Magyarország nekibőszült jobboldala már Budapesten sem tud meglenni kerítés nélkül

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 08., 07:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

De kinek falaz a rendőrség?

Érdekes beszámolót közölt a minap az atv.hu az LMBTQ közösség egy hónap múlva esedékes felvonulása kapcsán. A Hatvannégy Vármegye nevű szélsőjobboldali sejt ugyanis közleményt juttatott el a portálhoz, mely szerint tudomásukra jutott, hogy a melegek az idén majd kerítés nélkül akarnak felvonulni. (Mint ismeretes, a magyar demokratikus közélet és lelkiállapot nagyobb dicsőségére az utóbbi vonulások acélkordonok között zajlottak.) Egész pontosan így fogalmaz a közlemény: „Információink szerint idén a rendőrség biztosító sorfala nélkül kívánják megtartani a nyilvános fajtalankodásnak és vallásgyalázásnak is teret biztosító Budapest Pride-ot.” Utána természetesen az adekvát fenyegetőzés következik, miszerint a „mozgalom” ezt nem fogja szó nélkül hagyni. De mielőtt a fenyegetőzés szépségeire rátérnénk, akadjunk már ki egy kicsit azon is, hogy „információink szerint”. Honnan és főként miért is vannak egy militáns széljobboldali truppnak rendőrségi információi, mikor amúgy a magyar rendőrség szerint a magyar nyilvánosságra csak annyi tartozik, hogy… és itt most megint a portált idézzük:

„Természetesen megkérdeztük a rendőrséget is, hogy

valóban kordonok nélkül tartják-e

meg az idei Budapest Pride-ot. Cikkünk megjelenése után a következő választ kaptuk: "Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt a feladatellátáshoz szükséges erőkkel és az azt biztosító eszközökkel hajtja végre".”

false

A válasz tehát magyarra fordítva: kedves nyilvánosság, közöd? Köze ezek, vagyis a rendőrség szerint csak Hatvannégy Vármegyének van, mert ők kaptak (ah, valahonnan) vonatkozó információkat mégis.

Ezek után aligha marad kérdés abban a tekintetben, hogy ki kivel is van itt, úgyhogy

jöhet nyugodtan a fenyegetés

is a maga pőreségében. „Az elmúlt két évben azt mondtuk, hogy ha már nem sikerült ezt – az egyébként külföldről importált résztvevőkkel, a homoszexuális közösség többsége által is elutasított –, provokációt megakadályoznunk, akkor legalább sikerült ketrecbe zárni és a társadalom elől ezáltal elzárni.

Ha ez megváltozik, és nyílt utcabállá akarna szó szerint fajulni a felvonulás, akkor viszont nem mérlegelünk...” – nyilatkozta a csoport egyik képviselője az atv.hu-nak, mintegy a közlemény függelékeként.

…akkor viszont nem mérlegelünk…

A fenyegetés az fenyegetés, de mi az „a feladatellátáshoz szükséges erő és az azt biztosító eszköz”? Lesz kerítés végig az Andrássy úton, vagy nem? Mivel a válasz egyelőre rizsázás, annyit tudhatunk csak, hogy fenyegetőzni lehet Magyarországon, kerítések nélkül felvonulni egy kisebbségnek meg százszor is meggondolandó – s nem is csak magának a kisebbségnek, hanem inkább az ilyesmivel programszerűen kampányolóknak. Bekerítsük őket megint?

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 08., 07:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  szegedi789
  2017. június 08., csütörtök 13:34
  Ez a külföldről importált résztvevők, ez valami becsípődés széljobbon ?
  Orosz kapcsolat meg belföld, nem HNVM ??? Tényleg, jobbik miért nem magyarázkodik egy bizonyos 10ezer euró miatt ?
  Rendőrségen belül informátor ? Ha csak annyi lenne . . . (ld. még betyársereges meg hasonló gruppokon belüli volt belügyes, honvédelmis múltúakat . . .)
 2. 1
  rworse
  2017. június 08., csütörtök 09:24
  Megyek puffernek a felvonulók és a provokátorok közé.

Komment írásához