Fekete György: Nem Orbán Viktor választott ki

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 11:22
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

false

Interjút adott a 168 Órának a Magyar Művészeti Akadémia idén leköszönő, teljhatalmú ura, Fekete György, aki szerint az MMA irányítása nem politikai feladat, s bár kritikusai gyakran felhánytorgatják neki, messze nem rendelkezik akkora hatalommal, mint amekkora Aczél Györgynek volt.

Az MMA-vezér kifejti, hogy őt bizony nem Orbán Viktor választotta ki, és az MMA sem Orbánék kegyeltje, hanem a magyar állam stratégiai partnere.

De vannak persze az örök áskálódók, akiket azért fizetnek, hogy naphosszat élezzék a konfliktusokat és áskálódjanak. Ők lennének – a köszörűkhöz is értő Fekete szerint – a kulturális köszörűsök. Az MMA-elnököt az interjú ezen pontján elragadja a schillingezés, Schilling Árpádot – nyilván ő a fő köszörűs – félművelt, tájékozatlan rendezőnek nevezi, akinek ugyan egyetlen előadását sem látta, de ez nem is baj, hiszen – jön a Fekete-féle vaslogika – Schilling „nyilván azért folyik bele a politikába, mert nem jelentős színházi rendező”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. aug. 10., 11:22
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  rworse
  2017. augusztus 12., szombat 15:02
  "Fogalmam sincs, miért kéne tehetségtelen, mások szétrugdalása és / vagy seggnyalás árán felkapaszkodott senkikkel interjút csinálni?"

  Hát, ezért. Erről.
 2. 9
  Valakicske
  2017. augusztus 12., szombat 00:45
  Fogalmam sincs, miért kéne tehetségtelen, mások szétrugdalása és / vagy seggnyalás árán felkapaszkodott senkikkel interjút csinálni? A fidesz 9/10-ed részét ilyenek teszik ki - maguktól még melegvízre sem telne nekik ...

  Ezekről régen lehet tudni, hogy kifélék, Fekete sem most kelt ki a tojásból, innentől kezdve pedig felesleges nekik az aktuálisnál is nagyobb teret biztosítani a zagyvaságaik elmondásához, illetve az éppen betanított hülyeségek ismételgetéséhez.
 3. 8
  rworse
  2017. augusztus 11., péntek 11:22
  Valakicske, 7
  "Mikrofonállvány, vagy sem, ezek ugyanazt a paneldumát nyomják (...) tehát elolvasva a velük készült interjút, fikarcnyival sem tudunk többet annál, mint előtte - márpedig ez lenne az újságírás célja."

  Ebben sok igazság van. Interjúban általában nagyon nehéz sarokba szorítani a kérdezettet, ha az nem akar sarokba szorulni. Ezzel együtt, muszáj próbálkozni interjúval is, az elemző cikkek, glosszák mellett. No és persze, a 168 Órát olvasók nem a 168 Órából fogják megtudni, hogy Fekete György milyen szardarab, akkor se, ha jól sikerül az interjú. De muszáj interjút készíteni a feketegyörgyökkel is. Muszáj.
 4. 7
  Valakicske
  2017. augusztus 11., péntek 10:43
  rworse (3)

  Ha 168órát veszek / olvasok, akkor nem ez a sok nímand érdekel, pláne nem az, hogy mit hazugál össze-vissza (egyik sem képes még akár töredéknyi igazmondásra sem, már nagyon régóta!), mert azzal kénytelen vagyok szembesülni szinte naponta, ha elém tolják őket a komplett magyar médiában - és tolják rendesen, abban hiba nincs.

  Mikrofonállvány, vagy sem, ezek ugyanazt a paneldumát nyomják - esetleg időnként, ha kiesnek a betanított szerepből, akkor elsütnek pár orbitális, sk. előállított ostobaságot is -, tehát elolvasva a velük készült interjút, fikarcnyival sem tudunk többet annál, mint előtte - márpedig ez lenne az újságírás célja. Ez pazarlás, az újságíró, a nyomdai papír és az én időm esetében egyaránt.
  Kérdezzenek olyan embereket ezek helyett, akik képesek élményt nyújtani a válaszaikkal, vagy újat mondani, vagy szimplán csak egy jóízű, emberi / hétköznapi beszélgetés példázatát megmutatni az olvasónak.
  Sem ez a szerencsétlen, önnön tehetségtelenségébe belegárgyult Fekete, sem senki más arról az oldalról NEM KÉPES ilyesmire.
 5. 6
  reuters
  2017. augusztus 11., péntek 09:00
  ennek a mostani rezsimnek a feketegyörgyök az alapemberei

  de hozzá lépest még egy rezsibiztos birkózóval is megértő vagyok
 6. 5
  tiszapolgári
  2017. augusztus 10., csütörtök 21:00
  Sajnálom, hogy októberben leköszön, kiváló elnök volt. Biztos vagyok benne, hogy az új beosztásában (a Nemzeti Seggnyalók Egyesülete élén) is töretlen lendülettel veti bele magát a dolgok sűrűjébe.
 7. 4
  szegedi789
  2017. augusztus 10., csütörtök 20:10
  De AKKOR KI ???? ÁLLJON ELŐ !!! :)
 8. 3
  rworse
  2017. augusztus 10., csütörtök 14:52
  erdőspéterkurvaanyád


  .,.,.,.,.

  Valakicske
  Azért nem mondhatni, hogy propagálja a 168 Óra. Kérdezi. Vitatja. Megítéli. Hogy ne csak mikrofonállványoknak nyilatkozzanak a NER-potentátok. Kifejezetten fontos, hogy ne csak mikrofonállványoknak nyilatkozzanak.


 9. 2
  Valakicske
  2017. augusztus 10., csütörtök 14:09
  ...mondja ezt az okleveles kirakatrendező.
  Fasza.

  Akibe kb. annyi szépérzék és elegancia szorult, mint hegedűszsuzsa szegénygyerekségi megbízottba és rogáncecília zeneimenedzserbe összesen.


  Amíg az ilyen .... kevéssé tájékozott (ámde a hívogató popót a szájuk előtt felismerő), viszont önművelésre képtelen csinovnyikok vígan lenyomhatnak egy nagyszerű, szociálisan érzékeny és társadalmilag végtelenül hasznos rendezőt (akár), addig itt változás nem lesz.
  A bunkó felső tízezernek a feketegyurkák kellenek, mert mellettük nem látszik, hogy ők még nála is műveletlenebbek pár fokkal.

  (Hogy a 168óra miért propagál egy ilyen embert, azt régóta nem értem. És ő már a sokadik NER-potentát ... és nem hiszem, hogy aki 168órát olvas, az ezekből az interjúkból fogja megtudni, milyenek ezek az emberek, ez egyszerűen a saját olvasóközönségük lenézése!)
 10. 1
  galambocskám
  2017. augusztus 10., csütörtök 12:54
  (168 Óra)

  "– Azzal számolnunk kell, hogy például Konrád Györgyöt is magyarnak tekintik külföldön. (Demokrata)"

  Nahát, hogy ezek milyen szórakozottak! Még képesek.

Komment írásához