Húsz percig kettős lábtöréssel feküdt a pályán a focista, mert a budapesti torna szervezői nem biztosítottak orvost

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 14., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ráadásul ez egy nemzetközi torna volt, de az egészségügyi szolgáltatásokról így is megfeledkeztek.

Nemzetközi utánpótlás-labdarúgótornát szerveztek a napokban Budapesten, amelyen 8 ország összesen 12 korosztályos csapata vett részt. Ez elvileg egy komoly torna, de a szervezők nem biztosítottak orvost és mentőt se a pálya szélére, holott ez a hasonló rendezvényeken kötelező lenne.

Az Index információi és egy videó szerint egy keddi mérkőzésen a Diósgyőr 16 éves játékosa egy szerencsétlen mozdulat után kettős lábtörést szenvedett. De mivel egy orvos, ápoló vagy mentő sem volt a helyszínen, húsz percen át a pályán feküdt a szerencsétlen fiatal, aki körül a játékosok, masszőrök és edzők tehetetlenül tébláboltak.

false

Az eset után egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot: a szervezők szerint volt orvos a helyszínen, de ez csak úgy történhetett meg, ha valamelyik csapat vitt magával, mert ők nem biztosítottak egészségügyi személyzetet és mentőt sem. Az Index megkereste a diósgyőri csapat utánpótlásképzési igazgatóját, aki nem tudott arról, hogy a csapatoknak kellett volna vinni orvost a tornára. Benczés Miklós szerint ez nem is így működik a gyakorlatban, mindig a rendező biztosít orvosi ügyeletet.

Az egyik legnevesebb hazai akadémia volt sportorvosa azt mondta, hogy szerinte fel sem merülhetne, hogy egy nemzetközi tornán ne legyen orvos – akinek a feladata lábszártörés esetén a sérült testrész rögzítése és a fájdalom csillapítása lett volna – írja az Index. Egyébként az UEFA minimális követelményei a hasonló eseményekre több más mellett egy rohammentő és mentőtiszt jelenlétét írják elő.

A megsérült játékost megműtötték, a körülményekhez képest jól van.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 14., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához

 • A tavalyi sikerre való tekintettel új kajakozós dallal jelentkezett Gyáni Levente, a vadvízi dalnok. De azt tudták, hogy a bringákhoz legalább olyan jól ért, mint a rendszerkritikához? Februárban készítettünk vele interjút.

  Szerző
  Nagy Gergely Miklós
  Posztolva
  2014/8. (02. 20.)
  Kommentek
  2
 • Budapestről Szentendrére bringáztunk a Franciaországot a Fekete-tengerrel összekötő EuroVelo 6 kerékpárút magyar szakaszán. A legjobb, amit elmondhatunk, hogy túléltük.

  Szerző
  Kovács Bálint
  Posztolva
  2014/26. (06. 26.)
  Kommentek
  2
 • Gary Lineker mondása ismételten értelmet nyert, noha a németek 24 éve nem értek a csúcsra. Igazából nem is ez az alapigazság most a lényeg, hanem az, hogy ha gyenge a torna, akkor a végén Németország ünnepelhet.

  Szerző
  Nagy István
  Posztolva
  2014. jul. 14., 14:07
  Kommentek
  8
  Úgyis a németek – A foci-vb nyomorúságai
 • Pedig az elején annyira lelkesek voltunk: az első csoportkör után főleg, a kieséses szakasz kezdete előtt már valamivel kevésbé, viszont a negyeddöntők után már egyértelmű, hogy a vb kezd unalomba fulladni.

  Szerző
  Nagy István
  Posztolva
  2014. jul. 07., 08:07
  Kommentek
  1
  A férfiak néha sírnak – A foci-vb a negyeddöntők után
 • Ma rendhagyó nap van a vb-n: ez az első alkalom, hogy egyetlen meccset sem játszanak. Kialakult a legjobb 16 mezőnye, ami azt is jelenti, hogy érdemes megnézni, mi minden történt a brazíliai tornán azóta, hogy véget ért az első csoportkör.

  Szerző
  Nagy István
  Posztolva
  2014. jun. 27., 17:34
  Kommentek
  0
  Férfiak a teljes idegösszeomlás szélén – A vb-csoportkör vége
 • Lezajlott az első etap, túl vagyunk 16 mérkőzésen, úgyhogy mielőtt elindulna a második kör (bár valójában tegnap már el is kezdődött), érdemes egy kicsit visszatekinteni az eddig látottakra.

  Szerző
  Nagy István
  Posztolva
  2014. jun. 18., 16:50
  Kommentek
  0
  Férfiak felemás cipőben – A foci-vb első csoportköre
 • E tárlaton olyan nagyítású fotókat és egyben nagy felbontású filmanyagokat nézhetünk meg, melyek párjukat ritkítják.

  Szerző
  -bz-
  Posztolva
  2014. jun. 18., 08:06
  Kommentek
  0
  A labdarúgás művészete – Kiállítás a játék szépségéről és a magyar futball aranykoráról
 • Grosics Gyulára emlékezünk. A már fekete dresszével, nadrágjával is divatot teremtő, nagymacskamozgású kapus pályafutása szépen követi az 1945 utáni történelem kacskaringóit.

  Szerző
  -bz-
  Posztolva
  2014. jun. 15., 14:06
  Kommentek
  1
  A Fekete Párduc árnyéka – A Grosics-hagyaték
 • Kulcskérdés a következő napokra-hetekre. Mi a közismert sportbárok helyett a kevésbé nyilvánvaló, de nem kevésbé pompás helyeket gyűjtöttük egybe szubjektív ajánlónkban.

  Szerző
  Köves Gábor, Nagy Gergely Miklós, Sajó László
  Posztolva
  2014. jun. 11., 15:03
  Kommentek
  1
  Hol nézzük a vébét? Tuti tippjeink
 • „A számolás helyett persze hazudni is lehet (kell); tegyük fel, huszonnyolc évvel ezelőtt megállt velünk az idő, és most ébredünk.” Mélyi József hangol rá minket a holnap kezdődő viadalra.

  Szerző
  Mélyi József
  Posztolva
  2014. jun. 11., 10:40
  Kommentek
  0
  Világbajnoki kedvelvevő – Futballharangozó
 • Nemrég jelent meg a Szoros emberfogás című könyv a Kádár-kor állambiztonsági szerveinek szorgos futballtárgyú működéséről. A történésszel készült interjúnkat e heti számunkban olvashatják, de ezt az érdekes részletet csak itt.

  Szerző
  Barotányi Zoltán
  Posztolva
  2014. máj. 15., 16:26
  Kommentek
  0
  Lefeküdtünk az oroszoknak? – Takács Tibor történész a régi bundákról
 • Fegyencedzésnek hívják azt a mozgásformát, amelynél kizárólag saját testsúlyával erősít a sportoló. Az egyik legismertebb itthoni képviselője, a 20 éves Jay pár éve még elhízott kamasz volt.

  Szerző
  Beszterczey Judit
  Posztolva
  2014/13. (03. 27.)
  Kommentek
  2
 • Orbán Viktor kedvenc napilapja Tállai András államtitkár focicsapatához látogatott el. Amit írtak, azt alighanem már a Kádár-korszakban is túlzásnak tartották volna.

  Szerző
  narancs.hu
  Posztolva
  2014. febr. 12., 15:30
  Kommentek
  4
  Szüret Nagydíj – Termelési riport a Nemzeti Sportban