Gyere, ilyet még nem láttál: csodaszarvas – fele szarvas, fele sündisznó és a mongol guminők

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 30., 23:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Véget ért a fröccsöntő kisiparos fiának születésnapi zsúrja: fellépett a világhírű „kézen álló művész” is.

Tudta azt Ön, hogy vannak közös szavaink a mongolokkal, például a sárga oroszlán? Ezért aztán gumitestű akrobatanőket delegáltak nagy számban, hogy megjelenítsék Orbán Viktor leglidércesebb álmait – sikerült is nekik, a csodaszarvas még a fülét is tudta mozgatni.

Mert nekünk meg amúgy semmi se jó: nem értékeljük a szépséget. Mert beteg lelkűek és szakállasok vagyunk. Mert az tényleg szép, amikor a kazah légtornászok alakzatban forgolódnak odafönn teljes tíz percig.

false

 

Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

De amikor ezek után az ugyancsak világhírű dél-koreai énekesnő felhágott a csodaszarvas sünös felére, előttünk is nyilvánvaló lett, hogy a két kultúra úgy kapcsolódik, mint csap és horony – megnéztük volna CeeLo Greent is a szarvas hátán, bár lehet, hogy őt ledobta volna. Sajnos már jönnek a zászlók, pedig elnéztük volna még egy darabig.

Na jó, ebből elég: Magyarország cca. 170 milliárd forintból rendezett egy úszó-világbajnokságot, ami most véget ért:

semmi sem tart örökké.

Aki azt mondja, lélegeztetőgépben számolni demagógia, az két hétig tuti jól érezhette magát. Akinek tetszenek a tankok és útakadályok a Margitszigeten, szintén boldog lehetett tizen-akárhány napig. Akinek tetszettek a nyitó- és záróünnepségek melldöngető politikusai, ugyancsak megkapták, ami nekik jár. Nekünk csak két esztendőnk volt a felkészülésre, s megcsináltuk a lehetetlent. Hogy voltak-e hat és fél milliárdnyian, nos, az legalábbis kétséges. De kicsire nem adunk.

A magyar sportolók jól szerepeltek, s nyilván maradéktalanabb lenne minden ebbéli örömünk, ha csak erre kéne emlékeznünk: volt néhány izgalmas úszóverseny, komoly vízilabdameccs, toronyugrás lánccal. De itt van ez a rettenetes körítés, az eszméletlen mennyiségű pénz, a hónapok óta tartó politikusi arcoskodás, amikor az úszóversenyből olimpiát, a bolhából meg elefántot kellett mindenáron csinálni. Mi a fenének, kérdezné az idetévedő marslakó. Mi meg csak mutogatnánk felfelé, mert olyan hülyék vagyunk, hogy még marslakóul sem tudunk beszélni, csak hangosan mutogatunk. Hogy fenn az ernyő, nincsen kas.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 30., 23:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  tiszapolgári
  2017. július 31., hétfő 17:10
  Én sem láttam, majd megveszem DVD-n.
 2. 1
  rworse
  2017. július 31., hétfő 08:52
  "Sajnos" nem láttam a gyönyörű záróünnepélyt. Biztos szép volt.


  Minden idők legjobb vizes VB-je legalább 170milliárd forintba került. A négy évvel ezelőtti barcelonai 8milliárdba (plusz FINA-jogdíj). Több mint hússzoros különbség. A katalánoknak megvolt minden szükséges infrastruktúrájuk, vegyük le tehát a magyar VB-ről az infrastruktúra-építési költségeket alkotmányos költségestől, akkor marad 80-90milliárd közvetlen versenyrendezési költség. Így már alig több mint tízszerese a barcelonainak. Alig több mint ötszöröse a 16milliárdosra becsült, hírhedten korrupt kazanyinak (ahol futballstadiont alakítottak ideiglenes uszodává, így cakkompakk mintegy 40milliárd forintnyi összegből jött ki nekik a vizes VB - plusz FINA-jogdíj).
  De legalább családban marad az a pénz. Néhány családban.

Komment írásához