Ezüstérmes a magyar vízilabda-válogatott

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 29., 21:42
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

8:6-ra nyertek a horvátok.

8:6-ra legyőzték a horvátok a magyar férfi vízilabda-válogatottat, így a budapesti vb szombat esti döntőjén az ezüstérmet szereztük meg.

A döntő során az első támadásunkból nem lett helyzet, először a horvátok szerezték meg a meccs során a vezetést. Az első negyedben egyértelműen a horvátok domináltak, majd a második negyedre előretört a magyar csapat, de így is nehéz helyzetben voltunk. Mutatja ezt, hogy a harmadik negyedre a horvátok 6:4-re vezettek, majd az utolsó négy percnek 7:5-tel mentünk neki, ahonnan már nem sikerült egyenlíteni, a horvátok 8:6-tal szerezték meg a világbajnoki címet.

false

 

Fotó: MTI/Czagány Balázs

A magyar férfiválogatott egyébként legutóbb 2013-ban volt világbajnok (előtte 2003-ban és 1973-ban).

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. júl. 29., 21:42
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  vilsi
  2017. július 29., szombat 22:13
  Elvégeztetett.
  Aranyérmesek lettünk - az egy nézőre eső költségben!
  - Főnök, mi nem lovas nemzet vagyunk? – Is. Most vízilovas nemzet. Vizkultúra? Fürdő minden 5. településen van. , ám úszni, meglehet, csak minden 10.-en lehet (egyenlőtlen elosztás, csak „élményfürdő”, méregdrága belépő). A külföldi azt hiheti, itt minden nyugdíjas pillangózik. Elképesztő,hogy valaki azért kap milliókat, mert ide-oda úszkál egy betonmedencében. Ha az élsport annyira megdobná a tömegsportot, itt mindenki már Búvár Kund lenne. Az országban százával lefojtott termálkutak, de mi a Dagályba ölünk bele 40 mrd-ot. Ez a kocka mutatja majd örökké, olyan okosak vagyunk, mint az anyaga; nem egészségünknek – balgaságunknak állítunk emléket. (Atombunkernek jó lesz). Itt naponta levágnak 7 lábat, az egész vidék és vele a szubszisztencia-önellátás kihalóban, az is kérdés, lesz-e Budapest 20 év múlva – de a kedélyeket az úszó-elnökség és a bérúszók szeszélyei borzolják. Pedig a vidéki uszoda az, ahonnét egészségesebben jössz ki, mint ahogy bementél. A test ficánkol örömében: végre gázból folyadékba, más izommozgás, más légzés, más testsúly! ( Itt adhatnak le a nők – ha hihetünk Arkimédésznek – egy pillanat alatt 50 kilót!). Hozzávéve a napfürdőt, tisztálkodást – mi lehet jobb? Tehát: VÍZBE MAGYAR, LEGOTT! (Lásd még: Vízkultúra – ne mindig gázban! Utolsó olimpia.)

Komment írásához