Annie Hall 40 éves

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 16:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Breaking news! Brooklyn 40 éve nem tágul.

false

Az emberiség pont 40 éve idézi az Annie Hall poénjait, a „világegyetem tágul, Brooklyn nem tágul”-tól a „nem szokom le a maszturbálásról, mert így olyasvalakivel szexelek, akit szeretek”-ig. Mostanra valószínűleg a tornatanárok, a birtokháborító pókok és a Los Angeles-hívők is szívükbe fogadták Woody Allen legviccesebb filmjét, melyben még a nagyon fiatal Jeff Goldblumnak is jutott egy poén.

Woodyval volt szerencsénk személyesen is találkozni, interjúink itt és itt olvashatók.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 16:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 yoyo
  yoyo
  2017. április 21., péntek 16:02
  hallal vagy hall-lal vagy mivel
 2. 2 yoyo
  yoyo
  2017. április 21., péntek 16:02
  Marshall McLuhan is az Annie Hallal futott be igazán.
 3. 1 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. április 21., péntek 08:36
  Boldog születésnapot!
  Jeff Goldblum mellett Sigourney Weavernek, Christopher Walkennek és a Ragyogás sztárjának, Shelley Duvallnak is jutott benne egy-egy kisebb szerep. És akárcsak a Manhattannek és a Zelignek, az Annie Hallnak is a Keresztapával világhírűvé lett Gordon Willis volt az operatőre.

Komment írásához

 • Ha történetesen meleg férfiak vagyunk, és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy egy szintúgy hímnemû egyed duzzadt ajkaival a nyakunkat, ad absurdum a combbelsõnket cirógatja, jó okunk van feltételezni, hogy az a másik személy is meleg. De hogyan jutunk el idáig? Milyen jelekbõl következtethetünk arra, hogy érdemes-e valakinél bepróbálkozni? Avagy: honnan ismerszik meg a buzi?

  Szerző
  Jobbágy Tamás
  Posztolva
  2005/3. (01. 20.)
  Kommentek
  0
 • Az utóbbi húsz évben London hitelt érdemlõen kellette magát a melegek fõvárosa szerepében. A múlt heti meleggyilkosság meg a melegek elleni sorozatos támadások a másság ünneplésénél sokkal ellentmondásosabb szociokulturális viszonyra világítanak rá.

  Szerző
  Forrai Éva
  Posztolva
  2004/46. (11. 11.)
  Kommentek
  0
 • Az izraeli hadseregben a sikeres helytállás társadalmi elismerést is jelent. A periferikus és kisebbségi csoportok számára különösen fontos, hogy bekerüjenek, ez mintegy elismerteti legitimitásukat. A feministák az utóbbi évtizedekben azért harcoltak, hogy a hadsereg kiválasztott alakulataiba is beengedjék a nõket. Ma már tagjai lehetnek a legelitebb egységeknek, harci pilótaként dolgozhat-nak, sõt a jelenlegi katonai szóvivõ is hölgy. Z. Katalin éppen katonai szolgálatát tölti. És élvezi.

  Szerző
  Shiri Zsuzsanna
  Posztolva
  2004/34. (08. 19.)
  Kommentek
  0
 • A nõi alkoholisták számának növekedése a nyolcvanas évek elején vált szembetûnõvé. Azóta sincs csökkenés.

  Szerző
  Wolgemuth Brigitta
  Posztolva
  2004/34. (08. 19.)
  Kommentek
  0
 • Az EU soros elnökségét ellátó Hollandia miniszterelnöke úgy nyilatkozott, hogy bár a terrortámadások nyomán fokozódó iszlámellenességnek nem szabad befolyásolnia Törökország pozícióját, a csatlakozási tárgyalások idén decemberben esedékes megnyitása azon is múlik, hogy a törökök hajlandóak-e az európai normák szerint elfogadható emberi jogi állapotokat teremteni országukban. Vonatkozik mindez a nõkkel való bánásmódra is.

  Szerző
  Hevesi Flóra
  Posztolva
  2004/34. (08. 19.)
  Kommentek
  0
 • "Ja, az a csupacsaj buli? Nem az ilyenek szoktak hajtépéssel végzõdni?"

  Szerző
  Munk Veronika
  Posztolva
  2004/34. (08. 19.)
  Kommentek
  0
 • Miért kevés a nõi nõgyógyász, mi a különb-ség a férfi és a nõi nõorvos között, és miért választja a páciens egyiket vagy a másikat?

  Szerző
  - sisso -
  Posztolva
  2004/34. (08. 19.)
  Kommentek
  0
 • Magyarországon a feminizmus valahogy kiheverte központosított múltját, mára a rendszerváltás utáni ideológiai ûrt is, így a nõk most új utakat keresnek a modern Európa felé. Nagy-Britannia asszonyai már a feminizmus második hullámát is rég elbúcsúztatták, receszszióról beszélnek, és manapság rendületlen nosztalgiával kutatják az elõdöket.

  Szerző
  Szilágyi Szilvia (Tûsarok)-Simon Andrea (British Council)
  Posztolva
  2004/27. (07. 01.)
  Kommentek
  0
 • Shakespeare korában, ahogy az - a Szerelmes Shakespeare címû film (1998) nyomán is - köztudomású, minden színpadi szerepet férfi játszott, így minden nõi szerep alakítója eleve kettõs játékot ûzött: eljátszotta, hogy nõ, és azt is, hogy kicsoda az a nõ.

  Szerző
  Brrazil
  Posztolva
  2004/27. (07. 01.)
  Kommentek
  0
 • A gender (társadalmi nem, amely kifejezés hangsúlyosan elkülönül a szextõl, vagyis a nemiségtõl) egy társadalomkritikai nézõpont; a nemek aspektusára fordít le már létezõ diszciplínákat. A genderkutatások elsõsorban a történettudomány, a pszichológia, a szociológia, a nyelvészet, az irodalom és a filozófia területén értek el átütõ sikereket, de gyakorlatilag nincs olyan tudományterület a világon, amelyet ne kezdtek volna ebbõl a szemszögbõl vizsgálni. Egyfajta gyûjtõnévrõl van tehát szó, amely a különbözõ diszciplínák hasonló megközelítését jelöli. Akadémiai szintû kutatása az Egyesült Államokban már a 60-as években megindult. Magyarország egyetemein a többi szocialista utódállamhoz hasonlóan a 90-es években kezdtek kiépülni kisebb kutatómûhelyek. A legfontosabb központok a Central European Universityn (CEU), a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen (BKÁE) és az ELTE Társadalomtudományi Karán találhatók, mindenütt más - és egymással szemben szkeptikus - szemlélettel. De az elmúlt pár évben Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon is kezdetét vette az intézményesülés, és az általunk megkérdezettek nyilatkozatai alapján azt sem mernénk állítani, hogy lasszóval toboroznák hallgatóikat. Ellenkezõleg, az érdeklõdés egyre nagyobb - ráadásul Hadas Miklós szociológus, a BKÁE Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központjának egyik vezetõje szerint az õ mellékszakirányukon például a diákok kétharmada fiú. (Ez persze elszigetelt jelenség a térségben.)

  Szerző
  Eörsi Sarolta
  Posztolva
  2004/27. (07. 01.)
  Kommentek
  0
 • A nevetés az emberiség nagy adománya, javíthatja a javíthatatlant, és bírhatóvá teszi a kibírhatatlant. Ezért a történelmileg leghátrányosabb helyzetbe szorult társadalmi csoportok - például a nõk is - joggal igényelhetik és élvezhetik az élet leggazdagabb erõforrását: a humort.

  Szerző
  Anna Loutfi
  Posztolva
  2004/27. (07. 01.)
  Kommentek
  0
 • Az egészséges és fogyatékkal élõ táncosokat integráló angol társulat már 2002-ben sikert aratott a Szigeten. Májusban ismét itt jártak a Trafóban, egy újabb, tabukat és elõítéleteket döntögetõ elõadással. Ekkor beszélgettünk kerekes székes alapítójukkal.

  Szerző
  Csisztu Zsuzsa
  Posztolva
  2004/27. (07. 01.)
  Kommentek
  0
 • "Hogyan lehetséges, hogy (...) az urak (..) majd' minden reggel úgy olvasnak az újságban (...) nõk ütlegelésérõl, megégetésérõl, összerugdosásáról, hogy egyszer sem nyitják ki a szájukat és mondják: Ennek véget kell vetni! Nem tûrhetjük tovább!"

  Szerző
  Morvai Krisztina
  Posztolva
  2004/27. (07. 01.)
  Kommentek
  0
https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N9356.3064282ADA-MANCS-ROS-DES/B20258930.204432256;dc_trk_aid=404585362;dc_trk_cid=92488506;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=