Hiába hívták fel a mentősök a figyelmet a hőségre, a megyei vezetők mégis futtatták a bírót, aki meghalt

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 05., 18:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Újabb részletek derültek ki a tegnapi tragédiáról.

A Rangadónak beszélt a tegnap délelőtt elhunyt 54 éves játékvezető egyik kollégája. Ahogy arról mi is beszámoltunk, a hőségriadó idején, délelőtt futottak a borsodi játékvezetők, amikor egy megye III-as bíró rosszul lett és meghalt.

„Mindenkit nagyon megdöbbentett az eset, én személy szerint nagyon jó kapcsolatot ápoltam K. Lajossal. Több kollégát – köztük engem is – nagyon feldühített, hogy ilyen körülmények között kellett futnunk. Már a tragédia előtt is jelezték néhányan futás közben, hogy rosszul érzik magukat, a fizikai teszt azonban ugyanúgy folytatódott. A jelen lévő megyei vezetők csak annyit hajtogattak, hogy a mérkőzésen is ugyanilyen meleg lesz” – mondta az elhunyt férfi kollégája a portálnak.

Ő úgy tudja, még reggel, a fizikai felmérés előtt szóltak a helyszínen lévő mentősök a megyei vezetőknek, hogy vigyázzanak, mivel nagyon meleg lesz, ezért nem ajánlják, hogy 10 óra után bárki is fizikai terhelést végezzen, ezt azonban figyelmen kívül hagyták a vezetők. „Az egész médiában az folyik a csapból, hogy szinte ne is menjen ki az ember a házból ilyen időben, nekünk pedig ebben az embertelen melegségben kellett teljesíteni” – magyarázta a férfi.

Leadképünk (MTI/Beliczay László) illusztráció!

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 05., 18:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    galambocskám
    2017. augusztus 05., szombat 19:17
    Talán nem ártana a szóban forgó megyei vezetőket is futtatni.

    Amellik lassabban fut azt hátulról ösztökélni valami hegyessel ott ahol a leggömbölyűbb a megyei vezető.

Komment írásához