A Fidesz gyomorforgató hiénaakciója a terroristáknak kedvez

szerző
- palosm -
publikálva
2017. máj. 23., 15:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez akkor is így van, ha kiderül, hogy az Iszlám Állam terroristahálózata aktívan részt vett a manchesteri robbantás kivitelezésében, és akkor is, ha az derül ki, hogy magányos merénylő robbantott.

Hiszen a terroristák célja pontosan a pánikkeltés, a káosz és a fenyegetettség érzésének növelése. Tudják ezt az ilyen esetekről tudósító szerkesztőségek is, ezért nem nevezik hivatalosan meg nem erősített információk alapján a robbantást az Iszlám Állam terrorakciójának, még esetleg akkor sem, ha az magára vállalta a merényletet (ugyanis terrorszervezetek propagandaközleményeit nem szokás hiteles hírforrásnak tekinteni).

És tudják ezt a brit politikusok és hatósági személyek is, akik nyilatkozatukban kerülik a fölösleges pánikkeltést, és ehelyett „bátor orvosokról, nővérekről és civilekről” beszélnek — pont így tett Theresa May is. „Ahogy halad az idő, ezekre a bátrakra fogunk emlékezni”, nem pedig a gyáva merénylőre, mondta. Arról nem is beszélve, hogy a brit politikusok azonnal megállapodtak a kampány felfüggesztéséről – nem is látni nyomait annak, hogy politikai haszonszerzésre használják fel a tragikus eseményt.

Nem így a Fidesz, amelyik seperc alatt beleállt a pánikkeltésbe, pont úgy, ahogy a terroristák elképzelik az ilyesmit: a Fidesz első megnyilvánulásai alapján a terroristáknak nagy hatalma van, az európai vezetők viszont tehetetlenek és ostobák. A Fidesz 22 ember, köztük több gyerek halálában tehát meglátta a lehetőséget, hogy kampányoljon saját politikája mellett. Kósa Lajos egy keddi sajtótájékoztatón, tehát akkor, amikor még egyetlen áldozatot sem azonosítottak, már el is kezdte rátolni a felelősséget a Fidesz aktuális ellenségeire, épp csak azt nem mondta ki, hogy Soros György áll a merénylet mögött. A 22 ember halálához Kósa szerint az európai vezetők döntései vezettek: „Még hány ártatlan embernek kell meghalnia, hogy elgondolkodjanak az idevezető bevándorlási politikájukon?” – kérdezte. Ezek után még a menekülteket segítő szervezeteket is idekeverte: „A terrorizmus nem azzal kezdődik, mikor egy terrorista felrobbantja magát, hanem azzal, mikor Európába jön és ezt különböző szervezetek segítik.” Persze a párt közleménye az Iszlám Állam szókapcsolatot is leírja, hogy riogathasson, miközben a világsajtó délutánig várt az információ hitelesítésére.

Ráadásul ha be is bizonyosodik az elkövető és az Iszlám Állam közötti kapcsolat, az sem jelenti feltétlenül, hogy nőtt volna a terrorszervezet ütőképessége, ugyanis az Iszlám Állam maga is egyéni, ezért lenyomozhatatlan dzsihádakciókra buzdít, és maga csak ötletet ad, ideológiai támogatást nyújt.

Szalai Máté, a Külügyi és Külgazdasági Intézet és a Budapesti Corvinus Egyetem szakértője is az orlandói esetre emlékeztette a 24.hu-t: azt az akciót mindenki terrorizmusnak nevezte, az Iszlám Állam is magára vállalta, később azonban kiderült, hogy „inkább egy mentális és magánéleti problémákkal küzdő fiatalról volt szó, aki a saját öngyilkosságának akart valamilyen ideológiai fontosságot adni”.

Kedd délután nem tudjuk, hogy Manchesterben pontosan mi történt, ki és milyen indítékkal, milyen segítséggel követte el szörnyű tettét. Így azt sem, mit kell tenni ahhoz, hogy ilyesmi soha ne történhessen. De azt tudjuk, hogy a Fidesz politikai hullarablása szégyenteljes: a terroristák malmára hajtja a vizet, és nem adja meg az áldozatoknak járó méltóságot.

szerző
- palosm -
publikálva
2017. máj. 23., 15:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. május 23., kedd 23:28
    A hullarablás egy fajtája, illetve nagyon pontos szó rá a hiénaakció is.

Komment írásához