„Fekete leszbikus vagyok” – vallotta be Terry Gilliam

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 05., 09:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az ex-Monty Python persze csak viccelt, de vajon jól tette-e?

A híresen peches filmrendező híresen peches Don Quijote-filmje, a The Man Who Killed Don Quixote premierjén, a Karlovy Vary Filmfesztiválon fakadt ki tegnap, miután szembesítették a BBC egykori főembere, Shane Allen kijelentésével; a komédiarészleg exvezetője szerint a Monty Python nem felelne meg a mai elvárásoknak, mert „túlságosan is fehérek” lennének. Allen szerint ma már nem megy, hogy hat fehér, Oxfordban és Cambridge-ben végzett fickóból álljon össze egy csapat.

false

Erre mondta Gilliam, hogy „immár nem fehér férfi vagyok, hanem egy fekete leszbikus”. A rendező a Monty Python védelmében felhozta azt is, hogy igenis sokszínű volt a társaság, hiszen az egyikük meleg volt, a másikuk pedig amerikai. Mint azt minden pythonista tudja, az előbbi Graham Chapman volt, az utóbbi pedig maga Gilliam, aki amerikaiból lett brit állampolgár.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 05., 09:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  rworse
  2018. július 05., csütörtök 21:21
  Szerintem Gilliam fekete leszbikussága csak egy metafora. Kétlem, hogy átműttette magát fehér férfiból fekete nővé, ezt biztos észrevettem volna. Emiatt persze méginkább ül tiszapurgáli kritikája, hiszen úgy önmagamutogat Gilliam, hogy nincs is meg hozzá a kolorisztikai és feminisztikai valóságalapja. Gilliam egy kolorisztikai és feminisztikai szélhámos, nem csoda, hogy a legújabb filmjét is lehúzza a liberálfaszista kritika.
  Nnnnahát.
 2. 4
  tiszapolgári
  2018. július 05., csütörtök 16:55
  Michael Palin mesélte egy interjúban, hogy Terry Gilliam fekete leszbikussága felszabadítóan hatott a Monty Python tagjaira. Ő, Palin, a „Nem jön el velem szobára?” szkeccsben még csak bátortalanul vallott a másságáról, de a kanadai favágó-dalban már annál nyíltabban énekelt róla.
 3. 3
  szegedi789
  2018. július 05., csütörtök 15:15
  Minden fekete leszbikusok védőszentje áldja meg a TG-t, mert nélküle (és persze Monty P. nélkül) nem lenne The Simpsons, South Park meg úgy egy rakat vicces rajzfilm az, ami...
  Innen látszik, milyen korlátolt fassszzz ez a volt bíbícís...........
 4. 2
  szegedi789
  2018. július 05., csütörtök 15:12
  Tiszapolgári, ha hánysz pl. a kitárulkozó leszbiktől, de azért meg is néznéd a kitárulkozást szelfi útján, akkor te nem vagy egy csöppnyit perverz? Bár nem tudom a pontos terminus technicust arra az illetőre, aki nem kedveli a kitárulkozó leszbiket, de közben nézi szelfijüket és hány...
  :) :) :)
 5. 1
  tiszapolgári
  2018. július 05., csütörtök 12:07
  Szerintem Terry Gilliamnek nem lenne szabad a nyilvánosság előtt azzal kérkednie, hogy leszbikus és fekete. Ez csakis rá, a partnerére és az afrikai gyökereire tartozik. De hát, ma ez számít trendinek, ez a kitárulkozó magamutogatás, a „coming out”. A mai világban már minden megengedett egy kis reflektorfényért cserébe. Hánynom kell.
  Mondjuk megnéznék egy hálószobai szelfit, kíváncsi vagyok, hogy a leszbikus partnere is fekete-e.

Komment írásához