Perre megy az UTE és az Újpest

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 19:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A sokak szerint vállalhatatlan új címer miatt.

Az újpesti polgármester, Wintermantel Zsolt posztolta ki az idézést, mely azt bizonyítja, az UTE tényleg beperelte az Újpest FC-t, számolt be a 24.hu. Az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a szurkolókkal történő lényegi egyeztetés nélkül változtatta meg a klub 1885 óta meglévő címerét. Az indoklás szerint az új címer megfelel a mai modern stílusirányzatoknak, ugyanakkor megtartja a jellegzetes motívumokat.

false

Az új változat, mely sokak szerint inkább hasonlít WC-ülőkére, mint klubcímerre, a szurkolóknál kiverte a biztosítékot, és tüntetést is szerveztek a klubhelyiség elé. A címer megváltoztatásához az Újpest FC-től már jogilag független volt anyaegyesület, az UTE sem járult hozzá. A klubban kisebbségi tulajdonos UTE álláspontja szerint hozzájárulásuk nélkül nem lehet megváltoztatni az Újpest címerét, ezért mennek perre.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 19:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 11., péntek 12:37
  2

  Igen, a kluboknak érdemes lenne ilyen mini házibajnokságokat rendezniük, így a csapatoknak nem kellene összevissza utazgatni. Persze nagy kérdés, hogy ilyenkor melyik öltöző a „Hazai” és melyik a „Vendég”.
  Egyébként a Fradiban most is folyamatosan zajlanak a kubatovista zöld-fehérek, illetve az antikubatovista zöld-fehérek összecsapásai.
 2. 5 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 11., péntek 12:29
  4

  Az igazi hungarikum az lenne, ha az újság mondjuk 3200 nézőt írna az egyik meccsről, ami a vihar miatt elmaradt.
 3. 4 rworse
  rworse
  2017. augusztus 11., péntek 11:06
  A zártkapus Újpest-Vasas meccsen 2500 néző volt a Magyar Idők szerint. Ugyebár a stadionépítési program elindulása óta eddig másfél-kétszeres szorzóval volt szokás felhazudni a nézőszámot. Most a végtelenszeres szorzó újabb vívmánya a magyar unortodoxiának.
 4. 3 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 11., péntek 05:25
  Az új címer randa. Különben is elég fura ötlet címereket modernizálni(?!), randára meg pláne nem.
 5. 2 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2017. augusztus 10., csütörtök 22:20
  A Fradi is lejátszhatna már egy hasonló meccset az FTC-vel. Izgalmasabb lenne a magyar bajnoki mérkőzéseknél, bár kevésbé lenne abszurdabb.
 6. 1 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 10., csütörtök 20:45
  Az új címert valószínűleg Roderick Duchatelet kisunokája (vagy keresztfia) rajzolta matekóra (vagy kémiaóra) alatt, CorelDRAW (vagy GIMP) programmal.

Komment írásához

 • Hétszeres Tour de France-győztes, a 2000-es sydneyi olimpia bronzérmese - volt tavaly októberig. Gengszter, balek vagy mégis, mindennek dacára a sportág legnagyobb bajnoka Lance Armstrong?

  Szerző
  Harle Tamás
  Posztolva
  2013/4. (01. 24.)
  Kommentek
  0
  Árnyékában a diadalív - Lance Armstrong bukása
 • Sport

  Michelisz Norbert autóversenyző

  "Mint egy cirkuszi mutatvány"

  Netes szimulátoron indult a karrierje, virtuális sikereinek köszönheti, hogy az igazi versenyautó volánja mögé ülhetett. Tavaly a nem gyári csapatok versenyének világbajnoka lett.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2012/51. (12. 20.)
  Kommentek
  0
 • Sport

  Hokis sztrájk

  Jegelt szezon

  A profi amerikai sportligák közül ezúttal a jégkorongosok, vagyis a National Hockey League (NHL) körül zajlik a balhé. A játékos-szakszervezet és a csapatok tulajdonosai hónapok óta képtelenek megegyezni, ennek köszönhetően az egész szezon kútba eshet.

  Szerző
  Vincze Ádám
  Posztolva
  2012/50. (12. 13.)
  Kommentek
  0
   Jegelt szezon
 • A magyar férfi és női curlingválogatott a szövetség fennállása óta először jutott ki Európa-bajnokságra. Olyan ez, mintha holnap a Quimby a Rolling Stonesszal lépne fel; nem előttük, hanem velük. A sikerek egyik kivívóját, a magyar válogatott versenyzőjét az itthon jószerivel ismeretlen, világszerte viszont szerfelett népszerű sportág titkairól kérdeztük.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2012/47. (11. 22.)
  Kommentek
  0
  Nem legyűrni kell
 • Sport

  Kiállítás

  Sikerek kudarca

  A Zsidó Múzeum kiállításának legbelső termében két tablót láthatunk egymással szemben. Az egyik a VAC (Vívó- és Atlétikai Klub), a másik az MTK (Magyar Testgyakorlók Köre) megalakulásának körülményeiről, múltjáról, jelentőségéről tájékoztatja a látogatókat.

  Szerző
  - kovácsy -
  Posztolva
  2012/43. (10. 25.)
  Kommentek
  0
  Sikerek kudarca
 • Sport

  Kropkó Péter vasember

  "Ungarische Lokomotive"

  3800 méter úszás, 180 km kerékpározás, a végén maratoni futás - ennyit kell megtenni az "ironman" - triatlonversenyeken. A 2005-ben visszavonult, 49 éves vasember ötvenegy világversenyen teljesítette a távot, Japánban emlékművet állítottak a tiszteletére.

  Szerző
  Simonyi Balázs
  Posztolva
  2012/45. (11. 08.)
  Kommentek
  1
 • Több mint húsz éve dolgozik a tiltott szerek használatának visszaszorításáért, szerinte a dopping ma már népegészségügyi kérdés. Munkája legfontosabb részének a prevenciót tekinti, szerinte az nem siker, ha megbukik egy sportoló.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2012/41. (10. 11.)
  Kommentek
  0
 • Egy Bundesliga-futballista felfedte homoszexualitását. A nevét nem árulta el. Úgy gondolja, abból csak baja lehet. Elmondta, hogy nem ő az egyetlen, ám a többiek is titkolóznak. Ahogy nálunk vagy bárhol a világon. Az ELTE PPK sport- és szexuálpszichológus oktatójával beszélgettünk a témáról.

  Szerző
  Bányai György
  Posztolva
  2012/40. (10. 04.)
  Kommentek
  0
 • Születésétől végtaghiányos: a jobb karja rövidebb, mint a bal, és csak két ujj fejlődött ki rajta. 2007 óta tartja a világcsúcsot száz pillangón, kategóriájában ő volt az első úszó, aki egy percen belül teljesítette a távot.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2012/38. (09. 20.)
  Kommentek
  0
 • Vasárnap több mint tízezren vágtak neki a maratonnak Budapesten. Az indulók nagy része teljesítette is a távot. Valaki mosolyogva, más szenvedve, hisz ahány ember, annyi maraton. Mindenki másképp ér a célba, és másképp indul: én például egyenesen lekéstem a startot. Kollégánk élménybeszámolója.

  Szerző
  Nagy Gergely Miklós
  Posztolva
  2012. okt. 09., 15:10
  Kommentek
  0
  „Szívsz-szívsz, de a vége katartikus”
 • Sport

  Interjú

  Csak a kezdet

  "Annak ellenére, hogy a világranglista első négy versenyzőjével nem kellett vívnom, mert nagyon hamar kiestek, a mumusokkal mérkőztem meg. Ők azok a kellemetlen ellenfelek, akiktől korábban már kikaptam, pedig nem kellett volna" - mondja Szilágyi Áron olimpiai bajnok.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2012/37. (09. 13.)
  Kommentek
  0
  Csak a kezdet
 • "Az első lépéstől taktikázol a hallal. Azt kell elérni, hogy nyüzsgés legyen, veszekedés az etetésen, hogy jusson nekik, de ne teljenek el vele. Etetéskor gyúrunk egy gombócot, és azt bedobjuk a vízbe. Aki nagy halra megy, megállítja a csalit, aki vezeti, több, de kisebb testű halat fog. Az összes kifogott hal súlya alapján dől el, ki nyeri a versenyt."

  Szerző
  Matkovich Ilona
  Posztolva
  2012/34. (08. 23.)
  Kommentek
  0
  A horgász álma
 • "Volt, amikor nem szerettem annyira dzsúdózni, például amikor idősebbekkel küzdöttem, akik eléggé megvertek." Interjúnk a londoni olimpia egyik hősével.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2012/36. (09. 06.)
  Kommentek
  0