Perre megy az UTE és az Újpest

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 19:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A sokak szerint vállalhatatlan új címer miatt.

Az újpesti polgármester, Wintermantel Zsolt posztolta ki az idézést, mely azt bizonyítja, az UTE tényleg beperelte az Újpest FC-t, számolt be a 24.hu. Az Újpest FC belga tulajdonosa, Roderick Duchatelet a szurkolókkal történő lényegi egyeztetés nélkül változtatta meg a klub 1885 óta meglévő címerét. Az indoklás szerint az új címer megfelel a mai modern stílusirányzatoknak, ugyanakkor megtartja a jellegzetes motívumokat.

false

Az új változat, mely sokak szerint inkább hasonlít WC-ülőkére, mint klubcímerre, a szurkolóknál kiverte a biztosítékot, és tüntetést is szerveztek a klubhelyiség elé. A címer megváltoztatásához az Újpest FC-től már jogilag független volt anyaegyesület, az UTE sem járult hozzá. A klubban kisebbségi tulajdonos UTE álláspontja szerint hozzájárulásuk nélkül nem lehet megváltoztatni az Újpest címerét, ezért mennek perre.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 19:45
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 11., péntek 12:37
  2

  Igen, a kluboknak érdemes lenne ilyen mini házibajnokságokat rendezniük, így a csapatoknak nem kellene összevissza utazgatni. Persze nagy kérdés, hogy ilyenkor melyik öltöző a „Hazai” és melyik a „Vendég”.
  Egyébként a Fradiban most is folyamatosan zajlanak a kubatovista zöld-fehérek, illetve az antikubatovista zöld-fehérek összecsapásai.
 2. 5 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 11., péntek 12:29
  4

  Az igazi hungarikum az lenne, ha az újság mondjuk 3200 nézőt írna az egyik meccsről, ami a vihar miatt elmaradt.
 3. 4 rworse
  rworse
  2017. augusztus 11., péntek 11:06
  A zártkapus Újpest-Vasas meccsen 2500 néző volt a Magyar Idők szerint. Ugyebár a stadionépítési program elindulása óta eddig másfél-kétszeres szorzóval volt szokás felhazudni a nézőszámot. Most a végtelenszeres szorzó újabb vívmánya a magyar unortodoxiának.
 4. 3 galambocskám
  galambocskám
  2017. augusztus 11., péntek 05:25
  Az új címer randa. Különben is elég fura ötlet címereket modernizálni(?!), randára meg pláne nem.
 5. 2 Hóvarjú
  Hóvarjú
  2017. augusztus 10., csütörtök 22:20
  A Fradi is lejátszhatna már egy hasonló meccset az FTC-vel. Izgalmasabb lenne a magyar bajnoki mérkőzéseknél, bár kevésbé lenne abszurdabb.
 6. 1 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. augusztus 10., csütörtök 20:45
  Az új címert valószínűleg Roderick Duchatelet kisunokája (vagy keresztfia) rajzolta matekóra (vagy kémiaóra) alatt, CorelDRAW (vagy GIMP) programmal.

Komment írásához

 • Sport

  Interjú Csipes Ferenc kajakedzővel

  "Összejöhet a négy arany is"

  Versenyzőként nyolcszoros világbajnok, olimpiai aranyérmes 1000 méteren, a kajak négyes tagjaként. A Budapesti Honvéd edzője, versenyzői közül Kozák Danuta és Kovács Katalin két-két, Szabó Gabriella egy számban indul az olimpián.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2012/31. (08. 02.)
  Kommentek
  0
 • A hosszú távú triatlon a világ egyik legnehezebb állóképességi versenye. Sokkal kevesebb médiavisszhangot kap, mint az élsportok, de ettől jóval családiasabb is egy ilyen rendezvény. A kőkemény küzdeni tudás és a megható lágyság egyvelege. Videoriport Kropkó Péterrel a legutóbbi megmérettetésről.

  Szerző
  narancs.hu
  Posztolva
  2012. aug. 06., 10:07
  Kommentek
  0
  A legkeményebb sport, amiből nem rendeznek olimpiát
 • Legfrissebb olimpiai aranyérmesünkkel, Berki Krisztiánnal a felkészüléskor, tavaly év végén készítettünk interjút.

  Szerző
  Simon Andrea
  Posztolva
  2011/47. (11. 24.)
  Kommentek
  2
 • Napra pontosan harminc éve játszottuk az utolsó tétmeccsünket. Legalábbis Mélyi József szerint.

  Szerző
  Mélyi József
  Posztolva
  2012. jun. 22., 15:06
  Kommentek
  1
  Tét nélkül
 • Az Ikarus BSE gátfutója ötszörös magyar bajnok, 2010-ben Európa-bajnoki bronzérmet nyert 110 méteren. Megszerezte az olimpiai kvalifikációt, de tavaly februárban, egy műtét után baktériumfertőzést kapott, s majdnem el kellett távolítani a lábfeje egy részét. Hat hónapos rehabilitáció után elkezdte felkészülését Londonra, de részvétele kérdéses. A mátyásföldi diákolimpián beszélgettünk, ahová éremátadónak hívták.

  Szerző
  Pásztory Dóra
  Posztolva
  2012/21. (05. 24.)
  Kommentek
  1
 • Az Európa-bajnokság ideje alatt Ukrajna igyekszik a szebbik arcát mutatni Európa felé, ezért úgy tesznek, mintha a határőrizet európai módon látná el feladatát. Informátoraink szerint – már amennyiben nincs labdarúgó-világesemény – az ukrán határgyakorlat jócskán hagy kívánnivalót maga után.

  Szerző
  Kovács Péter
  Posztolva
  2012. jun. 22., 05:06
  Kommentek
  4
  Kettős mérce az ukrán határon
 • A szomszéd asztalnál ülő társaság tagjai, amint Joachim Löw került a képre, mindig bekiabálták, hogy ez az az ember, aki túrja az orrát.

  Szerző
  Mélyi József
  Posztolva
  2012. jun. 18., 13:40
  Kommentek
  0
  Joachim Löw az orrát piszkálja
 • Sport

  Kezdődik a lengyel–ukrán Európa-bajnokság

  A hispánok és a többiek

  Az első, 1960-ban Franciaországban megrendezett torna óta tizennegyedik alkalommal feszülnek egymásnak Európa legjobb futballválogatottjai, hogy megmérkőzzenek a híres Henri Delaunay-kupáért.

  Szerző
  narancs.hu
  Posztolva
  2012. jun. 07., 17:57
  Kommentek
  0
  A hispánok és a többiek
 • Május huszonkilencedike a labdarúgás gyásznapja. A harminc éve a brüsszeli Heysel stadionban történt katasztrófára emlékezünk.

  Szerző
  Rényi Pál Dániel
  Posztolva
  2010/21. (05. 27.)
  Kommentek
  0
  A semleges szurkoló halála - Heysel-tragédia
 • A magyar pólósok egy kapott góllal és egy hírhedt pofonnal nyerték az '56-os olimpiát - Zádor Ervin 2006-ban (A szabadság vihara című dokumentumfilm apropóján) nyilatkozott a Narancsnak. A tegnap elhunyt olimpiai bajnok vízilabdázóra ezzel az interjúval emlékezünk.

  Szerző
  Köves Gábor
  Posztolva
  2006/36. (09. 07.)
  Kommentek
  0
 • A Docler Everest expedícióval indul március 28-án Budapestről, s oxigénpalack használata nélkül szeretné elérni a Mount Everest csúcsát. A hegy északi oldalán, a tibeti normálúttal próbálkozik, május 15-25. között tervezi a csúcstámadást.

  Szerző
  Szandtner Veronika
  Posztolva
  2012/12. (03. 22.)
  Kommentek
  0
  Palack nélkül
 • Sport

  BKV Előre, és ami előtte volt

  Olykor arannyal

  Nyáron ünnepelné alapításának 100. évfordulóját a BKV Előre SC, de a jelek szerint nem fogja. A közlekedési vállalat fizetésképtelen, a sportlétesítményeinek fenntartására nincs pénz. Az érintettek legfeljebb azzal vigasztalhatják magukat, hogy az egyesület már sokszor átalakult, sőt egyszer meg is szűnt.

  Szerző
  - legát -
  Posztolva
  2012/8. (02. 23.)
  Kommentek
  0
 • A magyar síugrók kis családjának voltak a tagjai a hetvenes-nyolcvanas években. Nemzetközi szinten nem tartoztak az élmezőnyhöz, de aligha a lelkesedés hiánya miatt. A család régen szétesett, de emlék akad bőven.

  Szerző
  Szabó Gábor
  Posztolva
  2012/3. (01. 19.)
  Kommentek
  0