Díjat nyert Csuja László Virágvölgy című filmje Karlovy Varyban

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 08., 07:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Karlovy Varyban évek óta kitartóan imádják a magyar filmeket.

Csuja László menekülő szerelmesekről szóló első mozifilmjét díjazta a zsűri szombat este Karlovy Vary nagyszabású nemzetközi filmfesztiválján. A trailer alapján road movie-nak is besorolható mű az „East of the West” zsűri díját nyerte el.

Baromi jó lett az új magyar csecsemőrablós road movie előzetese

„Kidobtak otthonról és az utcán vagyunk egyedül és nem tudom, hogy mit csináljak" – indít a trailer, és bár már ez is elég erős, innen csak felfelé megy az elkövetkezendő egy percben: elszabadul a gumidelfin, hiába dobják el a házi tyúkot, pisztollyal lőnek az égbe, emberre, felsír egy újszülött.

Virágvölgy amatőr főszereplőkkel készült, a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere, a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható. „Nagyon köszönöm Biankának, Lacinak és az elképesztően lelkes stábnak, hogy velük dolgozhattam! Remélem, hogy egyszer mindannyian megtaláljuk a saját virágvölgyünket” – nyilatkozta a rendező.

false

 

Fotó: MTI/EPA

Az első és második filmeket felvonultató „East of the West” (A Nyugat Keletje) elnevezésű versenyprogramban volt a Virágvölgy világpremierje az elmúlt héten Karlovy Varyban. Tekintélyes külföldi filmkritikusok, többek között a Variety és a Screen International szerzői méltatták a magyar film frissességet, lendületét, rendezését és a szereplőgárdát.

A külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.

A film augusztus 30-tól látható a hazai mozikban.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 08., 07:37
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához