Időt nyerne az önkormányzat: meghosszabbítják egy kicsit Jordán kinevezését

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 24., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Jövő őszig maradhat.

Ideiglenesen, de maradhat Jordán Tamás a Weöres Sándor Színház élén. Eredetileg március 2-án döntött volna a szombathelyi önkormányzat arról, hogy ki vezesse a következő időszakban a színházat. A két pályázó közül Dér András február végén visszalépett, míg az alapító-igazgató Jordán Tamás pályázatát érvénytelenítették. Az ügy nem csak szakmai berkekben kavart nagy port, számos színész és rendező támogatása mellett a hír hallatán, közel 2000 ezer ember tiltakozott a színház épülete előtt.

A történtekről részletesen írtunk itt, itt és itt is.

Jordán Tamás már március elején kijelentette, hogy újra fog indulni, és már akkor felvette javaslatát, amit most elfogadni látszik a városi közgyűlés. Így Jordán megbízatása 2018 szeptemberéig tart majd, biztosítva a lehetőséget arra, hogy az új évad el tudjon indulni..

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. márc. 24., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  reuters
  2017. március 24., péntek 21:43
  A jó hír mellé egy másik jó hír. Jordán Tamás könyvet írt, visszaemlékezést, elmélkedést. Nagyon jó.
  Íme egy rövid részlet a "Hátrametszés" c. könyvéből:
  Kapováron, a rendszerváltás előtt, a meredek mondanivalójú daraboknál sem kellett színészként semmitől sem tartanom. Nem volt felelősségem, hiszen nem én mondtam azt, hanem az író vagy a rendező adta számba a mondatokat. Félni adott esetben csak az igazgatónak vagy a rendezőnek volt oka. Mi, színészek együtt voltunk lélekben, kerestük magunkat, és igyekeztünk felfedezni és kiteljesíteni a bennünk levő művészt. Szentség volt a hivatásunk. A rendszerváltás után szinte egy csapásra megváltozott a helyzet. Egyik napról a másikra megszületett a Mi és Ők megkülönböztetés. Mindegy volt, hogy mit játszottál és hogyan, a fontos jellemződ az lett, hogy hozzánk vagy hozzájuk tartozol-e.

Komment írásához