Perre megy az UTE és az Újpest

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 19:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A sokak szerint vállalhatatlan új címer miatt.

Az újpesti polgármester, Wintermantel Zsolt posztolta ki az idézést, mely azt bizonyítja, az UTE tényleg beperelte az Újpest FC-t, számolt be a 24.hu. Az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a szurkolókkal történő lényegi egyeztetés nélkül változtatta meg a klub 1885 óta meglévő címerét. Az indoklás szerint az új címer megfelel a mai modern stílusirányzatoknak, ugyanakkor megtartja a jellegzetes motívumokat.

false

Az új változat, mely sokak szerint inkább hasonlít WC-ülőkére, mint klubcímerre, a szurkolóknál kiverte a biztosítékot, és tüntetést is szerveztek a klubhelyiség elé. A címer megváltoztatásához az Újpest FC-től már jogilag független volt anyaegyesület, az UTE sem járult hozzá. A klubban kisebbségi tulajdonos UTE álláspontja szerint hozzájárulásuk nélkül nem lehet megváltoztatni az Újpest címerét, ezért mennek perre.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 19:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 11., péntek 12:37
  2

  Igen, a kluboknak érdemes lenne ilyen mini házibajnokságokat rendezniük, így a csapatoknak nem kellene összevissza utazgatni. Persze nagy kérdés, hogy ilyenkor melyik öltöző a „Hazai” és melyik a „Vendég”.
  Egyébként a Fradiban most is folyamatosan zajlanak a kubatovista zöld-fehérek, illetve az antikubatovista zöld-fehérek összecsapásai.
 2. 5 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 11., péntek 12:29
  4

  Az igazi hungarikum az lenne, ha az újság mondjuk 3200 nézőt írna az egyik meccsről, ami a vihar miatt elmaradt.
 3. 4 rworse
  rworse
  2017. augusztus 11., péntek 11:06
  A zártkapus Újpest-Vasas meccsen 2500 néző volt a Magyar Idők szerint. Ugyebár a stadionépítési program elindulása óta eddig másfél-kétszeres szorzóval volt szokás felhazudni a nézőszámot. Most a végtelenszeres szorzó újabb vívmánya a magyar unortodoxiának.
 4. 3 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 11., péntek 05:25
  Az új címer randa. Különben is elég fura ötlet címereket modernizálni(?!), randára meg pláne nem.
 5. 2 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2017. augusztus 10., csütörtök 22:20
  A Fradi is lejátszhatna már egy hasonló meccset az FTC-vel. Izgalmasabb lenne a magyar bajnoki mérkőzéseknél, bár kevésbé lenne abszurdabb.
 6. 1 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 10., csütörtök 20:45
  Az új címert valószínűleg Roderick Duchatelet kisunokája (vagy keresztfia) rajzolta matekóra (vagy kémiaóra) alatt, CorelDRAW (vagy GIMP) programmal.

Komment írásához

 • Cselgáncsozóként kezdte Mosonmagyaróváron, csak azután váltott, hogy a Csepel SC-hez, majd a Vasashoz került. Londonban és Pekingben is indult, de érem nélkül tért haza. Pár hete, a budapesti birkózó-világbajnokságon megszerezte a női szakág első vb-aranyérmét.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2013/41. (10. 10.)
  Kommentek
  1
 • Lényeglátó megállapítás a megalázó vereség után.

  Posztolva
  2013. okt. 12., 10:13
  Kommentek
  7
  Szüret Nagydíj egy focizseninknek
 • 15 évesen vizsgázott, ma az UEFA legjobb 16 női játékvezetőjének egyike. Fújt már női BL-elődöntőn, U17-es Eb-döntőn, az idei felnőtt női Európa-bajnokság negyeddöntőjén, de férfi NB I-es meccsen is. Végzettsége szerint közgazdász.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2013/37. (09. 12.)
  Kommentek
  0
 • "A hosszútávúszásban két dologra kell figyelni: a mezőnyre és az irányra. Ha valamelyikre nem figyelsz, akár csak néhány másodpercre is, akkor elkezdesz rossz irányba úszni, vagy elveszted a pozíciódat, és rosszabb esetben még egy ütést is kapsz" - mondja a 19 éves Európa-kupa győztes.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2013/35. (08. 29.)
  Kommentek
  0
 • Sport

  Női labdarúgó Európa-bajnokság 2013 - Svédország

  Észak pokla

  A döntő tizenegyes következik a Linköping Arénában; ha Janni Arnth belövi, mindennek vége: bombameglepetés születik. És ilyet én még nem láttam ennyire kiélezett helyzetben: a dán nő arcán derűs, laza mosollyal lép a büntetőponthoz. A bűbájos gyilkos. A női labdarúgás még mindig ott tart, ahol két éve a szupersikeres világbajnokságon elköszöntünk tőle: a legitimációjáért küzd. S még mindig nyerésre áll.

  Szerző
  - ts -
  Posztolva
  2013/30. (07. 25.)
  Kommentek
  0
 • A rajtkőről jelentjük: nagy vizesbloggal jelentkezik a barcelonai úszóvébé televíziós kommentátora, lapunk állandó szerzője, a többszörös paralimpiai bajnok úszó, Pásztory Dóra. Minden, amit tudni lehet a medencében, öltözőben, szárazföldön történtekről, minden, ami nagyon érdekes...

  Szerző
  narancs.hu
  Posztolva
  2013. jul. 22., 17:00
  Kommentek
  0
  Jön, jön, jön! – Dóra jelenti az úszó-világbajnokságról
 • Sokan az Everesten zajló kereskedelmi expedíciózást okolják azért, hogy a serpák és a hegymászók viszonya feszültté, olykor ellenségessé vált. De nem csak a pénz az oka a viszálynak. A hegymászás történetében egy sötétebb korszak jött el.

  Szerző
  Molnár Anikó
  Posztolva
  2013/25. (06. 20.)
  Kommentek
  0
  Támadás a csúcson - Serpák és hegymászók
 • A "Szevasz, köcsög!" ma már bevett baráti üdvözlés tömegsportrendezvényeken vagy hét végi összejöveteleken. Ám szó sincs sértegetésről: a Dagadt Köcsög (DK) Team közel 600 taggal az egyik legfontosabb mozgást népszerűsítő csoport

  Szerző
  Simonyi Balázs
  Posztolva
  2013/12. (03. 21.)
  Kommentek
  0
  Fuss az életedért! - Dagadt Köcsög Team
 • Kétszeres világbajnok, négyszeres Európa-bajnok. Jelenleg Bécsben él, biciklis futár.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2013/11. (03. 14.)
  Kommentek
  0
 • Pedagógusként kezdett érdeklődni a pszichológia iránt, és sportlövőként találkozott a tudomány sportra vonatkozó területével. Évek óta dolgozik az olimpiai keret tagjaival.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2013/8. (02. 21.)
  Kommentek
  0
 • Hétszeres Tour de France-győztes, a 2000-es sydneyi olimpia bronzérmese - volt tavaly októberig. Gengszter, balek vagy mégis, mindennek dacára a sportág legnagyobb bajnoka Lance Armstrong?

  Szerző
  Harle Tamás
  Posztolva
  2013/4. (01. 24.)
  Kommentek
  0
  Árnyékában a diadalív - Lance Armstrong bukása
 • Sport

  Michelisz Norbert autóversenyző

  "Mint egy cirkuszi mutatvány"

  Netes szimulátoron indult a karrierje, virtuális sikereinek köszönheti, hogy az igazi versenyautó volánja mögé ülhetett. Tavaly a nem gyári csapatok versenyének világbajnoka lett.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2012/51. (12. 20.)
  Kommentek
  0
 • Sport

  Hokis sztrájk

  Jegelt szezon

  A profi amerikai sportligák közül ezúttal a jégkorongosok, vagyis a National Hockey League (NHL) körül zajlik a balhé. A játékos-szakszervezet és a csapatok tulajdonosai hónapok óta képtelenek megegyezni, ennek köszönhetően az egész szezon kútba eshet.

  Szerző
  Vincze Ádám
  Posztolva
  2012/50. (12. 13.)
  Kommentek
  0
   Jegelt szezon