Jön: medúzachips

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 02., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha unja már a krumplit. Pár évet még várni kell rá sajnos.

A medúza Ázsia néhány részén különleges fogásnak számít. A medúzát azonban nem lehet csak úgy megfőzni. Az előkészítés egy hónapos folyamat, melynek során egy speciális oldatban áztatni a medúzákat. Ez idő alatt a magas víztartalmú, gélszerű állagukból puhább, gumisabb textúrájuk lesz. Eddig azonban nem igazán értették, mi történik az oldatban a medúzával. Most dán kutatók egy új medúzatartósítási módszert dolgoztak ki, azt ezt bemutató módszert a Science Directben publikálták. Az etanolba áztatott medúza finom ropogós lesz, az így előállított medúzachips pedig – a szerzők reményei szerint – gasztroforradalmat is beindíthat. Csak győzzük kivárni. Jó étvágyat!

false

 

 

false
szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 02., 13:03
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához