Annie Hall 40 éves

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 16:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Breaking news! Brooklyn 40 éve nem tágul.

false

Az emberiség pont 40 éve idézi az Annie Hall poénjait, a „világegyetem tágul, Brooklyn nem tágul”-tól a „nem szokom le a maszturbálásról, mert így olyasvalakivel szexelek, akit szeretek”-ig. Mostanra valószínűleg a tornatanárok, a birtokháborító pókok és a Los Angeles-hívők is szívükbe fogadták Woody Allen legviccesebb filmjét, melyben még a nagyon fiatal Jeff Goldblumnak is jutott egy poén.

Woodyval volt szerencsénk személyesen is találkozni, interjúink itt és itt olvashatók.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 16:44
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  yoyo
  2017. április 21., péntek 16:02
  hallal vagy hall-lal vagy mivel
 2. 2
  yoyo
  2017. április 21., péntek 16:02
  Marshall McLuhan is az Annie Hallal futott be igazán.
 3. 1
  tiszapolgári
  2017. április 21., péntek 08:36
  Boldog születésnapot!
  Jeff Goldblum mellett Sigourney Weavernek, Christopher Walkennek és a Ragyogás sztárjának, Shelley Duvallnak is jutott benne egy-egy kisebb szerep. És akárcsak a Manhattannek és a Zelignek, az Annie Hallnak is a Keresztapával világhírűvé lett Gordon Willis volt az operatőre.

Komment írásához

 • Hazai vizsgálatok azt mutatják, hogy háromszor annyi nő szenved pánikbetegségben, mint amennyi férfi - bármely életszakaszt tekintve.

  Szerző
  Bene Zsófia
  Posztolva
  2004/1. (01. 08.)
  Kommentek
  0
 • Esélyegyenlőségi tervek A munkahely és a család öszszehangolása, valamint a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása volt a témája az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal, a Nemzeti ILO Tanács és a szakszervezetek részvételével decemberben rendezett "A nemek közötti esélyegyenlőség előmozdítása a munkahelyen kollektív tárgyalások útján és a családbarát munkahely" című konferenciának. Az esélyegyenlőségi törvény értelmében 2004-ben valamennyi állami vállalatnak tervet kell készítenie arra, hogyan kívánja megteremteni az egyenlő elbírálást nő és férfi munkavállalói számára.

  Posztolva
  2004/1. (01. 08.)
  Kommentek
  0
 • A kortársak - érdemeire való tekintettel - tapintatosan szemet hunytak, amikor Virginia Woolf 1929-ben megjelentette az előző évben tartott két előadása kibővített és esszévé alakított szövegét.

  Szerző
  Pásztor Ágnes
  Posztolva
  2004/1. (01. 08.)
  Kommentek
  0
 • Három és fél évig heti rendszerességgel mosolygott ránk az Auchan termékkatalógusából.

  Szerző
  - vajdapéter -
  Posztolva
  2003/45. (11. 06.)
  Kommentek
  0
 • Az idei Nobel-békedíjat az ötvenhat éves iráni Sirin Ebadi kapta a demokráciáért, különösen a nők és a gyermekek jogaiért vívott harcáért.

  Szerző
  Orosz Ildikó
  Posztolva
  2003/45. (11. 06.)
  Kommentek
  0
 • "Szárba szökkent Heller Ágnes" - mondta nemrég egy irodalmár Kiss Noémiről. Hasonlata azt illusztrálja, hogy szerzőnk csupán az elején tart egy csillogó, nagy ívű pályának. Mások szerint az sem lehetetlen, hogy ő lesz az ELTE első női rektora.

  Szerző
  Szécsi Noémi
  Posztolva
  2003/45. (11. 06.)
  Kommentek
  0
 • "A nők azt mondják, hogy a nyelv, amit beszélünk, megmérgezi a hangrést, a nyelvet, a szájpadlást, az ajkakat. Az, amit beszélünk, olyan szavakból áll, melyek megölnek minket. Azt mondják, a nyelv, amit beszélünk, olyan jelekből áll, melyek, ha rendeltetésszerűen használjuk őket, olyan jelentéssel bírnak, amit a férfiak adtak nekik."

  Szerző
  Czapáry Veronika
  Posztolva
  2003/45. (11. 06.)
  Kommentek
  0
 • A roma lakodalom látványa a nem cigányok többségének olyan, mint a bika szeme előtt lobogtatott vörös lepel: sok roma együtt, boldogan ünnepelve, autonómiájuk és identitásuk tudatában. Minimum fejcsóválás, mondjuk a hangoskodás miatt. Lenéző mosoly a cifra kölcsönzői báli ruhák és "mit panaszkodnak akkor ezek" morgás az aranyak tündöklése láttán. A rokonok sokaságát kézenfekvő hangoskodó tömegnek észlelni, a lánykérés rítusát késelésig is elfajulható veszekedésnek, a testvérek iránti tiszteletet és a családfők közötti egyenlőség cigány ideáljáért vívott presztízsharcot szemérmetlen rongyrázásnak, az idő sajátos strukturálását zűrzavarnak vagy lehetetlenkedésnek. Mondjuk egy roma lakodalom esetében lehetséges egy olyan, pontosnak hitt kép megkonstruálása, melynek semmi köze a megismeréshez és a valósághoz. A teljességgel értelmetlen, ám annál elítélőbb és bántóbb konstrukció - egyszóval az ostobaság - vezet egy bizonyos bazi nagy roma lagzihoz, de dokumentumfilmnek nevezett kukkolásokhoz, valamint egyéb, tévéműsorokhoz előhúzható és tetszőlegesen értelmezhető vágóképekhez is.

  Szerző
  Bódis Kriszta
  Posztolva
  2003/45. (11. 06.)
  Kommentek
  0
 • Tekintve, micsoda forradalmi változást hozott annak idején a nők számára kifejlesztett tabletta, érdemes meggondolni, miért lesz ez jó a férfiaknak.

  Szerző
  Pál Kata
  Posztolva
  2003/45. (11. 06.)
  Kommentek
  0
 • Ki volt a történelemben az első hímsoviniszta, aki orvosi kérdést csinált a női nemi vágyból? És mi köze ennek a vibrátorhoz? E zavaros történetet Rachel P. Maines: Az orgazmus technológiája, a "hisztéria" és a vibrátor, és a nők nemi kielégülése (The Technology of Orgasm, "Hysteria" and the Vibrator, and Women`s Sexual Satisfaction) című munkája alapján szálazza szét szerzőnk.

  Szerző
  Forrai Éva
  Posztolva
  2003/41. (10. 09.)
  Kommentek
  0
 • Csak a tavalyi évben négy rangos elismerést kapott riporteri munkájáért: a Sajtópáholy díjat riporter kategóriában, az év riportere lett, az Orvosi Kamara Médiadíját, valamint a Cosmopolitan Te vagy a legjobb című elismerését a média kategóriában. Most a TV2 Napló című műsorának riportereként dolgozik.

  Posztolva
  2003/40. (10. 02.)
  Kommentek
  0
 • Nem messze az "élethűen" cs. és kir. sörözőtől, túl a pizsamát méretre készítő úri szabóságon, az Ernst Múzeum bejárata előtt kitartóan csöng egy régi telefon. A felemelt kagylóból Karády Katalin rekedt hangja szól, kinek a cigarettavég hamvad, ki saját vesztén merenghet el, anyáink-nagyanyáink pedig gyors léptekkel iramodnak fel a lép-csőkön, hogy nosztalgiázzanak egy kicsit.

  Szerző
  - decker -
  Posztolva
  2003/40. (10. 02.)
  Kommentek
  0
 • "Egy mell elvesztése sokkal kisebb tragédia egy anya elvesztésénél." Ez a szlogen és a fekete-fehér óriásplakát a megzakkant családdal akkor lesz hihetővé, amikor valami infernális tévedés okán veled közli a kedves, szemüveges patológusnő, aki előző nap tűt szúrt a melledben lévő csomóba: rákos vagy.

  Szerző
  Bene Zsófia
  Posztolva
  2003/40. (10. 02.)
  Kommentek
  0
https://ad.doubleclick.net/ddm/trackclk/N9356.3064282ADA-MANCS-ROS-DES/B20258930.204432256;dc_trk_aid=404585362;dc_trk_cid=92488506;dc_lat=;dc_rdid=;tag_for_child_directed_treatment=