Így folyik el a pénzünk: 35 milliárdot költünk a Hungaroringre, hogy 2026 után is legyen nálunk autós hacacáré

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 29., 15:43
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Még ha beledöglünk, akkor is lesz itthon Forma–1.

Aki azon izgult, hogy a közeljövőben esetleg lesz olyan nyár, amikor már nem jön Magyarországra a sokak által szeretett, sokak által meg egyenesen utált Forma–1, az örülhet: egyhamar nem lesz ilyen nyár. Szijjártó Péter külügyminiszter ugyanis ma bejelentette, hogy három részletben, 35 milliárd forintért fejlesztik a Forma–1-es Magyar Nagydíjnak 1986 óta otthont adó Hungaroringet, hogy a pálya 2026 után is része legyen a világbajnoki sorozat versenynaptárának.

Chase Carey és Szijjártó Péter

Chase Carey és Szijjártó Péter

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Szijjártó találkozott Chase Careyvel, az F1 kereskedelmi jogait birtokló Formula One Group elnökével, majd azt mondta, hogy a kormány előtt egy 35 milliárdos fejlesztési stratégia áll a Hungaroringre vonatkozóan, ennek keretében az idén 5 milliárd forintot biztosít a költségvetés a közműrendszer és a lelátók felújítására. Elmondta azt is, hogy 2018-ban 20 milliárd forint áll majd rendelkezésre a paddock és a bokszutca felújításának elkezdésére, 2019-ben pedig 10 milliárd forintból befejezik ezeket a munkákat, valamint jelentősen bővítik a parkolóhelyeket a pálya környékén.

„Carey úr örömmel fogadta ezeket a híreket, mert ebből is látja, hogy Magyarország elkötelezett és komoly a szándéka, hogy a Magyar Nagydíj 2026 után is a versenynaptárban maradjon” – mondta az MTI szerint Szijjártó.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 29., 15:43
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához