Révész Máriusz kormánybiztos női fenékkel próbálja vonzóvá tenni a kerékpáros-találkozót

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 22., 20:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szabó Tímea a Facebookon fakadt ki a szexista plakát ellen.

Egy kerek fenékkel reklámozzák a Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos fővédnökségével megrendezett balatongyöröki I. Országos Kerékpáros Találkozót és Fesztivált. Ha ez önmagában nem volna elég, a plakáton az „Érezd nyeregben magad” szlogen szerepel.

false

 

Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa a Facebookon gratulált az ízléstelen képválasztáshoz:

„Gratulálok Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztosnak, az esemény fővédnökének, hogy egy ilyen családbarát és a nőket különösen tisztelő plakáttal reklámozzák ezt a kerékpáros-találkozót. A nők már eddig is nagy becsben álltak a kormányban – ezt ugye már a női kormánytagok számában is látjuk –, de itt egy újabb szintet léptek. Meg is kérdeztem Révészt, hogy ezt így hogy gondolták. Kíváncsian várom válaszát.
Mindenesetre a Párbeszéd nemrég két törvényjavaslatot is benyújtott annak érdekében, hogy a hazai reklámokban a női testet ne lehessen szexuális tárgyként ábrázolni."


szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 22., 20:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  rworse
  2017. augusztus 23., szerda 19:56
  A szexualitás monnyon le!
  De legalábbis hagyjuk a hanyatló nyugat ópiumára.
 2. 9
  tiszapolgári
  2017. augusztus 23., szerda 17:38
  A plakát egy vizuális téboly, például a piros(!) színű Balaton beleakad a hátsó kerék küllőibe, a hölgy állva biciklizik, pedig a szöveg szerint a nyergen kéne ülnie, a felszólító mondat végéről hiányzik a felkiáltójel stb.
  A csinos popsijú csaj az egyetlen értékelhető látványelem. Ahogyan már a hetvenes évekbeli kártyanaptárak, Keravill-hirdetések vagy Füles-címlapok is hasonló képekkel vonták magukra a tekintetet.
  Tulajdonképpen csodálkozom, hogy a sorosozó-migránsozó plakátokon hogyhogy nem volt se punci, se cici.
 3. 8
  Cheyenne
  2017. augusztus 23., szerda 16:54
  @yoyo:

  Ez kicsit mellébeszélés részedről. Csak a női test lehet tárgy? A szexizmus pl. válóperek esetében (90% fölött az anyának ítélnek itthon) azt jelenti hogy a férfiak alkalmatlanok a gyereknevelésre a bíróságaink szerint. Ezen Svédország pl. qrvára felháborona mindenki. Az aránynak közelítenie kéne az 50%hoz. (nem vagyok érintett, mielőtt azt gondolnád, haza beszélek!)

  Ez tényleges szexista szemlélet. Kétségtelen, hogy a nőket több helyen érheti diszkrimináció hátrány. De a tényleges bajokról kellene beszélni. Ez hisztérikus ostobaság. Egy cég, szervezet reklámjának esetében hol lenne a határ? Mindenki hosszúnadrágban? Szoknya? Térdalatt? Cm-ben kellrne szabályozni? Mi az erotika mértéke? A szexuális tárggyá válás mértéke? Amin Szabó Tímea felháborodik? Hozzunk létre erotikamérő tanácsokat (szovjeteket)? A bizottság eldönti, mitől erotikus tárgy egy modell, mitől a női szabadság szimbóluma.
  Fellini Casanovájának fináléjában egy babát kúr meg a címszereplő. Tiltsuk be a próbababákat is? A női modellkedést? Ők a testük fotózásával keresik a kenyerüket. Ahogy a férfi modellek is..
  A női rövidnadrágokat se lehetne reklámozni? Mert a segg tárggyá fokozza le a nőt?
  Ez agybasz..
 4. 7
  yoyo
  2017. augusztus 23., szerda 16:41
  Maga a törvényjavaslat természetesen nem több kommunikációs gesztusnál, a magyar parlament ilyet nem fog elfogadni. Tény, hogy szerencsétlen dolog megpróbálni olyasmit tiltani, ami pontosan meghatározhatatlan (se az ízléstelenséget, se egy ábrázolás jó/rossz szándékát nem lehet törvényileg számonkérni - illetve elég baj lenne, ha mégis).
 5. 6
  yoyo
  2017. augusztus 23., szerda 16:35
  Cheyenne, vártam, hogy most is felháborodj.
  Ez az érv a férfi vs női test ügyben pontosan ugyanaz, mint a "lemagyarozás" számonkérése a cigányozás vagy a zsidózás ellenében.
 6. 5
  yoyo
  2017. augusztus 23., szerda 16:28
  én mindaddig egyetértek az ilyen jellegű plakátok számonkérésével, amíg a magyar közgondolkodásban a nőkkel kapcsolatos képzeteket a tradicionális macsó bunkóság, Ákos, Tarlós István vagy Harrach Péter véleménye határozza meg.
  Sajnos valószínűleg ezen a téren is további romlás várható (a 2000-es évekre Magyarországon legalább valamilyen ezzel kapcsolatos elvárás létezett, amit ugyan lépten-nyomon megsértettek, de legalább cikinek számított, azóta ezen a téren is a reakció hódít.)
 7. 4
  Cheyenne
  2017. augusztus 23., szerda 16:14
  "Mindenesetre a Párbeszéd nemrég két törvényjavaslatot is benyújtott annak érdekében, hogy a hazai reklámokban a női testet ne lehessen szexuális tárgyként ábrázolni"

  EZ MICSODA SZEXISTA TÖRVÉNYJAVASLAT, BASZKI, TIMCSI!!! Ezek szerint a férfi testet lehet szexuális tárgyként ábrázolni? No és mi van az állatokkal? Gondolj, a dán állatbordélyokra!! Ha egy állatot túl cukin ábrázolnak, akkor az arra fogékonyak még képesek szexuális tárgyként értlmezni..

  Timcsi, hülye vagy! Azért vagy hülye, mert nem lehet törvényileg szabályozni, hogy mit jelent a szexuális tárgyként való ábrázolás. Ez a kreativítás és szólásszabadság zsandármodú korlátozása lenne! Ízlést nem lehet törvényileg szabályozni. Timcsi, rosszabbak vagytok mint az iráni (nőelnyomo) rendszer.

  Ez a plakát suttyó, akár még sudribunkó is, de betiltani, büntetni érte? Mi lenne az indoklásbsn? "rövidnadrágos női feneket fotózott"?

  A létező szexizmus (diszkrimináció ) ellen fel kell lépni: ez az esélyegyenlőséget jelenti a nemeknél. A női test ellen hadakozni ostoba bigottság. Timcsi, tiltasd be a festészetet Manettól Matisse-ig. Addig is nézd meg Gustav Courbet: A világ eredete c. szexista festményét, és szörnyülködj. Helmut Newton reklámfotóit is be kéne tiltani, nem?
 8. 3
  rworse
  2017. augusztus 23., szerda 12:13
  1

  Igen, Timi kissé mellényúlt. Mert nem a "szexizmus" a baj ezzel a plakáttal (sem), hanem az iszonyatos erőlködő gagyisága. A kormány "lazafancy" akart megint lenni, csak hát most se sikerült neki. Mert életidegen jóllakottnapközis politikusok és dzsentroidyuppie tanácsadóik soha nem fognak tudni "lazafancy"-k lenni - lásd 888 és hasonlók. Gyatradék.
 9. 2
  Rumata
  2017. augusztus 23., szerda 12:03
  #1

  Szerintem inkább Révész Máriusz tolta túl az antiszexizmust.

  Alig látszik valami abból a szegény lányból :-(
 10. 1
  tiszapolgári
  2017. augusztus 23., szerda 08:38
  Szabó Tímea túltolta a biciklit. Nem szeretem ezt a mai antiszexista világot.

Komment írásához