Annie Hall 40 éves

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 16:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Breaking news! Brooklyn 40 éve nem tágul.

false

Az emberiség pont 40 éve idézi az Annie Hall poénjait, a „világegyetem tágul, Brooklyn nem tágul”-tól a „nem szokom le a maszturbálásról, mert így olyasvalakivel szexelek, akit szeretek”-ig. Mostanra valószínűleg a tornatanárok, a birtokháborító pókok és a Los Angeles-hívők is szívükbe fogadták Woody Allen legviccesebb filmjét, melyben még a nagyon fiatal Jeff Goldblumnak is jutott egy poén.

Woodyval volt szerencsénk személyesen is találkozni, interjúink itt és itt olvashatók.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 16:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3 yoyo
  yoyo
  2017. április 21., péntek 16:02
  hallal vagy hall-lal vagy mivel
 2. 2 yoyo
  yoyo
  2017. április 21., péntek 16:02
  Marshall McLuhan is az Annie Hallal futott be igazán.
 3. 1 tiszapolgári
  tiszapolgári
  2017. április 21., péntek 08:36
  Boldog születésnapot!
  Jeff Goldblum mellett Sigourney Weavernek, Christopher Walkennek és a Ragyogás sztárjának, Shelley Duvallnak is jutott benne egy-egy kisebb szerep. És akárcsak a Manhattannek és a Zelignek, az Annie Hallnak is a Keresztapával világhírűvé lett Gordon Willis volt az operatőre.

Komment írásához

 • A gender (társadalmi nem, amely kifejezés hangsúlyosan elkülönül a szextõl, vagyis a nemiségtõl) egy társadalomkritikai nézõpont; a nemek aspektusára fordít le már létezõ diszciplínákat. A genderkutatások elsõsorban a történettudomány, a pszichológia, a szociológia, a nyelvészet, az irodalom és a filozófia területén értek el átütõ sikereket, de gyakorlatilag nincs olyan tudományterület a világon, amelyet ne kezdtek volna ebbõl a szemszögbõl vizsgálni. Egyfajta gyûjtõnévrõl van tehát szó, amely a különbözõ diszciplínák hasonló megközelítését jelöli. Akadémiai szintû kutatása az Egyesült Államokban már a 60-as években megindult. Magyarország egyetemein a többi szocialista utódállamhoz hasonlóan a 90-es években kezdtek kiépülni kisebb kutatómûhelyek. A legfontosabb központok a Central European Universityn (CEU), a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen (BKÁE) és az ELTE Társadalomtudományi Karán találhatók, mindenütt más - és egymással szemben szkeptikus - szemlélettel. De az elmúlt pár évben Szegeden, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon is kezdetét vette az intézményesülés, és az általunk megkérdezettek nyilatkozatai alapján azt sem mernénk állítani, hogy lasszóval toboroznák hallgatóikat. Ellenkezõleg, az érdeklõdés egyre nagyobb - ráadásul Hadas Miklós szociológus, a BKÁE Társadalmi Nem- és Kultúrakutató Központjának egyik vezetõje szerint az õ mellékszakirányukon például a diákok kétharmada fiú. (Ez persze elszigetelt jelenség a térségben.)

  Szerző
  Eörsi Sarolta
  Posztolva
  2004/27. (07. 01.)
  Kommentek
  0
 • A nők sokszor úgy érzik, hogy a nőgyógyászati rendeléseken még az átlag beteg magyarnál is rosszabb helyzetben vannak. Hogy miért? A cikksorozat huszonöt 20 és 70 közötti értelmiségi fővárosi és vidéki nő nőgyógyászati élményei alapján vizsgálja az okokat.

  Posztolva
  2004/15. (04. 08.)
  Kommentek
  0
 • A női autóvezetőket nemcsak a férfiak, de a nők jelentős része is ügyetlen sofőrnek tartja. Magyarországon azonban nem létezik olyan statisztikai vagy kutatási adat, ami alátámasztaná ennek a vélekedésnek az igazságát. A számokból egyértelműen kiderül: ha elütik az embert, jobban jár, ha nő a gázoló.

  Posztolva
  2004/15. (04. 08.)
  Kommentek
  0
 • A családbarát munkahelyért A Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium és az Esélyegyenl›ségi Kormányhivatal megbízásából a Foglalkozta-tási Hivatal meghirdeti kis-, közép- és nagyvállalatok, valamint költségvetési szervek és alapítványok kategóriájában a Családbarát Munkahely 2004 Díjat. Adatlap és a pályázatot bemutató részletes tájékoztató letölthet› a minisztérium honlapjáról: www.fmm.gov.hu. A pályázat beadási (postázási) határideje: 2004.

  Posztolva
  2004/15. (04. 08.)
  Kommentek
  0
 • Magyarországon még nagyon kevés férfi foglalkozik főállásban vagy akár félben gyermeke gondozásával. Aki mégis, az inkább anyagi megfontolásból, mint érzelmi igényei miatt. Mi lehet ennek az oka?

  Posztolva
  2004/15. (04. 08.)
  Kommentek
  0
 • Ebben az évben egy tréninget tartanak Budapesten: 2004. április 27-29.

  Posztolva
  2004/8. (02. 19.)
  Kommentek
  0
 • A nemek közötti digitális megosztottsággal foglalkozó, négy évig tartó nemzetközi felmérés eredményeit január végén, a Strategies of e-Inclusion: Gender in the Information Society (A befogadás mód-szerei: nemek az információs társadalomban) című brüsszeli konferencián foglalták össze. Magyarországon azonban még az is kérdés, van-e legitimitása a problémának.

  Posztolva
  2004/8. (02. 19.)
  Kommentek
  0
 • Minden jóérzésű kékharisnya kötelező olvasmánya lehetne a negyvenegy magyar és külföldi szereplőt felsorakoztató Költőnők antológiája. Az először 1947-ben megjelent kötet szerkesztői a Babits halála után háttérbe szorult Török Sophie és a fiatal tehetség, Kótzián Katalin voltak.

  Posztolva
  2004/8. (02. 19.)
  Kommentek
  0
 • Számtalan publikáció tárgyalja a csecsemőkort, a pubertást, melyek csupán néhány hónapot/évet jelentenek az ember életében. Nem mintha a különböző életszakaszok hossza arányban lehetne a fontosságukkal, de méltatlanul keveset foglalkozunk az öregedéssel, életünknek azzal a periódusával, melyben akár több évtizedet is megélünk.

  Posztolva
  2004/8. (02. 19.)
  Kommentek
  0
 • A magyar média híreiben a nők ritkán és sematikus szerepekben jelenhetnek meg: szakértőként komoly ügyekben a legritkábban juthatnak szóhoz, inkább passzív áldozatként vagy férfiak hozzátartozóiként említik, fotózzák és idézik őket.

  Szerző
  Margit Patrícia
  Posztolva
  2004/1. (01. 08.)
  Kommentek
  0
 • Ugye, mindenki fel tudja idézni a fűzőben felnövő kis infánsnőt Velazquez képeiről? Noha a társadalom a csecsemőket még akkor sem kötelezhette fűzőviseletre, a tizennyolcadik századig a gyerekdivat a felnőttek ruházkodásának kicsinyített mása volt.

  Szerző
  Szécsi Noémi
  Posztolva
  2004/1. (01. 08.)
  Kommentek
  0
 • (A festő megjegyzései a címlapképhez, amely eredetileg

  Posztolva
  2004/1. (01. 08.)
  Kommentek
  0
 • A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NaNe) munkatársa. A köztársasági elnök tavaly a Magyar Köztársasági Érdemrend polgári tagozatának lovagkeresztjével tüntette ki.

  Szerző
  Szilágyi Szilvia
  Posztolva
  2004/1. (01. 08.)
  Kommentek
  0
https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N9356.3064282ADA-MANCS-ROS-DES/B20258930.204432256;dc_trk_aid=404585362;dc_trk_cid=92488506;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=