Magyarország teljhatalmú kormányfője elvesztette szuverenitását

szerző
Kozák Márton
publikálva
2017. ápr. 03., 19:57
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A CEU-ügy lehetséges magyarázata.

Magyarország teljhatalmú kormányfője elvesztette szuverenitását – ez az egyetlen elfogadható magyarázata az országnak nyilvánvalóan hatalmas gazdasági, politikai és tudományos kárt okozó, az erdélyi magyarságra pedig kifejezetten életveszélyes következményekkel fenyegető, CEU elleni támadásnak. Tengernyi hasonlóan nemzetellenes döntésénél (Paks 2, MET-es gázbiznisz, letelepedésikötvény-biznisz, a budai Vár elfoglalása) legalább ordított, hogy abból személyes anyagi haszna származik, de itt?

Miféle idegen erő vehette hát el miniszterelnökünk önrendelkező képességét?

Talán V. V. Putyin kezdte finoman, de hatékonyan morzsolgatni Orbán mogyoróit, aki nyomban el is indította a CEU elleni attakot. A tragédiát, ha a kormányfőnk nem ura önmagának, csak tetézi, hogy e perverz viszony Orbánnak láthatóan élvezetet okoz – nem csak parancsra teszi meg, ami saját hazájának minden szempontból káros, viszont egybevág a putyini Oroszország nemzetbiztonsági és külpolitikai érdekeivel (lásd erről Széky János írását itt).

De talán nem is orosz érdeket szolgál, hanem minden látszat ellenére ő a Soros-egyetem kesztyűbábja! Mert nyissák csak meg ezt a linket.

Igen, a Foreign Affairsben, a világ tán legmenőbb külpolitikai kiadványában a CEU Press, a CEU kiadója hirdeti az Orbán-rezsimet meglehetős pontossággal leíró Magyar polip kötetek anyagaiból vaskos válogatást adó, frissen megjelent Twenty-Five Sides of a Post-Communist Mafia State című kiadványát. Kiadó zseniálisabb marketingkampányt ennél még nem csinált, hiszen mi kelthetné fel jobban a politikusi és társadalomtudósi világ érdeklődését a kötet iránt, mint amikor szinte a megjelenés napján lendül brutális és barbár akcióba az elemzés tárgyát képező sajátos lény, a magyar polip!

Na jó, lehet, hogy a kötet reklámja és a CEU-t elűző törvényjavaslat időbeli egybeesése a véletlen műve. De ha Orbán megszavaztatja azt a saját kesztyűbábjaival, az távolról sem lesz a véletlen műve.

A leadkép forrása: MTI/Európai Néppárt/David Plas

szerző
Kozák Márton
publikálva
2017. ápr. 03., 19:57
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  szegedi789
  2017. április 04., kedd 00:16
  Széky írása tényleg elgondolkodtató .

  Egy troll meg nem troll . ( Az meg egy mély filozófiai - etikai kérdés, kicsoda az a személy, aki szükségesnek tartja az általa eleve vesztesnek tartottat még külön leszánalmasozni . Bátor ? Lényeglátó ? Okos ? Szánalmas ? Gyáva ? )
 2. 3
  harcolj
  2017. április 03., hétfő 23:12
  1 Astro az lehet hogy az értelem a magafélékről lepereg, de ezt nem mondhatnók érdemnek
 3. 2
  rworse
  2017. április 03., hétfő 23:07
  Az utóbbi időben több médiumban, itt is látszik, hogy koncentráltabban támadnak a putyinohabonying trollok bizonyos témákban. Lásd például itt például Axxtro troll látványosan felerősödött típusos tevékenységét.
 4. 1
  Axxtro
  2017. április 03., hétfő 20:19
  Jaj, gyerekek, rém szánalmasak vagytok.

  Nem jöttetek még rá, hogy az ilyen fajta összemosó-, szétkenő-, át.- meg szétmagyarázó
  – hagyományosan baloldali – hazudozás már jó ideje lepereg a magyar médiafogyasztóról ?

  Az Orbánra kent, meg aggatott hülyeségek meg leperegnek róla.

  Eleve vesztes stratégával nyomulni, pedig nettó ostobaság.

Komment írásához