„Legalább pár szabad, underground hely legyen annak a kevés fiatalnak, aki itt marad!”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 17., 08:51
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Magyar Narancs: Most mintha a civil szféra elleni kormányzati hadjárat részeként az ehhez szorosabban vagy lazábban kötődő belvárosi under­ground helyek célkeresztbe kerültek volna: az Aurórában rendőrségi razzia után vontak be egy engedélyt, a Gólyában nemrég az önkormányzat emberei tartottak létszámellenőrzést, és akkor a Corvin Áruház tulajdonosa hirtelen talál egy sokat fizető bérlőt. Van bennetek félelem?

Kis Réka, Salamon Júlia, Bársony Júlia, Birtalan Krisztina, Takács Eszter, Berecz Zsuzsa

Kis Réka, Salamon Júlia, Bársony Júlia, Birtalan Krisztina, Takács Eszter, Berecz Zsuzsa

Fotó: Németh Dániel

Bársony Júlia: Nem hiszem, hogy ezek véletlen egybeesések. A hatalom már jó ideje inkább megnehezíti a hasonló helyek boldogulását, ahelyett, hogy felkarolná és támogatná ezeket. Szerintem örülnek annak is, ha a fiatalok százezrei Bécsben vagy Londonban költik el a kultúrára szánt pénzüket – ez borzasztóan megnehezíti a munkánkat. Legalább pár szabad, underground hely legyen annak a kevés fiatalnak, aki itt marad!

Berecz Zsuzsa: Állandó harc van a Belvárosban a hasznosítható ingatlanokért, a politika és a pénz a legerősebb szereplők. Nekünk ebben a játszmában kell érvényesítenünk az érdekeinket.

Kis Réka: Minket piaci megfontolásból küldenek el, ha tudtunk volna többet fizetni, maradhattunk volna. Nem mondanám, hogy politikai harc áldozatai vagyunk. Más kérdés, hogy ez valóban beleillik egy tendenciába, csakhogy ez már feltételezés. Nem ismerünk olyan tényt, ami ebben a helyzetben alátámasztja a konkrét politikai motivációt.

Birtalan Krisztina: Azért olyat is láttunk már, hogy üzleti alapon küldtek el egy bérlőt, mert megjelent egy állítólagos befektető, aztán a hellyel mégsem történt semmi.

 

Pálos Máté interjúja a ma megjelent Narancsban olvasható!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 17., 08:51
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Müszi
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  yoyo
  2017. augusztus 17., csütörtök 14:58
  kész csoda különben, hogy ennyi ideig működhetett.
  a sirály, az auróra, a gólya mind hamar szálka lett a hatóságok szemében.
 2. 1
  tiszapolgári
  2017. augusztus 17., csütörtök 13:27
  Pont ez az, amire nincs szüksége a felkapaszkodott bugrisok és menedzser szemléletű nyikhajok irányította, modern Magyarországnak: szabad és underground helyekre.

Komment írásához