Őszinteségi roham: a BKV vezére elárulta, hogy csak az utasok 60–70 százalékát tudják majd elvinni a metrópótló buszok

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 30., 16:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A többiek majd mennek máshogy.

A 24.hu vette észre, hogy Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója az InfoRádióban beszélt a 3-as metró felújításáról, ahol tett egy igencsak meghökkentő kijelentést. „November 6-tól kezdődik a 3-as metró északi szakaszának felújítása, a pótlóbuszokra a számítások szerint csak az utasok kétharmada fér fel, ezért alternatív útvonalakat javasol a BKV” – mondta Bolla az Aréna című műsorban. Vagyis az utasok 60-70 százalékát tudják elszállítani a hatvan darab, egy-két éves buszokkal.

De nyugalom, lesznek „alternatív útvonalak” is: a BKV a többi utas számára a 12-14-es villamosokat „erősíti meg”, a vezérigazgató szerint ezek hosszabb kocsikkal és gyakrabban fognak közlekedni, és lesznek ráhordó járatsűrítések is.

A 3-as metró pótlásáról nemrég részletesen írtunk, a cikkből pedig sok egyéb mellett az is kiderül, mekkora létszámhiánnyal vág neki a metró felújításának a BKV:

Garázsvásár

Óriási létszámhiánnyal vág bele a BKV a 3-as metró felújításába, jelenleg is csak sok-sok túlórával biztosítható az elégséges szolgáltatás. Miközben a bértárgyalás 20 perces érdemtelen találkozóra redukálódott, a cég olyan buszokat vásárol az eredeti árnál drágábban, amelyeket korábban pont emiatt nem akart megvenni.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 30., 16:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Eeyore2
  2017. október 30., hétfő 22:06
  A szpáhikat olyan nagyon nem érdekli, kényelmesen utaznak-e az alattvalók.
  Az már inkább, hogy a basa 2006 óta-életjáradékosa (Földi L.) megkapja a maga havi 700 ezer forintját.
 2. 2
  tiszapolgári
  2017. október 30., hétfő 19:02
  Azt, hogy milyen gyorsan változik a világ, jól jelzi, hogy néhány éve az Expressben még úgy hirdették az albérleteket, hogy „Metró közelében”, meg „A Gyöngyösi utcai megállótól két percre”.
  Ma meg az a menő hirdetési szöveg, hogy „Alternatív útvonal közelében”.
 3. 1
  rworse
  2017. október 30., hétfő 18:56
  Csak honnan tudjam előre, hogy éppen beleférnék-e a 60-70%-ba vagy sem? Mert ha 100% dönt az alternatív útvonalak mellett, akkor meg üresen fognak száguldozni azok a buszok. Kéne a Waze-be egy metrópótlóbuszaktuálisésvárhatótelítettségfigyelő opció.

Komment írásához