Egészen vérlázító, hogy mit művelnek Orbánék Felcsúton

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 24., 17:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ömlenek az állami milliárdok a miniszterelnök passziójára, miközben pont azt nem teljesítik, amit korábban vállaltak.

Orbán Viktor odavan a fociért, szívének kedves Felcsút, nincs is annál jobb a számára, hogy Felcsúton építsen futballakadémiát. A Puskás Akadémia elvileg azért alakult, hogy az ott kinevelt fiatal reménységek a hazai élvonalban és nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Ehhez képest tavaly kiestek a hazai bajnokság első osztályából, majd most megnyerték a második vonalat, így ismét az NB1-ben szerepelhetnek.

„A legnagyobb érték a magyar labdarúgásban az akadémiai rendszer, ezt kell megőrizni, ezt kell erősíteni. Ezt kitanultuk az elmúlt tíz évben, ehhez értünk. (…) Azt gondolom, ha az akadémiai rendszert stabilizáljuk, akkor lesz világszínvonalú magyar futball” – ezt a miniszterelnök nyilatkozta nem sokkal azelőtt, hogy a magyar válogatott hatalmasat égett Andorra ellen. Mondta ezt úgy, hogy a Puskás Akadémia fiataljait gyakorlatilag száműzik a csapat első keretéből, így alig lesz egy-két olyan játékos, akit a tao-milliárdokkal kitömött egyesület nevelt ki.

Orbán a saját stadionjában gratulál a Real Madrid fiataljainak

Orbán a saját stadionjában gratulál a Real Madrid fiataljainak

Fotó: MTI

Azt, hogy mennyire magasról tesznek a valódi utánpótlás-nevelésre, kiválóan mutatja a mostani átigazolási politikájuk. A Felcsút minden más élvonalbeli csapatnál többet és minden bizonnyal több pénzért is igazolt, eddig nyolc focistát szerződtettek a már az előző félévben is alaposan megerősített keretbe ahelyett, hogy a saját tehetségeiket karolnák fel, már ha vannak persze.

Nem kétség, a „királyi” páholyból Orbán Viktor minél több felcsúti sikert szeretne látni, és a vezér öröméért mindent meg is kell tenni. Még azt is, hogy a gigapénzeken összevásárolt játékosok érkezésével pont a fiatal akadémisták előtt zárulnak be az eddig sem olyan tágra nyitott kapuk.

Kicsit drága játék ez, főleg úgy, hogy egy jó részét az adófizetők állják.

A focit szeretni kell!

Nagy a helyezkedés az építőiparban a Közgép félreállítása után. A nagy külföldi vállalkozásoknak semmiképpen nem válik hátrányára, ha tudják, mikor és hová kell utalni a „hálapénzt".

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 24., 17:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  Világos
  2017. június 25., 06:16
  Hacsak a focit nézzük ugy néz ki, hogy NB 1 helyett el lehet nevezni Nemzeti Fidesz
  versengésnek. Egy közepes városban sem él meg semilyen sport bevételekből.
  Felcsút, Kisvárda, Mezőkövesd, Balasagyarmat, Videoton, MTK, Vasas,
  Ferencváros? mintha egy csomag kártya lenne itt keveregnek a játékosok
  jó pénzért. Ebből csak ez lehet az eredmény. Lényeg Orbán ezen tud szórakozni.
  Mennyibe kerül? Ha tudnák, hogy akik ezt a rendszert szolgálják mennyi pénzt
  lenyúlnak.
 2. 3
  rworse
  2017. június 24., szombat 20:09
  Jaj, amikor majd egyszer lesz független adóhivatalunk (rendőrségünk, bíróságunk), és azok nekiállnak felgöngyölíteni, hogy hogy is történt az ország szétlopása, és a lopománynak mekkora része folyt át a magyar FC Olt Patyomkin-falván, az boldogságos időszak lesz. Kár, hogy addigra a mostani dolgok már elévülnek...

  Per pillanat egyébként most megint elég jó kezekben van a felcsúti gyakadémia szakmai munkája, úgyhogy megfelelő kiválasztás mellett akár jöhetnek ki onnan képzett tehetségek a közeljövőben, mindazonáltal anno, a gyakadémia létrehozásakor már megtalálta Viktorka az esetleges eredménytelenség mentségét, miszerint az lesz az elsődleges célja a gyakadémiának, hogy egészséges magyar fiatalemberek kerüljenek ki onnét.
 3. 2
  szegedi789
  2017. június 24., szombat 19:05
  Igen, a fiatalság, háát, az nem fog jönni ... De azért most már konkrétan látszik, hogy nem lehet válogatottat kiállítani orbán úr kívánsága nélkül !!! Vinicius bekknek ? Felcsúti másodosztályból egyből nemzeti tizenegybe ??? Hááát ...
  De legalább a játékos értékét növelnék ezzel, majd jó pénzért eladnák... Akkor legalább lehetne szidni a kétes erkölcsű női felmenőiket, hogy a közpénzen gazdagodnak megint... De ez ? Ez mi ??? Se játékos, se eredmény. Csak egy nagyra nőtt óvodás ödönke, aki órákat képes nézni elragadtattással a zárlatos kismozdonyt.

  Jelezném egyébként Felcsútra, Cé Ronaldo-saga még nem ért nyugvópontra . . .
  Úgyhogy semmi kishitűség !!!
 4. 1
  tiszapolgári
  2017. június 24., szombat 18:25

  Kedves Elvtársak, Elvtársnők, Barátam!
  Magyarországon befejeződött az akadémiai rendszer alapjainak lerakása.
  A következő évben tovább haladunk az akadémiai rendszer stabilizálásának lenini útján.
  Addig is, nem tudnátok kölcsönadni egy rutinos macedón vagy szerb középhátvédet? Az se baj, ha magyar, csak ne legyen túl öreg. Mondjuk 30-31, maximum 32.

Komment írásához