Nem sül le a bőr a képéről: Orbán azt állítja, semmi köze ahhoz, hogy a családját a gázszerelő pénzeli

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 10., 18:29
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A miniszterelnök nyíltan vállalja a hazugságot.

Ugyan a kormányfő próbálja mindenáron a minimumra csökkenteni annak lehetőségét, hogy valódi kérdéseket tegyenek fel neki és azokra válaszolnia is kelljen, de a siker távolról sem teljes: a parlamentből még nem sikerült kitiltatnia az ellenzéket. Így a hétfői ülésnap azonnali kérdések órájában Orbán Viktornak volt néhány kellemetlen perce, egyebek közt akkor, amikor előkerült a Hadházy Ákos által ma ismét felvetett téma, hogy hogyan is lehet az, hogy Mészáros Lőrinc a mai napig évi 15,5 millió forintért bérli a Felcsút melletti hatvanpusztai majorságot Orbán Viktor apjának cégétől állítólag azért, hogy a munkagépeit tartsa ott. Persze munkagép egy szál se, a volt Habsburg-birtok pedig pont annyiért, 155 millió forintért került hitelből a családi céghez, amennyit Mészáros 10 év alatt szépen kicsenget Orbánéknak. Ez aztán a nagy biznisz! Nem nehéz kitalálni, hogy kiknek.

Az LMP társelnöke arra kérdezett rá, hogy Mészáros Lőrinc mire fizet Orbánéknak évi 15,5 milliót, Hadházy felvetette: a felcsúti fenomén esetleg azért is perkálhat, hogy sikeres legyen a közbeszerzéseken. A miniszterelnöknek láthatóan esze ágában sincs érdemben válaszolni a szűkebb hazáját, Felcsút környékét érintő kellemetlen kérdésekre sem, így most is elsütött egy hülyeségpetárdát: „Azt, hogy ön kinevezzen engem Felcsút polgármesterének szóvivőjének, nem áll módomban elfogadni. Forduljon azokhoz, akikre ez személyesen tartozik.”

Nem nehéz kitalálni, hogy ez a sztori

legalább annyira tartozik Orbán Viktorra, mint az édesapjára

és Mészáros Lőrincre. Arra az Orbán Viktorra, aki a kalapból előhúzta a később közpénzből alaposan feltőkésített volt gázszerelőt, akit úgy rángat, ahogy az neki éppen tetszik. Mészáros mindent elintéz a miniszterelnöknek: vezeti a Puskás Akadémiát, ha kell, bedönti a Népszabadságot, felvásárolja a megyei lapok többségét, vagy éppen megveszi a nevetségesen silány Echo Tv-t, hogy azt hatékonyabban lehessen üzemeltetni a kormányzati propagandagépezetben.

Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Mészáros Lőrinc igenis ott van az Orbán család mögött, nem is kell a homályos híresztelésekre hagyatkozni, elég csak a lapunk által feltárt eseteket sorra venni. Mint ismert, először Mészáros Lőrinc vásárolta meg és pofozta ki azt a Felcsút környéki nyaralót, amelyik aztán átkerült Orbán Viktor édesapja nevére – hogy mennyiért és hogyan, máig rejtély. Nehéz értelmes magyarázatot találni arra az ügylete is, melynek során Mészáros Lőrinc cége az Orbán család vállalkozásától megvett egy olyan homokbányát, amelyet gyakorlatilag már majdnem kibeleztek addigra.

Egyértelmű, hogy van üzleti kapcsolat Mészáros Lőrinc és a kormányfő családja között, így ez az egész személyesen a miniszterelnökre is tartozik, főleg úgy, hogy a hatvanpusztai majorságot Orbán Viktorék is használják, mint ahogy a feljebb említett nyaralóban is őket látták korábban a környéken élők. Persze semmi meglepő nincs abban, hogy a kormányfő azt hazudja, neki „ebben az ügyben semmilyen szerepe nincs”, az pedig kész szerencse, hogy nem ő Mészáros Lőrinc szóvivője, a végén még neki kellene elmondania, mit is fog legközelebb megvetetni a felcsúti pénztárnokkal.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 10., 18:29
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  rworse
  2017. április 11., kedd 11:41
  Aiszóposz de La Fontaine di Roma Trevi von Parthy Phylkephúrosz:

  No hát, eccer avvót, hogy a Méhszaros Lőrinc belepisált egy Nárciszba. Ez eufemisztikus kifejezése vót annak, hogy kuvasz és daxli elmentek baxni. A kuvasz terelőkutya, a daxli öleb, lett is vót a vén trotty és a Trumpli fajok közti elhálásábúl két kis kutyakentaur. Az egyiknek embörfeje lett vót, amolyan joviális gázszerellő forma, valamint loncsos és bozontos kutyateste, őtet hítták Lőrcisz Clintonnak. A másik éppen fordítval, kutyafejű tatár lett vót, kétlábú testbe', ő lett a keresztségbe' a Nárinc Clinton - azé' löttek Clintonok, mer' klingonnak akarták mondani űket a furcsa, látszólag (mégegyszer mondom, csak LÁTSZÓLAG!) idegenszerű külalakjuk miatt, de eltévesztették.
  Négy láb jó és két láb rossz vagy két láb jó és négyláb rossz, mindegy vót, mer' avvót, hogy mivel nem a Zorbánc kölkei vótak, egyik se állt meg a saját lábán, mégis mindkettő megbotlott. Gondolkodott is volt a zédesapjok, a Lőrinc, hogy ejnye, a légyszaros életbe, csak-csak kéne ezeknek a kölköknek egy Harry S. Trumant találni, vagy ha mégse, akkor legalább azok az ebadta kölkök lehetnének Valaki Harry S. Trumanjai, amint az apjok is lett vót nyílt titokban.
  El is ment vót a Méhszaros a Zorbánchoz, aki épp parlagfüvezve Bushongott, a Jobbik kezében tartván a spanglit, balkezébe' meg hideg Barackot evett véresen, meztelenül egy kémény tetején. Négy különböző nemzetiség képviselője vót a zirodába', gyenge 400négyzetméteren: egy vót ugye a Zorbánc, a zaromák népébül, egy vót a Méhszaros, a különlegesen tehetséges majorok képviselőjeként, és vót a kis szobácskába' egy Rosewelttempered Clavier is, azon éppen titkos kottábul magyarosch pávatáncot játszott egy titkosreceptű orosz hússaláta. Szóval négyet mondtam, három lett belőle, mert se egy amerikai gyalogos, se egy francia őrvezető, se egy angol géppuskás nem vót a szobácskába', - naná hogy nem vót, majd hülye lett vón a Zorbánc nem megállítani űket még a zunióstámogatásleadó perselnél.
  A Vektor kerál mögkérdezte Lőrinc Tezsvért, hogy mi járatban erre koma már megen, hiszen nem Reagen vótá' legutóbb itt, kérvényezni, hogy hadd béreljél tűlem major létedre hatvan pusztát, merthogy ott akarnád vón tárolnyi a semmit, amire alakítottunk is egy Cartert vagy micsodát, na, kartellt. Lőrinc S. Truman elő is atta vót a kérelmét a Vektor kerálnak, aki fönt székelt vót a keráli várba', majd miután elvégezte dógát, humoros poénnal kedélyeskedett Lőrinc Barátnak, miszerint, ejnye Lőre, már megen a zelfajzott liberáltnevű kutyakölkeid szartak ide, mikor tanétod meg végre űket a szobatésztaságra? Miután jól kiröhögték magukat a kerál és a titkosreceptű orosz hússaláta, a kerál megadta a S. Trumannak amit kért vót, és aszonta, hogy mivel Péter kűszikla ippeg most szerzött új barátot a kerál nagy keleti példaképei közül, nekiadja a kölköket a philip pinának keresztgyerekségre - mer' hogy a Duterte ollan jó keresztyén vót, hogy biztos jó nevelést ad a kutyakölköknek, csak az a fontos, hogy a parlagfűről ne beszíjjenek a környezetibe, mer' arra allergijás.
  Ezzel vége is leend vón a mesének, ha nem járt vón arra a Borissza Thyssenvulgári, aki annyit se mondott, hogy Sólem aléchem. Azért nem mondta, mert azt akarta vót mondanyi, hogy sólet a lépem. De mivel Lada Nívó helyett egy Lincolnnal (?!?!?!) érkezett, ippeg a hivatali idő lejárta után Buickva be a kapun, lerúgták a lépével együtt a veséjét is.
  Hát bódogan éltek, amíg meg nem haltunk - mer' utána nem vót kit megfejni.
 2. 9
  Világos
  2017. április 11., kedd 10:36
  Ahogy Orbán válaszol csak figyelni kell: félcinikus hazugság kifejezés.
  A családnak nem Őneki a becslések szerint 250 Milliárd Ft a vagyona.
  Fidesz székházlopással indult amiből a hahóti tözegbánya területeket
  megvették vagy elvették a tulajdonosoktól.
  Innen már könnyen ment Tőzeget eladják jó minőségü virágföldként
  semmi kockázat nem romlik meg .
 3. 8
  tiszapolgári
  2017. április 11., kedd 08:20
  Orbán Nárcisz:
  http://propeller.hu/images/cikk/2016_03/orban_kutya.png
 4. 7
  tiszapolgári
  2017. április 11., kedd 08:18
  rworse

  A kutyát eredetileg Nácinak hívták, Konrád György és Tiszapolgári Sólem nevezte el így, de Cheyenne és rworse élénk tiltakozására belátták, hogy ez kontraproduktív.
 5. 6
  rworse
  2017. április 11., kedd 07:00
  tiszapolgári

  A kutyát nem ismerem személyesen, de már a neve is sokatmondó - a gazdájáról. Mármint a Nárciszé, nem a Lőrincé. Nomen est omen.
  Ha Lőrinc kutyát a gazdája nevezte volna el, biztos kerüli a Lőrinc nevet, lásd a Dózsa-felkelés Mészáros Lőrinc papját. Nomen non est omen.
 6. 5
  Eeyore2
  2017. április 10., hétfő 22:41
  A kezemet
  én etetem,
  én irányítom,
  ő meg etet engem.
  A kezemhez semmi közöm.
  /Orbán/
 7. 4
  szegedi789
  2017. április 10., hétfő 22:21
  Tiszapolgári
  Ez nagyon jó!
 8. 3
  tiszapolgári
  2017. április 10., hétfő 22:02
  Biztosan sokan emlékeznek még arra a hírre, hogy a hatvanpusztai majorságban Mészáros emberei gondozzák Orbán kuvaszát, Nárciszt. Mészáros maga is naponta meglátogatta a kutyát, a hentesüzletéből elhozott szalámidarabokkal etette, hogy ezzel is a nagy ember kedvében járjon. Történt egy nap, hogy Nárcisz elcsavargott, éppen akkor, amikor a felcsúti rendőrök jelezték, hogy a miniszterelnöki autó most robogott el a főúton Hatvanpuszta irányába. Lett nagy leizzadás, sápadozás, mi lesz most, le fogja üvölteni a fejüket az elkódorgott Nárcisz miatt. Mit volt mit tenni, Mészáros gyorsan magára tette a láncot, bebújt a kutyaólba, és vakkantgatva falta a kolbászvégeket, amiket Orbán hozott magával a Cinege utcából. Még a kezét is megnyalta, és a miniszterelnök otthon boldogan újságolta el, hogy Nárcisz ma sokkal kezesebb, hálásabb, ragaszkodóbb volt, mint lenni szokott.
 9. 2
  szegedi789
  2017. április 10., hétfő 21:14
  Mészáros alakja maga pimaszság, cinizmus, apolitikai közösség lenézése a nem tudom a hanyadik hatványon, mert erről az emberről még suttogó propaganda sem fogja soha a büdös életben elhitetni, bizonyos agyi tevékenységre képes honpolgárokkal, hogy ez az alak képes lenne bonyolult céghálót átlátni, illetve nyomulni szállodabiznisztől a média területéig. Lerí errő a fószerről hogy egy politikai komornyik, (persze nem Csengetett m'lordból), aki max. levágatja a füvet a nyaralóban, vagy bekészíti népsportot reggelihez...
  Nemzeti burzsoázia? Meg a becses testrészem Lánczi papa !
 10. 1
  rworse
  2017. április 10., hétfő 20:28
  Főleg, hogy a Fidesz-székház-ügy óta az Orbán pereputty gyarapodása személyesen múlik Orbánon - ráadásul a leendő örökségét is gyarapítja. Az Orbán családban úgy látszik, több nemzedékre elfelejtődött a szülői példamutatás fontossága.

Komment írásához