Az Apple és az IKEA egy olyan alkalmazást fejleszt, amivel előre le tudod csekkolni, hogyan fog kinézni a bútor a lakásodban

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 19., 18:52
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Két húsgolyó között döntheted el, passzol-e a szobádba a LUGNVIKMALSJÖ kanapé.

Miután az Apple idei fejlesztői konferenciáján bejelentette, hogy elkezdett foglalkozni a kiterjesztett valósággal (AR – augmented reality), amin például a tavalyi nyár őrülete, a Pokémon GO is alapult, az IKEA rögtön rá is ugrott a dologra. Az Appleblog arról ír, hogy a svéd bútorgyártó már fejleszti is a saját appját az Apple-féle technológia segítségével, ami egy végtelenül egyszerű, mégis nagyszerű ötleten alapul. „A programmal a saját otthonunkban nézhetjük meg a bútorokat, méretarányosan beállítva a megfelelő helyekre, és egy kattintással meg is vásárolhatjuk azokat” – írja a blog. Szóval még csak a boltba sem kell elvonszolnunk magunkat (de ha nagyon akarjuk, ezt is megtehetjük), elég ha otthon megnyitjuk az appot, és telefonunkat vagy a tabletet megfelelően mozgatva láthatjuk, hogyan fog kinézni valamelyik kimondhatatlan nevű IKEA-bútor a szobánkban.

false

 

Fotó: YouTube/IKEA

Az Appleblog szerint azért is érdekes a fejlesztés, mert az IKEA néhány éve bemutatott már egy hasonló alkalmazást, de most valószínűleg valami komolyabbra készülnek. Az app ősztől lesz letölthető.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. jún. 19., 18:52
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  tiszapolgári
  2017. június 19., hétfő 19:57
  Mivel sem mobilom, sem tabletem, sem appom nincs, azt találtam ki, hogy elmegyek az Ikeába, egy papírlapra lerajzolom a bútort, és itthon megnézem, hogyan mutatna a lakásban.
  Vagy még jobb, ha itthon lerajzolom a lakást, és az Ikeában nézem meg, hogyan mutatna benne a bútor.
  Lerajzolom a számat is, megnézni, hogyan mutatnának benne a húsgolyók.

Komment írásához