Döntőben a magyar férfi vízilabda-válogatott

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 28., 07:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A görögök felett győzedelmeskedtek, a horvátokkal játszanak az aranyért.

Tegnap este a magyar férfi vízilabda-válogatott Görögországgal játszott és 7-5-re nyert, így az elődöntőből továbbjutva négy év után újra világbajnoki döntőt játszhat.

Bár a görög ellenfél is erősen nyitott és két negyedig egészen jól tartotta is magát, sőt az első gól is az övék volt, a magyarok a második negyed végétől beindultak. Ráadásul a védekezés csütörtök este nagyon jól ment, Nagy Viktor brillírozott a kapuban, majdnem teljes két negyeden át gólt sem kapott. „Nagy szívvel játszottak a fiúk. Egy dolog a taktika, amit még hozzá tudunk tenni, az a lelkesedés és a türelem. Hozzájött még egy fantasztikus kapusteljesítmény Nagy Viktortól. Az meg B terv volt, reméltem, hogy az elején hozunk majd hengert, de az is jó, hogy egy ilyen védekezéssel meg tudtuk tartani a háromgólos előnyt. Beton volt a védelem, nem nagyon tudtak átmenni rajta” – mondta az M4 Sporton Märcz Tamás szövetségi kapitány az esti meccsről.

A szombati döntőben a magyar csapat a horvátokkal küzd az aranyért, miután azok 12-11-re legyőzték a szerb válogatott a másik elődöntőben. A finálé helyszínéről ma döntenek: a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda mellett a Duna Aréna van versenyben a vizes-vb férfi vízilabda-döntőjének helyszínéért.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 28., 07:55
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához