Az MTA és az Európai Űrügynökség közös üzleti inkubátorházat nyitott Budapesten

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 02., 20:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A végtelenbe és tovább!

ESA BIC (Business Incubation Centre) Hungary – így hívják az ESA (Európai Űrügynökség) és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Wigner Fizikai Kutatóközpontja által közösen létrehozott üzleti inkubátorházat, amelyet ma nyitottak meg Budapesten. A létesítmény célja azoknak a startupoknak a támogatása, amelyek űrtechnológiai fejlesztéseket kívánnak hétköznapi használatra szánt termékeikbe, szolgáltatásaikba beépíteni.
Tandi Zsuzsanna, az ESA Magyarországi Üzleti Inkubátorházának vezetője a megnyitón közzé is tette az inkubátorház első felhívását:
– várják azoknak a vállalkozásoknak a jelentkezését, amelyek űrtechnológiát kívánnak földi termékük vagy szolgáltatásuk kialakításánál felhasználni. Az érintett cégek 2018. október közepéig adhatják be pályázataikat az intézet honlapján.
A programba legfeljebb öt éve működő startupok pályázhatnak, a kiválasztott projektek pedig 50 ezer euró vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el. Ezt a cégek felhasználhatják a befektetői bemutatkozáshoz való felkészülésükre, az első prototípus megalkotására, az üzleti terveik kidolgozására – tehát projektindulásokat segítő támogatásról van szó.

Török Ádám, az MTA főtitkára a megnyitón azt is elmondta, hogy a beruházás az Akadémia saját forrásaiból és az ESA támogatásából valósult meg, és hogy az inkubátorház egyben lehetőséget jelent arra, hogy az MTA saját inkubátorházaként is működhessen.

MTI
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 02., 20:35
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. július 03., kedd 07:54
    Már értem, miért akarja saját kézbe venni Orbán az MTA költségvetését. Ezek a butuskák űrinkubátorházat tesznek Budapestre a felcsúti űrállomás helyett!

Komment írásához