Schilling Árpád kifakadt a pánikszerűen menekülő főpap láttán: érseki áldással gyűlölködnek

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 01., 16:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Kedves Erdő Péter…”

Schilling Árpád azután fakadt ki a Facebook-oldalán a katolikusokkal kapcsolatban, miután Erdő Péter egy konferencián nem volt hajlandó kommentálni azt, ami a napokban Őcsényben történt.

Szomorú történet a kormánypropaganda kitűnő működéséről

Elutasítás, gyűlölködés, a polgármester pedig lemond. „Láttam a tévében, hogy külföldön miként viselkednek a migránsok, mindenkit megerőszakolnak” – mondja egy falubeli az újságíró kérdésére Őcsényben. A Tolna megyei községben a Magyar Nemzet készített riportot, miután a hétfői falugyűlésen elszabadultak az indulatok.

„Kedves Erdő Péter, mint a Magyar Katolikus Egyház vezetőjének azt javaslom, hogy adjon ki egy hivatalos nyilatkozatot, amelyben kijelenti, hogy a Magyar Katolikus Egyház a jövőben semmiféle együttérzést nem vállal az elesettekkel, a nyomorgókkal, az elhagyottakkal. Ha már úgysem érdeklődik az ilyen esetek iránt, ha már laza vállrándítással utasítja el, hogy a kiszolgáltatottak védelmében kiálljon, akkor legyen annyira bátor, hogy ezt egyházvezetői minőségében, hivatalosan is megteszi. Legyen végre egyértelmű, hogy a magyar katolikusok nem óhajtanak sem könyörületesek, sem emberségesek lenni: a hazánkban jogosultan tartózkodó idegeneket érseki áldással gyűlölik. Ámen!” – írja Schilling a Facebook-oldalán.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 01., 16:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  Kovacs
  2017. október 02., hétfő 09:22
  7: Igen, én mindenféle deficittel küzdök. (néha iróniával néha anélkül) ALAPVETŐ diskurzust kezdesz. Fölöslegesen. Én azt mondtam, hogy egy konkrét kérdésre nem válaszolt Erdő Péter. (Szégyellje magát!) A humanizmust is ki kell kényszeríteni. Az sem terem az út szélén. Magától. Nálad sem.

 2. 9
  galambocskám
  2017. október 02., hétfő 09:13
  "...mekkora felelősség lát a kormány részéről abban, hogy az idegengyűlölet annyira megerősödött, hogy az igazán rászoruló kisgyerekek befogadása is óriási indulatokat váltott ki.."

  Igyekeztem szó szerint leírni az RTL klub kérdését Orbánhoz.

  Ha ezt a rendező úr nem találja provokatívnak....

 3. 8
  bétom
  2017. október 02., hétfő 08:50
  Az egyház csak együttműködik, ahogy azt Kádár alatt megszokhattuk!
 4. 7
  Cheyenne
  2017. október 02., hétfő 07:17
  @Kovacs:

  Irónia-deficittel küzdesz. Éppen arra futtattam volna ki, amit, hogy ez a vallás (is) és földi képviselői, szarHATnak ilyen dolgokra. A könyörület az idegenekkel csak pusztán díszítőelem a tanban. Nem több. A humanizmus nem eleme a kereszténységnek sem.

  Mondjuk a többi egyházat is megkérdezném a zsidóktól a reformátusokon át Hitgyülekezetig, meg a muzulmánokig, hogy mit is gondolnak erről..
 5. 6
  sachs
  2017. október 01., 22:32
  Minek bántani szegényt, ő csak egy hivatalnok. Emlékszünk még Gáspár Sándor SZOT főtitkárra? Valami ilyesmire tessék gondolni.
 6. 5
  Kovacs
  2017. október 01., 20:26
  2: Eszmefuttatásodon el lehet gondolkozni. Mert minden "keresztény" bűncselekménykor nem határolódhat el erkölcsileg az érsek. Igen.( mert akkor reggeltől estig határolódnia kellene oda-vissza) Itt konkrétan arról van szó, hogy Erdő Péter, aki a környezetvédelem témában( ami szintén nem "üdvtörténet") kompetensnek érzi magát, megtagadott egy (akármilyen) választ egy aktuális témában az őt kérdező riportertől. Az aktuális téma pedig mindenkit érintő gyalázatos eset. Az őcsényiektől a miniszterelnök hozzászólásáig. Schilling Árpád facebook bejegyzése pedig jogos kritikai hozzáállás. Bejegyzésed sántít. De nagyon.
 7. 4
  rworse
  2017. október 01., 19:09
  erdőspéterkurvaanyád

  (Hozzászólásom szereplői kizárólag a hozzászólói fantázia termékei. Bármely szereplő bárminemű esetleges hasonlósága valamely esetleges valóságos személlyel, kizárólag a véletlen műve lehet.)
 8. 3
  Motyó
  2017. október 01., 18:07
  Ez a peti már csak ilyen, lehet hogy már a nővére állását is védi. Jézus, az meg ki?
 9. 2
  Cheyenne
  2017. október 01., 17:44
  Eszem ágában sincs védenem Erdőt, pláne nem a Katolikus Egyházat. DE: ez nem katolikus ügy, mert Őcsényben köztörvényes bűncselekmények történtek (rongálás, megfélemlítés, fenyegetés). Nem tudni katolikusok, reformátusok, ateisták, pogányok, ősmagyarok követték-e el. Nem vallási indittatású ez a gyűlölet, ahogy Orbán által szított sem tud az lenni(bár az idegengyűlölet bibliai értelemben bezony vallási alapú). A konkrét ügy (világi) törvénysértés.

  Sokkal inkább érdemes lenne Erdő álláspontját kikényszeríteni Orbán uszító bíztatásával kapcsolatban. Mert a gyűlölet állami szintre emelése talán egyházi ügy is lehetne mint társadalmi szerepvállalásra hivatott szervezeté. Bár sokadszor ismétlem: a gyűlölet soha nem volt idegen a kereszténységtől. (ahogy a zsidó vagy a muzulmán vallástól sem). A gyűlölet a monoteista istenfélelem és istenimádat alapeleme. Még akkor is, ha Ferenc, az eretnek pápa mindent megtesz, hogy ellentmondjon ennek a gyűlöletnek.
  Ebből következik, hogy ez az őcsényi nácizmus nem része az üdvtörténetnek. Ebből következően Erdő akár szarhat is rá. Ettől még az Atya földi közvetítője. Ámen!
 10. 1
  Hóvarjú
  2017. október 01., 17:38
  Ámen!

Komment írásához