Lábán-díjat kapott Hód Adrienn és Horváth Csaba

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 10., 16:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A táncszakmában osztottak elismerést.

Horváth Csaba V. Vonósnégyes és Hód Adrienn Grace című koreográfiái nyerték el a 2016-os esztendő legkiemelkedőbb táncelőadásainak járó Lábán Rudolf-díjat. Az alkotók Sárosdi Lillától és Zsótér Sándortól vehették át a díjjal járó plaketteket, az estet Bombera Krisztina vezette, a programot pedig a Hodworks társulat interaktív performansza színesítette – olvasható a Trafó közleményében. (Mindkét díjazottal  készítettünk interjút az elmúlt években, Hód Adriennel itt, Horváth Csabával pedig itt.)

A Lábán Rudolf-díjat 2005 őszén alapította a Trafó Kortárs Művészetek Háza és a MU Színház azzal a céllal, hogy népszerűsítse és elismerje a magyar kortárs tánc legszínvonalasabb alkotásait és alkotóit. Az elismerést a XX. századi európai modern táncművészet legjelentősebb újító személyiségéről, Lábán Rudolfról nevezték el az alapítók, odaítélésére pedig olyan független esztéták, kritikusok és szakújságírók közösségét kérték fel, akik évek óta rendszeresen elemzik, értelmezik és népszerűsítik a kortárs tánc-szcéna jelenségeit.

A zsűri a 2016-os év során Magyarországon bemutatott táncelőadásokat tekintette meg, majd a tagok megnevezték azt a 11  produkciót, amelyet méltónak tartanak a Lábán Rudolf-díj elnyerésére. A kritikusokból és szakújságírókból álló testület közvetlenül a díj átadása előtt titkos szavazással döntött arról, hogy mely két produkció alkotója kapja az elismerést.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 10., 16:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. május 10., szerda 20:17
    Gratulálok.

Komment írásához