Hosszú Katinka a legjobb európai sportoló

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 31., 11:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A sportújságírók szerint.

A szervezet vasárnapi tájékoztatása szerint a háromszoros olimpiai bajnok magyar úszó egymás után a második évben végzett a szavazás élén. A júliusi budapesti világbajnokságon két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet nyerő, a decemberi koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon pedig hat számban győztes Hosszú Katinka mögött Garbine Muguruza spanyol teniszező és Lieke Martens holland labdarúgó lett a második, illetve a harmadik.
A férfiaknál Roger Federer nyert, a svájci teniszsztár ötödször kapta meg az elismerést, megelőzve a tavaly győztes Cristiano Ronaldót és a Forma–1-es világbajnok Lewis Hamiltont.
Pénteken az AIPS nemzetközi rangsorában két teniszező, Federer és az amerikai Serena Williams végzett az élen, utóbbi mögött – mindössze húsz szavazattal lemaradva – Hosszú Katinka második lett.

Karácsony előtt az európai hírügynökségek is nyilvánosságra hozták a listájukat, a sportolónő ott korábbi 3. helyéről visszacsúszott a 11.-re

Korábbi címlapsztorinkat, Kiss Noémi esszéjét itt olvashatják a világklasszis úszónőről.

Száraz úszódresszek

Egerszegi Krisztina tizennégy éves, amikor 1988-ban olimpiai aranyérmet nyer 200 méter háton Szöulban. Mikor a siker érzéséről kérdezte a riporter, kedvesen, kislányosan vagy elérzékenyülten hallgatott – nem voltak szavai, sem begyakorolt paneljei a rajongók megszólítására. Hosszú Katinka 1989-ben született, s naponta üzen a rajongóinak.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 31., 11:12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    tiszapolgári
    2017. december 31., 12:21
    A folyamatosan reklamáló, hisztiző és önzően játszó Cristiano Ronaldo nevű médiasztár dobogós helye számomra azt jelenti, hogy az AIPS komolytalan szervezet.

Komment írásához