentek
  0
 • "Lüktető szívvel léptem ki a Santa Croce-templomból, mintha kiszippantották volna belőlem az életet, úgy éreztem, mintha zuhannék" - írja Stendhal a firenzei Santa Croce-templomban 1817 februárjában tett látogatásáról. E nevezetes szédülésről kapta a nevét egy különös tünetegyüttes, a Stendhal-szindróma.

  Szerző
  Pallag Zoltán
  Posztolva
  2013/10. (03. 07.)
  Kommentek
  0
  Kockázatos műélvezet - Stendhal-szindróma
 • A közvélekedéssel ellentétben a legtöbb nőt nem idegen, hanem közeli ismerőse erőszakolja meg. A téma szakértőjével tévhitekről és a magyar joggyakorlat hiányosságairól is beszélgettünk a közelmúlt súlyos indiai esetei ürügyén.

  Szerző
  Iványi Zsófia
  Posztolva
  2013. márc. 04., 06:00
  Kommentek
  2
  „Azok követik el, akikben megbíznak” – Tóth Györgyi a nemi erőszakról
 • "Hazudunk egy köszöntéssel is? Vagy amikor reggel elégedetten bámuljuk kialvatlan képünket a tükörben?"

  Szerző
  Markó Anita
  Posztolva
  2013/5. (01. 31.)
  Kommentek
  0
  Pinokkió örök - Hazudunk reggel, délben, este
 • Az internetezés hajnalán attól tarthattak a szülők, hogy az idegenek, a gonosz felnőttek jelentenek veszélyt a gyerekeikre. Most egy evolúciós továbblépés történt: a saját kortárscsoport köréből kerül ki az elkövető és az áldozat egyaránt.

  Szerző
  Markó Anita
  Posztolva
  2013. jan. 25., 08:51
  Kommentek
  2
  „Nincs menedék” – kamaszok és a cyberbullying
 • Lélek

  Karácsony, lidércnyomás

  Átrendezett vonások

  Minden évben egy kicsit korábban kezdődik a nyomasztás. Idén egy magazin mellékletében bukkantam az első fecskére szeptemberben, a háromoldalas cikk azt taglalta, hogy már most késésben vagyunk, de talán még behozhatjuk a lemaradást.

  Szerző
  Karafiáth Orsolya
  Posztolva
  2012/51. (12. 20.)
  Kommentek
  0
  Átrendezett vonások
 • Lélek

  Akik hízni akarnak

  A súlytalanság állapota

  A villámdiéták és zsírleszívások korában van egy kisebbség, amely a kövérekhez hasonlóan örül, ha beköszönt a mindent takaró pulóverek szezonja. Ők a "túl soványak", akik nem betegség vagy pszichés problémák miatt ilyenek.

  Szerző
  Gergely Zsófia
  Posztolva
  2012/51. (12. 20.)
  Kommentek
  0
  A súlytalanság állapota
 • A politikának gyorsan hátat fordító egykori kulturális államtitkár jelenleg egy művészeti menedzsmenttel foglalkozó céget vezet, szabadidejében pedig huszonhárom éve megjelent fővárosi kalauzát bővíti vagy írja újra, mint ezt az idén, Budapest könyv címmel megjelent kötete is bizonyítja. A Magyar Szecesszió Házában lévő irodájában beszélgettünk.

  Szerző
  Legát Tibor
  Posztolva
  2012/51. (12. 20.)
  Kommentek
  0
  A visszahúzott rugó
 • Jobb lenne a világ, ha többet játszanánk. A mai komplex társasjátékok az élmény mellett sokféle kompetenciát fejlesztenek, ezért jól használhatók a tehetséggondozásban, a felzárkóztatásban és a rehabilitációban. Interjú Jesztl József szociálpedagógussal.

  Szerző
  Orosz Ildikó
  Posztolva
  2012/51. (12. 20.)
  Kommentek
  0
 • "A levelek intimitása és személyessége mögött, a betegség esendősége mögött annak erős szándéka áll, hogy a szöveg érzékennyé tegye az olvasót. Olyan érzéseket és gondolatokat akar felfedni, amelyeket a kultúra és annak intézményrendszere ugyanúgy fékez meg, zár el, mint ahogy a pszichiátria a társadalom zavartalan működése szempontjából veszélyesnek ítélt személyeket."

  Szerző
  Varga Mátyás
  Posztolva
  2012/51. (12. 20.)
  Kommentek
  0
 • A 90-es évek közepén került a mozikba a Hull a pelyhes című családi film, melyben A. Schwarzenegger osztrák tájszólásban karattyolva kereste filmbéli gyermekének "a játékot", egy Turboman nevű figurát, amelynek utolsó példányáért meg kellett küzdenie egy másik apukával. A film jól példázza azt a vásárlási hisztériát, ami az Egyesült Államok üzleteiben minden év novemberének utolsó napjaiban lejátszódik.

  Szerző
  Bihari Ádám
  Posztolva
  2012/49. (12. 06.)
  Kommentek
  0
  Rendelj a Jézuskától!