• Minden jel szerint egyre több egzisztenciális és egyéb okunk lesz a külföldi munkavállalásra, s a hagyományosan nem túlságosan mobilis magyarnak nem árt az ilyesmit kicsiben kezdeni - erre pedig kiváló alkalmat nyújt egy franciaországi szüretelés.

  Szerző
  Rácz Judit
  Posztolva
  2011/40. (10. 06.)
  Kommentek
  0
 • Szaknévsorok, aranyoldalak, különleges teljesítményekről és képességekről informáló kiadványok eddig is akadtak, de a Hübner-féle Who is Who (www.whoiswho.hu) külön is említést érdemel, mivel üzleti modelljük egyúttal jövedelmező multi-level marketing szisztéma.

  Szerző
  Simonyi Balázs
  Posztolva
  2011/34. (08. 25.)
  Kommentek
  0
 • Mobiltelefon, internet, preparált headset és egy dörzsölt ismerős - ezek a kellékei annak az iskolai puskának, amivel itthon szinte megszűnt a lebukás veszélye. Az eszköz ráadásul olcsó is.

  Szerző
  Nagy Gergely Miklós
  Posztolva
  2011/28. (07. 14.)
  Kommentek
  0
 • Riport

  Nyelvtanulás és az új médiumok

  A legjobb otthon

  Míg húsz évvel ezelőtt az volt a nagy szám, ha színes képek voltak a nyelvkönyvünkben, ma már semmibe nem kerül úgy megtanulni egy idegen nyelvet, hogy fel sem állunk a gép elől.

  Szerző
  Urfi Péter
  Posztolva
  2011/6. (02. 10.)
  Kommentek
  0
 • Riport

  Lisztérzékenység

  "Sokba kerülök"

  Kényelmetlen, allergiaszerű kis nyavalyának gondolják sokan, és bár a lisztérzékenységgel valóban pompásan együtt lehet élni, a szövődményeibe belehalhatunk, és anyagilag sem nehéz belerokkanni.

  Szerző
  Urfi Péter
  Posztolva
  2011/4. (01. 27.)
  Kommentek
  0
 • Riport

  Kik azok az autisták? - 2. rész

  Elveszett fejek

  Cikkünk első részében szó volt arról is, hogy miben különbözik az autizmus az értelmi fogyatékosságtól. A hazai oktatási rendszer azonban mintha még mindig nem akarná érteni a különbséget.

  Szerző
  Kempf Zita
  Posztolva
  2010/23. (06. 10.)
  Kommentek
  0
 • Riport

  Kik azok az autisták?

  Minden forog

  Sok millióan töltötték már le az internetről Stephen Wiltshire produkcióját. A fiatalember helikopteres városnézés után emlékezetből rajzolja meg Róma, New York, Tokió látképét. A jelek szerint legalább ilyen kunsztot kell produkálnia egy autistának, hogy ne közösítsék ki, ne röhögjék körbe, megfelelő iskolába járhasson, dolgozhasson.

  Szerző
  Kempf Zita
  Posztolva
  2010/21. (05. 27.)
  Kommentek
  0
 • A gyermekvédelemben dolgozó szakemberek riasztó történeteket mesélnek a nevelőintézetekben uralkodó viszonyokról. Hallottunk már olyan otthonról, ahol maga a nevelőtanár szállítja a tíz-tizenkét éves kislányokat a török kamionosoknak, máshol az igazgatóhelyettes molesztálja rendszeresen a gondjaira bízott gyerekeket.

  Szerző
  Zsuppán András
  Posztolva
  2005/40. (10. 06.)
  Kommentek
  0
 • Ha táborban vagy, bizony két hétig nem látod a mobilodat, tizenkét emberrel osztozol a szűkös helyen egy sátorban, és ha leszakad a magatok által összeeszkábált zuhanytartály, akár két-három napig nem is mosakszol. A közösségi létet és a választás lehetőségét hangsúlyozza a százéves múlttal rendelkező cserkészmozgalom.

  Szerző
  Langer Veronika
  Posztolva
  2005/36. (09. 08.)
  Kommentek
  0
 • Kertbúcsúztatót tartottak július 26-án a testi fogyatékos gyerekek Gyöngyvirág utcai arborétumában, mivel az iskola igazgatójának kezdeményezésére az értékes telket pénzzé teszik. A főváros harmadik legjelentősebb oktatási célú botanikus kertjének sorsa valószínűleg megpecsételődött.

  Szerző
  Zsuppán András
  Posztolva
  2005/30. (07. 28.)
  Kommentek
  0
 • Az oktatási tárca, ahol lehet, hangsúlyozza: fel kell készíteni a magyar felsõoktatást az európai felsõoktatás piaci versenyére. Ezt célozza az Oktatási Minisztérium reformkoncepciójának az oktatói munkavállalásról szóló fejezete is. Abban szinte mindenki egyetért, hogy épp itt az ideje a cselekvésnek, hiszen az egyetemi oktatók egy részének 4-5 állása van szerte az országban, s ez komoly minõségi problémákat vet fel.

  Szerző
  Kotler Fruzsina
  Posztolva
  2004/24. (06. 10.)
  Kommentek
  0
 • Ma már aki akar, tanulhat külföldi felsõoktatási intézményekben. Az idõsebb generációk, akiket ettõl megfosztott a múlt rendszer, irigykedve tekintenek a Þatalabbakra. De vajon valóban ilyen rózsás a mai diákok helyzete?

  Szerző
  Pogátsa Zoltán
  Posztolva
  2004/24. (06. 10.)
  Kommentek
  0
 • "Ezért nem jár Oscar" - figyelmeztette játékosait a Big Brother már a főcímdalban: a magyar valóságshow-k eddig negyvenöt embert használtak el.

  Szerző
  Kempf Zita
  Posztolva
  2004/18. (04. 29.)
  Kommentek
  0