Gálvölgyi János és a pártok

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 17:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Miért nem állt a jeles színművész egyetlen párt mellé sem?

false

 

Fotó: Németh Dániel

A 168 Óra készített interjút Gálvölgyi Jánossal, aki a Hullaégető című darab főszerepét, Karel Kopfrkingl krematóriumi dolgozót alakítja. Az interjú végén a színész pártpolitikai nézetei is szóba kerültek:

„Azért nem álltam soha egyetlen párt mellé sem, mert akkor nem mondhatom azt, pártbecsületből, hogy »hülyék vagytok«. Én a magam pártján állok. Eszembe jutott egy személyes történet: kisebbik lányomat fürdettük, pelenkáztuk, gyönyörű, szőke kislány volt. És egyszer csak a nejem megszólal: »Ilyen gyerekeket vágtak a falhoz.« Ezekkel az eszmékkel nem lehet engedékenyen bánni, hogy most egy kicsit vonulgatnak, egy kicsit lövöldöznek, ezt nem lehet elintézni »két pofonnal«. Ezzel nem hiszem, hogy valami aktuálpolitikai dolgot mondtam volna, ezek örök érvényű dolgok, és aki ebbe nem gondol bele, az szégyellje magát…”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. ápr. 20., 17:21
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 12
  hapci
  2017. április 21., péntek 19:27
  Mocsok tündék őrzik a területüket...

 2. 11
  szegedi789
  2017. április 21., péntek 13:39
  Érdemben, sajna, kassaisonka, nem tud reagálni. Előbbi soraival mit kezdjen az ember ???
  Húúúú... És mégegyszer húúúúú... Ilyenekre nincs felkészülve az ember...
  De mindegy is, kár önre vesztegetni mondatokat. Válaszának "minősége" mindent megmagyaráz.
  Bár köszönetet ezért ne várjon.
  Ilyet is láttunk. Ez van.
 3. 10
  KassaiSonka
  2017. április 21., péntek 13:30
  Jut eszembe, átlag 3-4 óránként kapom a frissítéseket. Úgyhogy barátilag: Ennyi idő alatt kellene valamit kitalálni. Nem nagy ügy, szerintem ez bármire elég.

 4. 9
  KassaiSonka
  2017. április 21., péntek 13:22
  Pedig, nincs mit tagadni, ez is köztudott, kedves grrr kolléga. Mert a tények makacs dolgok, mint ahogy azon sem kell okvetlenül őrjöngeni, ha egy kamuprofilosnak sokadszori vírus-injektációval sem sikerül a gépemre betörni. Van ilyen. Mint említettem anno, minden elmúlik egyszer, ilyen ez a szelavi, lónak is négy lába van, mégsem tud beszélni, stb., stb...

 5. 8
  szegedi789
  2017. április 21., péntek 13:03
  Kassaisonka álszent monológja után egyébként örülök, hogy nem azzal jött megint , miszerint ez köztudott... Heti hetesben, rádiókabaréban, g. showban nyilván sose volt egy kivetni való tartalom se... Sose volt nő-, roma-, biciklis-, stb stb. ellenes, sztereotíp megnyilvánulás. Nem voltak egyértelmű pártszimpátiák. Vagy helyesbítek, pártszimpátia az túl enyhe kifejezés. Arról meg nem is beszélve, Kossuth-díj nemcsak vérfideszes közönségnek nem tetszett... Ja, és ez a szélsőségek elleni nagy kiállásban egy apró, pindurka hiba van, hogy olyanokkal szimpatizálni, akiknek egyetlen politikai teljesítménye a jóléti populizmus mellett az állandó fasiztázás-nácizás volt... Hááát... Ismerős recept...

  Ladislav Fuks regény mindenkinek ajánlott.
 6. 7
  yoyo
  2017. április 21., péntek 12:13
  az "ilyen szőke kislányokat csaptak falhoz" dolgot másodjára se értem. Kik csapkodták és hogy a feleségnek miről jutott eszébe.
 7. 6
  tiszapolgári
  2017. április 21., péntek 11:03
  Jó pár évvel ezelőtt láttam A hullaégető c. csehszlovák filmet, Gálvölgyi János szinkronizálta Rudolf Hrušínskýt, és ez azért maradt meg bennem, mert nagyon jól csinálta, az irritálóan kenetteljes, papos hanghordozása tökéletesen passzolt a pedáns és udvarias kisember figurájához.
  Egyébként a hatvanas években egyáltalán nem volt példa nélküli ez a fajta filmes szembenézés, a szintén csehszlovák Üzlet a korzón vagy a Páger Antal főszereplésével készült Utószezon is hasonló témával foglalkozott.
 8. 5
  KassaiSonka
  2017. április 21., péntek 10:32
  Kedves hozzászólók itt alant, az egy "sartorius" kivételével, tökéletesen érthetővé teszik, hogy ma Magyarországon miért nincs remény semmire, aminek akár a legcsekélyebb értelme is lenne, lehetne.

  Kedves hozzászólók itt alant ugyanis elég nyilvánvalóan és igen nagy valószínűséggel a magasan kvalifikált értelmiségiek közül kerülnek ki, de megnyilvánulásaikban annyi a betegesen vak dük, értelmetlenül gonosz, mi több, egyenesen aljas indulat, továbbá a magyar politikára annyira jellemző érvénytelen, értelmetlen, hazugul rosszindulatú vádaskodás, hogy aki nem tudja, hol él, az akár csodálkozva kérdezhetné, hogy akkor mit várhatunk ilyen tekintetben egy átlagos szavazótól?

  Viszont aki itt tudja, hol él, az ilyet nem kérdez. Mindez ugyanis tényleg "Magyarország kicsiben".

 9. 4
  yoyo
  2017. április 21., péntek 09:31
  Jó nagy baromságokat beszél.
  az valami magyar becsípődés, hogy ha egy párttal szimpatizálsz, akkor onnantól kezdve homály baromként kell szajkózni a hivatalos pártszöveget, kritika pedig nuku.
  Ez persze a magyar pártok rémséges minőségét is jellemzi, de ettől még nem kell ilyen dumára ráfeküdni.
  Amúgy meg gálvölgyi úr politikai kötődéseit nem kerül túl nagy erőfeszítésbe felvázolni.
  Ő és jónéhány gyakori megszólaló sokat tett azért, hogy a baloldal elfogultságait, hiedelmeit joggal lehessen ócsárolni.
 10. 3
  sartorius
  2017. április 21., péntek 03:29
  Mo kicsiben: alfréd...
  Akinek van velemenye, beskatulyazzak + ocsaroljak, es nem hiszik el, hogy vki nem vakon hivo egy partban. Mert mindent jobban tudnak...

Komment írásához