Lehet, hogy elefántok is lesznek az úszóvébé megnyitóján, de egyelőre csak a Fuck you! biztos

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 09., 09:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Valaki elfelejtett szólni Orbánnak, hogy a „vizes vébé” nem az olimpia, s még csak nem is szülinapi zsúr a Pancho Arénában.

A múlt hetünk kétségtelenül az úgymond vizesvébé jegyében telt, s elég vidáman, igaz, minket is kétségkívül lesújtott Emeli Sandé lemondása, ám egyszersmind persze fel is villanyozott, hogy a viszonylagos népszerűségű előadó helyett melyik igazi világsztárt sikerül pár nap alatt leakasztani a minden bizonnyal a teljes további karrierjükért küzdő szervezőknek…

A léc magasan volt, hiszen maga Káel Csaba rendező mondta el az InfoRádió kedves hallgatóinak, hogy Emeli Sandé azért tökéletes találat egy vizesvébé megnyitójára, mert van egy dala, aminek az a címe, hogy Breathing under water, tudniillik víz alatt lélegezni… és az mennyire idevág. Nos, ilyen szempontból a művésznő helyébe sietve leigazolt CeeLo Green (nevét bátran fordítsuk egy Kiló Zöldségnek), ha lehet, még tökéletesebb találat, hisz az ő legnagyobb – tegnap óta Magyarországon is (a hírekből) ismert – slágere a Fuck you! (De fog ez tetszeni keresztényérzelmű szavazóiknak!)

Most tekintsünk el attól, hogy a buta úszók ahelyett, hogy tényleg a víz alatt lélegeznének, ekképp felgyorsítván haladásukat, minduntalan kiemelik a fejüket a vízből levegőért, s attól is tekintsünk el, hogy Káel Csaba logikája szerint a Halszagú Magyarország lenne a legalkalmasabb himnusz a vizesvébére, s az, mint tudjuk, kijön koszos ötvenmillából, a többi meg mehetne a felcsúti kisvasútba, ami így mehetne is egy üres kört a megnyitón, természetesen a Duna fölött.

Továbbá tekintsünk el attól is, hogy Kiló Zöldséget az esetleges konesszőrökön kívül a kutya nem ismeri Magyarországon, mint ahogy azt is hagyjuk figyelmen kívül, hogy Leslie Mandoki, Ákos vagy Demjén Ferenc milyen szépen énekelt volna a díszkivilágításba borult Parlament tetején – annál is inkább, mert ez még Zöldségtől függetlenül is megtörténhet.

Koncentráljunk inkább arra a szomorú szituációra, hogy mi folyik itt tulajdonképpen hetek, hónapok óta, azóta, hogy bezengték a Rolling Stones fellépésének lehetőségét.

Nos, a Kim Ir Szen elvtárs 140. születésnapját méltó módon köszöntő – élőképekkel sűrűn gazdagított – népünnepély a phenjani Rungrado Május Elseje Stadionban, az megy itt. Valami gigantikus összegekből összerótt, döbbenetes bizánci baromság. A fáraó piramisavatója, amit azzal reklámoznak, hogy ilyen úszóvébé-megnyitó még nem volt a világtörténelemben!

Nos, valóban nem volt, ilyenformán Káel Csabának tökéletesen igaza van, a Fuck you!-nál nincs pontosabb mű, ami leírná, hogy mit üzen az ő népének a vizesvébé legfőbb ura. Énekeljük együtt!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 09., 09:07
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  tiszapolgári
  2017. július 10., hétfő 17:50
  Csimpánz mondja a hóvarjúnak, hogy elefánt.
 2. 8
  rworse
  2017. július 10., hétfő 16:48
  Fuckyouzzák meg a hóvarjak!
  Üdv, elefántok
 3. 7
  Hóvarjú
  2017. július 10., hétfő 14:03
  Az elefántok nem fuck youzhatnák meg legalább a díszvendégeket? Könyörgöm, fuck youzzák meg!
 4. 6
  szegedi789
  2017. július 10., hétfő 07:31
  Legalább meglátjuk, Bogányi-f. zongora hogyan alakul át a Dunán hadihajóvá, és így aligha lesz kétséges, miszerint B. új pannon transzformereket fejlesztett ki...
  De Juliuszhoz hasonlóan, én se értem E. P. szereplését.

  Úgyhogy, káelcsaba, akkor köszönjük nem kérnénk! (Nekem így lesz happy end...)

  Ja, és fenti fószernek Crazy c. száma a legismertebb, 2006 környékén (?) letarolta a rédiókat...
  (Bár, belátom a fenti bejegyzés csattanójához nem alkalmas.)
 5. 5
  Juliusz
  2017. július 09., 13:00
  Azért van itt egy-két zavarba ejtő momentum. No nem Bogányi, aki nagyon égeti magát a zongorájával, de Herczku, és mindenek előtt és fölött Eötvös Péter. Nem a műfajom, nem is fogom nézni a banzájt, de utólag biztos megnézem-hallgatom Eötvös produkcióját.
 6. 4
  rworse
  2017. július 09., 12:32
  "Mé' nem hívtátok a Lokomotívot?! Kifizetem! Érezzétek magatokat! Sanyi! Hozd be a szalámis kenyereket! Hagy éljenek!"
 7. 3
  tiszapolgári
  2017. július 09., 10:42
  Roger Waterst kellett volna meghívni, „Amused to Death”.
 8. 2
  reuters
  2017. július 09., 10:37
  az úszó vb megnyitót felhoztuk egy olimpia rangjára
  kb. mint a felcsúti focit a világ térképére
 9. 1
  Cheyenne
  2017. július 09., 10:19
  Káel, a nagy udvari hoppmester, a középszerűség ezüsthajósa!
  Ákos-Demjén tengelyben biztos vagyok, hacsak Rózsi annyira atomrészeg nem lesz, hogy nem tud lábra állni.
  Még Zámbó Jimmyben is reménykedem, hogy rózsaszín felhőkön aláereszkedve lenyomja a Fogadj örökbét..

Komment írásához