A gyávák hatalma

szerző
Janisch Attila
publikálva
2017. márc. 29., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Pusztítanak mindent.

Pusztítanak mindent, ami nem az övék, ami nem hódol be nekik, ami nem alázkodik meg az ostoba hatalmuk gyáva agressziója előtt.

Csodálkozom, hogy a magyar állampolgárok jelentős része fél egy gyáva hatalomtól!

Ez a hatalom gyáva! Agresszív, erőszakos, mohó, de gyáva. S e gyáva erőszak képviselői pedig ostobák és jellemtelenek.

De mivel a polgárok már akkor félnek, amikor még nem kellene félniük, ez a gyáva, ostoba és jellemtelen hatalom képes ostobává, jellemtelenné és gyávává tenni az egész társadalmat. És érhet-e nagyobb baj egy országnyi közösséget? Nem, ennél nincs nagyobb veszedelem! És ez a veszedelem, ez a farkaséhes gonoszság már itt ólálkodik körülöttünk és szedi az áldozatait napra nap.

Süllyedünk vissza a múlt felejteni kívánt sötétségébe!

szerző
Janisch Attila
publikálva
2017. márc. 29., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
vélemény
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 14
  rworse
  2017. április 09., 11:21
  peterd127

  Ugye ez egy rendkívül idevágó téma, ugye Petike, ugye?! Mondjál még ilyeneket, például hogy a 900-as évekbeli magyar "kalandozások" a civilizációt terjesztették a barbár korai Európában...

  És most ne kezdjünk el azon vitatkozni, hogy milyen csőcselék igyekezett napokon át mindenáron kiprovokálni a rendőrség "válaszát" - és hogy milyen utólagos, koholt legendás születtek, néhány valóban vétlen áldozat mellé hogyan akadt évek múlva jóval több kitalált, utólagos. Mert nem idevágó téma, hogy korábbi hatalmak mikor milyenek voltak, és hogy milyen koholmányokat koholnak róluk a magadfajták.
 2. 13
  peterd127
  2017. április 08., szombat 14:38
  Gondolom az a hatalom nem volt nyáva (és korrupt), amely szemeket lőtt ki és időseket vert a földön, ugye atti?
 3. 12
  yoyo
  2017. április 01., szombat 05:58
  Picivm:

  A Horthy-rendszer nacionalizmusát, antiliberális berendezkedését, kereszténykonzervatív, autoriter jellegét az ég világon semmiféle külső erő nem kényszerítette az országra. A bécsi döntésekig, majd a német háborús szövetségig legfeljebb trianon tartotta fogságban a hatalmat. Semmilyen jel nem utalt arra, hogy a társadalom szeretné meghaladni, nyugatos, modern felfogás irányába fordítani az országot.

  A Kádár-rendszer ugyan a szovjeteknek köszönhette hatalma szilárdságát, de idővel a társadalom elég kiterjedt része tekintette azt bizonyos értelemben legitimnek.

  Orbán nagy műve, hogy egy csodavarázslattal magára öltötte a nemzet testét: ő és a politikája nem egy áramlatot, nem egy világnézetet képvisel a sok közül, illetve nem egyszerűen nemzeti, hanem ő maga a nemzet, a haza, az összmagyarság.

  Hogy ehhez mi mindent kellett véghezvinni, arról nagyon-nagyon hosszan kellene értekezni, a lényeg, az emberek jelentős része hajlandó elfogadni tőle jóformán bármit, sokszor a bajusz alatt hümmögve, kicsit lefelé fordított tekintettel.

  Azokat pedig, akik ezzel nem tudnak megbékélni, megpróbálja kis csoportonként ártalmas elemeknek beállítani, hogy legyen jogcíme fellépni ellenük a nemzet védelmében.

  Ennél persze sokkal több és bonyolultabb az egész, de sajnos a nemzet a saját testével akkor is együtt kell éljen, ha nem mindenben találja azt vonzónak, egy kis úszógumi, egy kis kopaszság, némi gyomorpanasz, hát ja, de ezek vagyunk mi.

  És nem hagyjuk, hogy belepiszkáljanak ebbe kívülről.

 4. 11
  picivm
  2017. március 31., péntek 11:00
  Nem értem én ezt, Rákosi éra van, de az ő háta mögött ott állt egy győztes hatalom nagy hadsereggel, mégis lett 56! Most csak a belső hatalom nagy urai, OV és bandája van, akkor mitől fél a nép?
 5. 10
  Cyrano
  2017. március 29., szerda 23:00
  Senki sem fog kiverni semmit.
  Így maradunk. Mert a többségnek ez jó.
  Nincs kiút.
  Esetleg elmenni egy demokráciába.
 6. 9
  reuters
  2017. március 29., szerda 21:46
  ja, alattvaló lélek is van, önzés is van
  akkor?
  éljen OV? mindörökké?
  vagy majd jön egy másik párt(vezér), aki ezeket a tulajdonságokat jól kiveri a magyarokból?
  ne má'!
 7. 8
  Cyrano
  2017. március 29., szerda 20:34
  Ugyan reuters, az egzisztenciális félelem ma? Amikor már nincs kmk? Amikor elmehetsz más országba dolgozni?
  Lustaság van, alattvaló lélek van (félázsiai származékoknak nevezte őket a me.),"csinájatok már valamit" van, közöny van. És önzés van. Neves történész mondta "Nekem túl kell élnem". És az országnak?
 8. 7
  reuters
  2017. március 29., szerda 18:21

  okkal-ok nélkül, de egyre többen félnek
  és ma már nem az ávh-tól kell félni, "csupán" az egzisztenciád veszítheted el, ha kiderül, hogy nem vagy a hatalom feltétlen híve
  ahogy Jordán Tamás elmélkedik kitűnő könyvében: remélem, hogy nem voltam gyáva, csak óvatos
 9. 6
  rworse
  2017. március 29., szerda 17:23
  yoyo: Vissza a ferdepitykés kalapot!
 10. 5
  rworse
  2017. március 29., szerda 17:18
  Ez a hatalom valóban rendkívül gyáva egyelőre. Vakmerő, egyre vakmerőbb, és egyre kevésbé gyáva, de egyelőre gyáva. Nagyon könnyű lenne elsöpörni a fenébe. Azért nem söpörtetik el, mert a lakosság zömének őrájuk van igénye. A neohorthysta kormányzóságra. A széleskörű lakossági igény tartja fenn ezt a gyáva uralmat.

Komment írásához