Annie Hall 40 éves

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 16:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Breaking news! Brooklyn 40 éve nem tágul.

false

Az emberiség pont 40 éve idézi az Annie Hall poénjait, a „világegyetem tágul, Brooklyn nem tágul”-tól a „nem szokom le a maszturbálásról, mert így olyasvalakivel szexelek, akit szeretek”-ig. Mostanra valószínűleg a tornatanárok, a birtokháborító pókok és a Los Angeles-hívők is szívükbe fogadták Woody Allen legviccesebb filmjét, melyben még a nagyon fiatal Jeff Goldblumnak is jutott egy poén.

Woodyval volt szerencsénk személyesen is találkozni, interjúink itt és itt olvashatók.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 16:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 yoyo
  yoyo
  2017. április 21., péntek 16:02
  hallal vagy hall-lal vagy mivel
 2. 2 yoyo
  yoyo
  2017. április 21., péntek 16:02
  Marshall McLuhan is az Annie Hallal futott be igazán.
 3. 1 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. április 21., péntek 08:36
  Boldog születésnapot!
  Jeff Goldblum mellett Sigourney Weavernek, Christopher Walkennek és a Ragyogás sztárjának, Shelley Duvallnak is jutott benne egy-egy kisebb szerep. És akárcsak a Manhattannek és a Zelignek, az Annie Hallnak is a Keresztapával világhírűvé lett Gordon Willis volt az operatőre.

Komment írásához

 • 1956. október 23-án, miközben Budapesten már ezrek és ezrek készülődtek a Bem-szoborhoz meghirdetett tüntetésre, minisztériumi elvtársak egy csoportja Pécsen egy avatóünnepségen vett részt. Ekkor adták át ugyanis a hivatalosan Újmecsekaljának, később a köznyelvben egyszerűen Uránvárosnak nevezett lakótelep első megépült lakásait. Tágasnak éppenséggel nem lehetett mondani az uránbányászcsaládok leendő otthonait: a fürdőszobát mindössze egy mosdó helyettesítette (hiszen a bányász műszak végén a munkahelyén lezuhanyozhat), a kamrát meg egy polcos rekesz a konyhaablak alatt. Mintegy ráérezve az idők szavára, oda is fordult a jelen lévő miniszter, Szíjártó Lajos - már amennyiben az építésügyi tárca vezetőjéről van szó - az egyik beosztottjához: "Kérem, szíveskedjék már holnap gondoskodni arról, hogy ez a típus sehol az országban még egyszer meg ne épülhessen." Legalábbis így idézte őt egy uránvárosi adatközlő, a kiállítás egyik alanya, egyszersmind tárgya.

  Szerző
  - kovácsy -
  Posztolva
  2008/16. (04. 17.)
  Kommentek
  0
 • Szex

  Szexuális felvilágosítás a múzeumban

  Szülőknek tilos a belépés

  Milyen kérdéseik lehetnek a tinédzsereknek a szerelemről, és hogyan szólíthatja meg őket egy szexualitásról rendezett kiállítás? Egy párizsi tudományos múzeum e tárgyú kísérlete, amely a szakmai elismerést és a közönségsikert egyaránt kivívta, december végéig látogatható a Villette parkjának kulturális komplexumában.

  Szerző
  Dobsi Viktória
  Posztolva
  2008/8. (02. 21.)
  Kommentek
  0
 • A hetvenes években csak megszületni lehetett érdemes, élni, úgy emlékszem, nem. A múlt századról beszélünk, ami rögtön orrba csap izomból, amint a kiállítótérbe lépünk.

  Szerző
  Idõ-Kerekes János
  Posztolva
  2007/50. (12. 13.)
  Kommentek
  0
 • Õt nem szokás ledéviszezni. A sznúker (snooker) többi nagymenőjét, Higginst (az aktuális világbajnokot), Hendryt, O'Sullivant, Murphyt a vezetéknevükön említik beszélgetésekben, híradásokban, tévéközvetítésekben, de Steve Davis más. Õ szinte mindig sztívdévisz. Amikor pedig nem, akkor csak mint sztív kerül szóba, így emlegetik a rajongói, és így hódol előtte a tévériporter.

  Szerző
  Szekeres István
  Posztolva
  2007/34. (08. 23.)
  Kommentek
  0
 • A Hajógyári- (vagy Óbudai-) sziget két élesen eltérő területből áll. Nagyobbik, északi része, amelyet néhány év óta már teljesen kitöltenek a fesztivál helyszínei és szolgáltatásai, mindig is beépítetlen terület volt. Délen a bontások és átalakítások után is mutatnak valamit eredeti formáikból azok az egykori üzemi épületek, amelyekben a hajóépítés minden elképzelhető szakmát mozgósító munkálatai zajlottak egészen 1991-ig, amikor az utolsó itt épített hajó is kiúszott az öbölből.

  Szerző
  - kovácsy -
  Posztolva
  2007/33. (08. 16.)
  Kommentek
  0
 • "Blaha Lujza tér, végállomás. A villamos nem megy tovább, rendezvény van." A Combino vezetője homályban hagyja a részleteket, de az utasok veszik a lapot.

  Szerző
  Neményi Márton
  Posztolva
  2007/28. (07. 12.)
  Kommentek
  0
 • A "forradalmak korát" éljük: majdnem olyan jelentős változások zajlanak a mélyben, mint a 60-as években, csak nem a néhány, tankot elkötő, utcakövet dobáló kölökre kellene gondolnunk. Hanem például a posztfeminizmus másfél évtizedes, a család szerkezetét lassan megváltoztató hódító útjára.

  Szerző
  Csejk Miklós
  Posztolva
  2006/48. (11. 30.)
  Kommentek
  0
 • "Férfi és nő között az egyetlen különbség nemi jellegű." A megkérdezett férfiak nem osztják ezt a nézetet. Inkább jót röhögnek egymás történetein, és megállapítják: valószínűleg ugyanazt a nőt vették feleségül.

  Szerző
  Kempf Zita
  Posztolva
  2006/7. (02. 16.)
  Kommentek
  0
 • Krákogás. Az egyik házasságban nem több krákogásnál, a másikban válóok. Mitől van az, hogy a házastárs idegesítő szokásai kinövik magukat és eluralkodnak a kapcsolaton? És vajon kordában lehet-e tartani őket? Feleségek panaszkodnak.

  Szerző
  Kempf Zita
  Posztolva
  2006/5. (02. 02.)
  Kommentek
  0
 • Zökkenômentes válásra készülni egy boldog frigy kapujában skizofrén elfoglaltság. Sokan a smucigság stichjét érzik a házassági szerzôdés körül, holott az fôleg a születendô gyerekek érdekét szolgálhatja, de segít azokon is, akik a mézeshetek elteltével lényegében élettársként élnének tovább.

  Szerző
  Linder Bálint
  Posztolva
  2005/27. (07. 07.)
  Kommentek
  0
 • Ha férfi lett volna, simán lemocskosdisznózzák. De úgy, hogy négy gyermek szaladgált a szoknyája körül, ezt senki nem merte megtenni. És Beate Uhse megcsinálta, amit a férfiak még más iparágban is ritkán. A nulláról öt évtized alatt kontinentális impériumot épített fel a szexpiacon.

  Szerző
  Bogár Zsolt
  Posztolva
  2005/26. (06. 30.)
  Kommentek
  0
 • "Kodependens vagyok, ha nem is tipikus - mondja Emese. - Nincs alkoholista férjem, és nem vernek kékre-zöldre minden héten. Amíg nem ismertem föl a problémámat, gyötrelem volt minden párkapcsolatom. Ha meg magamra maradtam, jött a depresszió vagy a menekülés a munkámba."

  Szerző
  Tokai Márta
  Posztolva
  2005/13. (03. 31.)
  Kommentek
  0
 • Egy olyan jelenség, ami az emberiség felét érinti közvetlenül havi rendszerességgel (átlagosan 40 éven át), bízvást tekinthetõ természetesnek, ám a menstruáció mégis tabu.

  Szerző
  Pál Kata
  Posztolva
  2005/6. (02. 10.)
  Kommentek
  0