Annie Hall 40 éves

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 16:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Breaking news! Brooklyn 40 éve nem tágul.

false

Az emberiség pont 40 éve idézi az Annie Hall poénjait, a „világegyetem tágul, Brooklyn nem tágul”-tól a „nem szokom le a maszturbálásról, mert így olyasvalakivel szexelek, akit szeretek”-ig. Mostanra valószínűleg a tornatanárok, a birtokháborító pókok és a Los Angeles-hívők is szívükbe fogadták Woody Allen legviccesebb filmjét, melyben még a nagyon fiatal Jeff Goldblumnak is jutott egy poén.

Woodyval volt szerencsénk személyesen is találkozni, interjúink itt és itt olvashatók.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 16:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  yoyo
  2017. április 21., péntek 16:02
  hallal vagy hall-lal vagy mivel
 2. 2
  yoyo
  2017. április 21., péntek 16:02
  Marshall McLuhan is az Annie Hallal futott be igazán.
 3. 1
  tiszapolgári
  2017. április 21., péntek 08:36
  Boldog születésnapot!
  Jeff Goldblum mellett Sigourney Weavernek, Christopher Walkennek és a Ragyogás sztárjának, Shelley Duvallnak is jutott benne egy-egy kisebb szerep. És akárcsak a Manhattannek és a Zelignek, az Annie Hallnak is a Keresztapával világhírűvé lett Gordon Willis volt az operatőre.

Komment írásához

 • A Hajógyári- (vagy Óbudai-) sziget két élesen eltérő területből áll. Nagyobbik, északi része, amelyet néhány év óta már teljesen kitöltenek a fesztivál helyszínei és szolgáltatásai, mindig is beépítetlen terület volt. Délen a bontások és átalakítások után is mutatnak valamit eredeti formáikból azok az egykori üzemi épületek, amelyekben a hajóépítés minden elképzelhető szakmát mozgósító munkálatai zajlottak egészen 1991-ig, amikor az utolsó itt épített hajó is kiúszott az öbölből.

  Szerző
  - kovácsy -
  Posztolva
  2007/33. (08. 16.)
  Kommentek
  0
 • "Blaha Lujza tér, végállomás. A villamos nem megy tovább, rendezvény van." A Combino vezetője homályban hagyja a részleteket, de az utasok veszik a lapot.

  Szerző
  Neményi Márton
  Posztolva
  2007/28. (07. 12.)
  Kommentek
  0
 • A "forradalmak korát" éljük: majdnem olyan jelentős változások zajlanak a mélyben, mint a 60-as években, csak nem a néhány, tankot elkötő, utcakövet dobáló kölökre kellene gondolnunk. Hanem például a posztfeminizmus másfél évtizedes, a család szerkezetét lassan megváltoztató hódító útjára.

  Szerző
  Csejk Miklós
  Posztolva
  2006/48. (11. 30.)
  Kommentek
  0
 • "Férfi és nő között az egyetlen különbség nemi jellegű." A megkérdezett férfiak nem osztják ezt a nézetet. Inkább jót röhögnek egymás történetein, és megállapítják: valószínűleg ugyanazt a nőt vették feleségül.

  Szerző
  Kempf Zita
  Posztolva
  2006/7. (02. 16.)
  Kommentek
  0
 • Krákogás. Az egyik házasságban nem több krákogásnál, a másikban válóok. Mitől van az, hogy a házastárs idegesítő szokásai kinövik magukat és eluralkodnak a kapcsolaton? És vajon kordában lehet-e tartani őket? Feleségek panaszkodnak.

  Szerző
  Kempf Zita
  Posztolva
  2006/5. (02. 02.)
  Kommentek
  0
 • Zökkenômentes válásra készülni egy boldog frigy kapujában skizofrén elfoglaltság. Sokan a smucigság stichjét érzik a házassági szerzôdés körül, holott az fôleg a születendô gyerekek érdekét szolgálhatja, de segít azokon is, akik a mézeshetek elteltével lényegében élettársként élnének tovább.

  Szerző
  Linder Bálint
  Posztolva
  2005/27. (07. 07.)
  Kommentek
  0
 • Ha férfi lett volna, simán lemocskosdisznózzák. De úgy, hogy négy gyermek szaladgált a szoknyája körül, ezt senki nem merte megtenni. És Beate Uhse megcsinálta, amit a férfiak még más iparágban is ritkán. A nulláról öt évtized alatt kontinentális impériumot épített fel a szexpiacon.

  Szerző
  Bogár Zsolt
  Posztolva
  2005/26. (06. 30.)
  Kommentek
  0
 • "Kodependens vagyok, ha nem is tipikus - mondja Emese. - Nincs alkoholista férjem, és nem vernek kékre-zöldre minden héten. Amíg nem ismertem föl a problémámat, gyötrelem volt minden párkapcsolatom. Ha meg magamra maradtam, jött a depresszió vagy a menekülés a munkámba."

  Szerző
  Tokai Márta
  Posztolva
  2005/13. (03. 31.)
  Kommentek
  0
 • A holokauszttal és a második világháborúval kapcsolatos megemlékezések, úgy tûnik, más országokban sem telhetnek el szélsõjobboldali botránykeltések nélkül. A francia Front National vezetõje, Jean-Marie Le Pen elérte, hogy a francia sajtó róla és pártjáról cikkezzen az elmúlt hetekben.

  Szerző
  Kriza Borbála
  Posztolva
  2005/6. (02. 10.)
  Kommentek
  0
 • ENSZ-felmérések szerint Európában fél-, míg világviszonylatban négymillió embert adnak el évente és tartanak rabszolgasorban, kényszerítenek prostitúcióra, ingyenmunkára vagy katonáskodásra. A jellemzõen nõket és gyermekeket kizsákmányoló szervezett bûnözés becslések szerint 7-14 milliárd dollárt termel évente mûködtetõinek, ugyanakkor az áldozatvédelemre, a betegségek leküzdésére, határõrzésre, segítõ szervezetekre, felvilágosításra stb.

  Posztolva
  2005/6. (02. 10.)
  Kommentek
  0
 • "Az antiglobalizációs mozgalom bibliája" - írta róla a New York Times. Mi érjük be annyival, hogy márka- és fogyasztásellenes alapmû, amely a globalizáció (meg az antiglobalizáció) kiterjedt köreibõl a multinacionális vállalatok ellen intéz támadást. Történetileg végigköveti a márkaépítés elnevezésû jelenséget, ami az eladási és reklámstratégiák különösen agresszív, tenyérbemászó módszere; nem éri be azzal, hogy - gyakorlati és képes értelemben - eluralja a közteret, de még személyes terünkbe, sõt az intim szférába is befurakodik.

  Szerző
  - borie -
  Posztolva
  2005/6. (02. 10.)
  Kommentek
  0
 • Amióta létezik háború, tudjuk, hogy az erõszak erõszakot szül, és a végén a legkiszolgáltatottabb jár rosszul. A cunami óta azzal is tisztában vagyunk, hogy a természeti katasztrófák nyomában sem elsõsorban a szeretethullám tombol.

  Szerző
  Lánczi-Munk
  Posztolva
  2005/6. (02. 10.)
  Kommentek
  0
 • Baglyas Erika képzõmûvész, performer. Egyik legutóbbi projektje a halálosan beteg hozzátartozók ápolásának kényszerû, illetve önkéntes vállalásával foglalkozik.

  Szerző
  - sisso -
  Posztolva
  2005/6. (02. 10.)
  Kommentek
  0
https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N9356.3064282ADA-MANCS-ROS-DES/B20258930.204432256;dc_trk_aid=404585362;dc_trk_cid=92488506;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=